En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under september 2010

Av S - 20 september 2010 14:08

Nu har Vanilla och Selima flyttat - lycka till tjejer! :-) Jag tror säkert att de får det jättebra i sitt nya hem och förhoppningsvis kanske jag får se dem på utställningar i framtiden.


Har nu suttit och försökt planera för hur operation marsvinsrumsutrymning ska gå till... Har iaf blivit lovad att de tar vår lägenhet först på tors-fre när jag är hemma vilket känns jättebra. Men faktum kvarstår att det är många marsvin som ska flyttas ut ur sina burar och någon annanstans under tiden de stökar runt här. :-/ Vi har ett källarförråd och jag funderar på att flytta ner några transporter dit. Det är visserligen mörkt där men det borde väl änåd vara bättre än att de utsätts för en massa oväsen. Sen har vi då Meya och Leanna som absolut inte behöver mer stress än de redan utsätts för (oljudet från lägenheten ovanför)... Just nu har jag ingen bättre lösning än att låta dem bo i gallerburar på toaletten under dagarna men det innebär förstås ett burbyte + att det ändå kommer att låta mycket. Men att sätta dem i små transportburar i källaren känns som ett ännu sämre alternativ. Usch, det här är verkligen inte kul. Stackars små grisar.

Av S - 20 september 2010 08:53

Igår kväll kom vi hem igen och bland det första jag fick göra var att ta bort en av Meyas bebisar. :-/ Precis som mamma hade beskrivit var båda baktassarna väldigt illa tilltygade och det fanns ingen chans till ett värdigt liv. Sov sött lilla änglabebis!


Meya själv är piggare än vad hon var i torsdags. Nu äter hon vissa saker själv men jag stödmatar henne naturligtvis fortfarande. Dessutom har jag satt henne + bebisarna och Quinta i en egen bur så att Meya inte kan springa iväg från bebisarna så mycket. Hon har inte riktigt tagit dem till sig och de är lite för små för att orka springa efter henne särskilt långt också. Nu har jag precis suttit med Meya och bebisarna i knät så att de fick dia. De suger båda två och Meya verkar ha gott om mjölk som tur är. Bebisarna då... Ja det blev tre hanar och de två som är kvar nu är crested buff och saffron. Jag hade ju lite förhoppningar ang deras färg och de ser mycket lovande ut - båda två har mörkare underfärg än toppfärg till och med! Det ser väldigt mysko ut, nästan som om de skulle vara argente men det vet jag ju att de inte är. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas om de nu klarar sig.


Idag mitt på dagen kommer Vanillas och Selimas nya matte och hämtar dem så de har precis fått sig ett bad. De var så duktiga båda två även om lilla Selima nog tyckte att det var lite läskigt och väldans onödigt. ;-)


Fönsterbytet har nu startat i vår trapp och det låter rejält... Just nu är de i lägenheten ovanför oss och det bankas och borras och låter förjä*ligt emellanåt. :-/ Får ont i magen när jag tänker på mina stackars djur som kommer att vara tvungna att stå ut med oväsendet, särskilt då Meya som inte mår så bra och Leanna som är högdräktig. Jag hade ju hoppats kunna vara hemma under de dagarna som de ska vara i vår lägenhet men nu ska jag iväg på jobb imorgon och på onsdag så det blev ju dålig tajming. Jag ska höra med fönsterkillarna om de inte kan ta våran lägenhet på torsdag-fredag istället så att jag är hemma och kan hålla lite koll. Det skulle kännas mycket bättre.

Av S - 18 september 2010 16:19

Bebisarna lever och Meya äter litegrann själv men mamma fortsätter att stödmata henne. Dock har en av bebisarna blivit väl hårdhänt tvättad av Meya så den saknar tår på baktassarna... :-/ Vi får se imorgon när jag kommer hem om den går att rädda. Bebisarna vägde runt 60-76 gram igår så de är små men det var ju ingen överraskning med tanke på att de är födda redan på dygn 65. Men hellre det än att de stannade längre i Meyas mage så att hon blev sämre. Nu hoppas vi att Meya repar sig och enligt mamma fortsätter hon att äta persilja och romansallad och det är ju ett gott tecken. Lilla skuttan...


Uppdatering om kön mm kommer imorgon kväll när vi har kommit hem igen.

Av S - 17 september 2010 22:15

Har precis fått rapport från mamma - Meya har fått tre bebisar ikväll. Och hon har ätit lite persilja! Håll tummarna är ni snälla! Alla tre ser crestade ut, en buff o två saffrons. Tack, tack, tack mamma för att du tar hand om allt!

Av S - 16 september 2010 09:06

Skit, skit, skit! Meya är dålig... Det började i tisdags med att hon var väldigt kräsen med maten. Hon var väldigt selektiv med vilka grönsaker hon tänkte äta och sedan dess har det bara gått utför. Jag matar med fortimel + critical care och hoppades att jag skulle kunna vända det men nu på morgonen dregglar hon också. :-( Fan också! Och självklart händer detta när vi ska åka bort över helgen. Det gör det alltid... Mamma kommer och bor hos oss under helgen men det känns inte alls bra att lägga över ett sjukt marsvin i hennes händer, det är inget ansvar hon ska behöva ta. Men, men, nu är det inte mycket att göra.


Fan, jag skulle inte ha pratat så mycket om Meyas kull med olika uppfödare i helgen... Om hur spännande det skulle bli att se hur utfallet blir med tanke på hur fina föräldrarna är. Nu får jag tillbaka för det.   Fina, söta Meya...

Av S - 10 september 2010 22:07

Snart dags att gå och lägga sig så att man orkar upp tiiidigt imorgon. Vi åker 06.15 från Gävle. Min förkylning är väl tyvärr inte på bättringsvägen ännu, den har bara ändrat karaktär. Nu har jag torr skrällhosta och rösten håller på att försvinna. Det kanske blir en tyst bedömning imorgon. :-p


Vi ses imorgonhörrni!

Av S - 10 september 2010 09:35

Sista dagen innan NM och jag fick faktiskt sova hyffsat inatt. Nu har det värsta i halsen gått över tror jag .*peppar peppar* Gick på reklamen om nässpray som hjälper både mot täppt och rinnande näsa. Skitsnack säger jag efter att ha testat! Näsna rann iaf och dessutom blev jag täppt igen mycket fortare än efter vanlig nässpray. Men jag kanske bara fick en av de allra vanligaste biverkningar som enligt bipacksedeln är just "rinnsnuva". Intressant tycker jag!


Jag blev klar med mitt "konstverk" igår så det får följa med till Eskilstuna imorgon. Det är väl inget klassiskt konstverk egentligen, snarare hantverk men, men. Vi får väl se hur det går. :-)


Idag ska jag bada Pimpinella och Kimsi som är de sista kvar att bada. Sen ska jag fixa transportburarna, packa klart och städa burar. En sväng ner på stan tänkte jag också hinna med.


De ringde förresten från äldreboendet igår och jag ska gå introduktion på en demensavdelning tisdag-onsdag nästa vecka. Jag frågade även hur stort behov de har av timvikarier och tydligen så hade flera timmisar blivit långtidssjukskrivna nyligen så de skulle behöva anställa fler timvikarier än mig till och med och det låter ju lovande! Hoppas att jag får jobba mycket tills jag hittar ett annat jobb!

Av S - 9 september 2010 08:47

Jajamänsan, förkylningen är nu i full blom. Har sovit som en kratta inatt och vaknade säkert 10-15 gånger mellan kl 00-05... Halsen kliade och stack, jag hade alldeles för mycket saliv i munnen och svalde uppenbarligen inte ner det i sömnen och därför vaknade jag med jämna mellanrum när munnen blev överfylld... *blääää* Dessutom var jag täppt i näsan tills jag äntligen tog nässpray vid 5-tiden. Och kl 07.00 satte fönsterkillarna igång i huset bredvid, det borras och knakar och skriks jobbargubbarna emellan. Så kl 8 gav jag upp. Nu sitter jag med en skål äppelkräm och en mugg te med honung i. Snoret rinner och jag nyser. Hej och hå. Gnäll, gnäll. :-p


Men jag försöker se det positiva i det hela. Om jag redan är så här snorig så borde förkylningen snabbt gå över. Tur att det är en dag till innan det är dags för NM. På lördag är jag förhoppningsvis fit for fight igen!


Idag ska jag bada marsvin (blev inget badande igår). Tänkte ta Qumina, Qelise, Gizelle och Lucky Me idag. Så blir det Pimpinella och Kimsi kvar att bada imorgon. Ska börja packa lite smått också inför helgen och göra klart mitt konstprojekt. Fixade rätt mycket på det igår och nu fattas bara två små saker. :-)


Nä, dags att sätta fart!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards