En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 24 februari 2010

Av S - 24 februari 2010 08:42

Igår var det stora marsvinsomflyttardagen hemma. :-p Eftersom Odion snart blir 5 veckor och då ska flytta hem till E med Chippen så satte jag ihop dem igår. Först gick det inget vidare, lilla Odion mopsade och hackade tänder(!?) fast han alltså är knappt 5 veckor bara. Då badade jag båda två och fixade iordning en neutral yta i köket åt dem. Det var fortfarande lite småtjaffs men jag chansade och satte in dem i buren. Lite tjaffsigt i början men nu funkar det jättebra. Odion verkar ha fattat nu att det faktiskt är Chippen som bestämmer så nu är det mest Chippen som går och kurrar på lillkillen men han bara skuttar iväg och så är det bra med det. Det är inget som helst tandklapprande längre och det känns skönt. Imorgon flyttar de hem till E igen. :-)


Och eftersom Leanna gick med Chippen tidigare så måste ju hon få nya kompisar, badade henne och Gizelle och satte ihop dem + Gizelles lilla dotter Odelia i den neutrala inhängnaden i köket och där fick de gå under hela kvällen. Satte in dem i buren när det var matdags och visst har det jagats runt en del (det är Gizelle som jagar Leanna) men inte så farligt. Det knepiga i hela situationen är ju att veta om Leanna verkligen är dräktig med Chippen, det har bara gått exakt 2 veckor sedan parningen så jag vet ju inte ännu om det tog. Men det kan inte hjälpas, Chippen måste ju flytta ihop med sin nya kompis så jag får helt enkelt chansa. Mina honor brukar i princip alltid bli dräktiga på första parningen så jag tror nog att det blir så här också (eller så blir det inte det bara för att jag hars krivit så här nu. :-p)


Under alla dessa omflyttningar fick Smoothie och Semifreddo flytta in i vardagsrummet. De är nämligen fortfarande väldigt kurriga och hormonstinna och jag ville inte riskera att de gick igång och började bråka när de hör alla andra marsvin kurra och ha sig. De står fortfarande i vardagsrummet nu och det funkar mycket bättre där än inne hos marsvinen. Jag antar att de är inne i en väldigt hormonstinn period just nu (3,5 månader gamla) och då krävs det nog tyvärr inte mycket mer än en brunstig hona för att det ska gå överstyr. Det allra bästa vore förstås om de fick ett nytt hem så snart som möjligt men det är nog tyvärr inte så lätt. Satte ju ut en Blocketannons förra veckan men ingen har nappat ännu. Fick ett mail från en tjej som ville ha två bebishonor och jag tipsade om de här killarna istället (de är ju otroligt sociala, nyfikan och roliga marsvin!) men sen har jag inte hört något mer så det var väl inte intressant då.


Melba däremot kommer att flytta upp till Ånge så fort transporten har löst sig, förhoppningsvis redan nästa fredag. :-) Där ska hon få bo med två yngre honor och det blir nog kanonbra tror jag. :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards