En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 15 februari 2010

Av S - 15 februari 2010 13:03

Just nu har jag fem marsvin till salu:


Luneas Crepes Suzette

Crested lemonagouti/cream dalmatiner, hona, född 2008-09-05.

Crepes är en väldigt stor och rejäl hona som tidigare har varit ganska dominant mot andra marsvin, nu bor hon dock tillsammans med fem andra grisar i en stor bokhyllebur och det funkar jättebra! Crepes har blivit from som ett lamm! :-) Hon är jättesött tecknad och är en riktig mystant, men tyvärr har hon utvecklat fatty eye på båda ögonen. :-( Det är inget hon lider av men ett skönhetsfel som innebär att hon inte kan ställas ut i petclass.


 


Luneas Peach Melba

Nonself beige/saffron, hona, född 2009-05-26.

Mycket söt och snäll hona som är stor och stadig, hade passat perfekt till petclass om det inte vore för hennes sneda klor som hon tyvärr har haft ända sedan hon var liten. 


 

Luneas Odelia

Self buff, hona, född 2010-01-21.

Odelia är en väldigt söt hona som än så länge bara är en pigg och busig liten bebis. Roligast just nu är att studsa runt tillsammans med brorsan Odion. :-) Hon har ett öronveck men är i övrigt fin rasmässigt. Pga öronvecket passar hon dock kanske bäst till petclass. Hennes mamma Gizelle är en riktigt mysig och personlig hona som är en av mina favoriter här hemma och jag hoppas och tror att Odelia kommer att gå i mammas fotspår. :-)


 

Honorna kan flytta tillsammans eller ensamma under förutsättning att det finns kompis(ar) i nya hemmet. Crepes och Melba bor just nu i samma bur så de är ju redan vana att gå ihop.


Luneas Smoothie och Semifreddo

Crested buff (Smoothie) och self buff (Semifreddo), hanar, födda 2009-10-29.

Dessa killar kom tillbaka till mig efter att deras nya matte hade tröttnat på dem efter bara en månad. Jag har svårt att förstå varför för de är två helt underbara killar som är nyfikna, roliga och väldigt stora personligheter. Smoothie är den mest nyfikna av dem medan brorsan Semifreddo är lite lugnare och mer stilla. ;-) När jag fick hem dem igen så tog det bara några minuter innan de var i full gång med att undersöka sin nya bur och det gjorde de mycket grundligt! En video på det finns upplagd här. Killarna säljes endast tillsammans då de funkar så bra tillsammans och har bott ihop hela livet.


 

Maila sophie@luneas.se vid intresse. Fler bilder kan mailas om så önskas!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards