En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 4 februari 2010

Ditt och datt

Av S - 4 februari 2010 08:03

Jag vet varken ut eller in med Krokas. :-( Emellanåt märks hans urinstenar inte alls medan han rätt som det är piper så hjärtskärande när han ska kissa. :-/ Igår var han ute på golvet och sprang i en timme ungefär och det var full fart hela tiden. Jag börjar fundera på om han extrema hanighet kan ha ngt med utvecklandet av stenar att göra? Vad jag har läst är oxalatstenar betydligt vanligare på hanhundar än på tikar, kanske är det samma sak för marsvin och att Krokas, eftersom han är så extremt hanig, har ännu större risk för att drabbas? Långsökt kanske, jag vet, men jag försöker bara hitta en förklaring... :-/


Grisarna som bor i bokhylleburen verkar iaf trivas med tillvaron. Flocken funkar jättebra nu. En sak som jag har glömt skriva om är att Gizelles lille son Odion har ett pälsriktningsfel i form av en liten solfjäder på höften. Jättesött men inte så värst önskvärt i ras. ;-) Han är hur som helst redan tingad och flyttar till Emilie här i Gävle så fort han är leveransklar. Han ska bli kompis med Chippen som också kommer från mig (född i en petkull, bror till min Crepes). Chippens gamla burkompis dog tyvärr nyligen så han behöver en ny kompis. Jag ska hämta hem Chippen när som helst nu (kanske blir idag) så ska han få gå med Leanna tills Odion är leveransklar. :-) Jag har ju velat fram och tillbaka ang Leanna pga hennes öronveck. Hon är ju fantastiskt söt och mysig men pga öronvecken har jag inte velat rasavla på henne. MEN så kom jag på att hon ju faktiskt kan få starta upp en petlinje hos mig igen, jag ha ju ingen pettis kvar att avla på. Och nu när Chippen (nonself saffronagouti/buff, pe-bärare) kunde ställa upp så får jag ju t.o.m tillbaka min gamla petlinje! :-)


Idag är det stenhårt plugg som gäller fram till kl 17 då pappa ev kommer på besök, det beror lite på vädret. Har två "assignments" som ska skrivas klart, en med deadline på söndag och en på måndag. Skulle helst hinna klart före helgen för jag tycker att man ska få vara ledig när det är helg... Så nu ska jag lägga på en rem!

 
 
Felicia

Felicia

4 februari 2010 17:20

Jag tycker inte att det låter helt otroligt i alla fall, fast jag vet inte särskilt mycket om det ;-)

http://grisenfrideborg.bloggagratis.se

 
Eivor

Eivor

4 februari 2010 18:57

Hej!
Jag tycker det låter mycket troligt att det beror på hans hanighet. Han har antagligen höga värden av han-hormoner eftersom han är så hanig och det kan ju påverka. Och i den ålder han är nu brukar hormonvärdena vara extra höga, han är ju ungefär som en människa som är tonåring. Kanske problemen minskar när han blir lite mer vuxen och hormonnivåerna sjunker något. Detta är lite funderingar från mig.

http://www.charmtrollets.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards