En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 4 februari 2010

Av S - 4 februari 2010 20:59

Nu har Chippen installerats här hemma, det gick jättebra att sätta ihop honom och Leanna. Chippen blev förstås superglad över sällskapet men var inte överdrivet hanig och på utan lämnade Leanna ifred rätt fort och nu är de bara goda vänner i buren, inget kurrande från Chippens sida alls. :-) Hoppas bara att han fattar vad han ska göra sen när Leanna brunstar. Hur som helst så tror jag att det kan bli riktigt söta bebisar mellan de två, ska fota imorgon så att ni får se kärleksparet. :-) Chippen är f.ö väldigt trevlig och social också! Hängde direkt på resten av grisarna när det var matdags och stod och väntade på mat när jag öppnade burluckan (han och Leanna bor i en gallerbur). Han tog mat direkt ur handen och verkar över huvudtaget vara en väldigt okomplicerad och rolig gris. :-) Just ja - den intressanta iakttagelsen (förmodligen bara intressant för marsvinsintresserade ska väl tilläggas... ;-p) var att Chippen kastade sig på vitkålen och började knapra frenetiskt! Vitkål är nämligen det som mina egna grisar ALLTID ger sig på sist av allt när det inte finns något annat att äta typ (nåja, ibland kan små bebisar föredra vitkål framför andra grönsaker men det är oftast bara precis när de är nyfödda och inte har förstått andra grönsakers tjusning). ;-) Hur kan det här komma sig? Har du någon ledtråd Emilie? Brukar Chippen få vitkål sällan eller ofta eller aldrig? Förutom vitkål serverades idag morötter och galiamelon och ALLA andra grisar kastade sig förstås på melonen. :-)


Gillar era marsvin vitkål?

Av S - 4 februari 2010 08:03

Jag vet varken ut eller in med Krokas. :-( Emellanåt märks hans urinstenar inte alls medan han rätt som det är piper så hjärtskärande när han ska kissa. :-/ Igår var han ute på golvet och sprang i en timme ungefär och det var full fart hela tiden. Jag börjar fundera på om han extrema hanighet kan ha ngt med utvecklandet av stenar att göra? Vad jag har läst är oxalatstenar betydligt vanligare på hanhundar än på tikar, kanske är det samma sak för marsvin och att Krokas, eftersom han är så extremt hanig, har ännu större risk för att drabbas? Långsökt kanske, jag vet, men jag försöker bara hitta en förklaring... :-/


Grisarna som bor i bokhylleburen verkar iaf trivas med tillvaron. Flocken funkar jättebra nu. En sak som jag har glömt skriva om är att Gizelles lille son Odion har ett pälsriktningsfel i form av en liten solfjäder på höften. Jättesött men inte så värst önskvärt i ras. ;-) Han är hur som helst redan tingad och flyttar till Emilie här i Gävle så fort han är leveransklar. Han ska bli kompis med Chippen som också kommer från mig (född i en petkull, bror till min Crepes). Chippens gamla burkompis dog tyvärr nyligen så han behöver en ny kompis. Jag ska hämta hem Chippen när som helst nu (kanske blir idag) så ska han få gå med Leanna tills Odion är leveransklar. :-) Jag har ju velat fram och tillbaka ang Leanna pga hennes öronveck. Hon är ju fantastiskt söt och mysig men pga öronvecken har jag inte velat rasavla på henne. MEN så kom jag på att hon ju faktiskt kan få starta upp en petlinje hos mig igen, jag ha ju ingen pettis kvar att avla på. Och nu när Chippen (nonself saffronagouti/buff, pe-bärare) kunde ställa upp så får jag ju t.o.m tillbaka min gamla petlinje! :-)


Idag är det stenhårt plugg som gäller fram till kl 17 då pappa ev kommer på besök, det beror lite på vädret. Har två "assignments" som ska skrivas klart, en med deadline på söndag och en på måndag. Skulle helst hinna klart före helgen för jag tycker att man ska få vara ledig när det är helg... Så nu ska jag lägga på en rem!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards