En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 20 september 2010

Av S - 20 september 2010 14:08

Nu har Vanilla och Selima flyttat - lycka till tjejer! :-) Jag tror säkert att de får det jättebra i sitt nya hem och förhoppningsvis kanske jag får se dem på utställningar i framtiden.


Har nu suttit och försökt planera för hur operation marsvinsrumsutrymning ska gå till... Har iaf blivit lovad att de tar vår lägenhet först på tors-fre när jag är hemma vilket känns jättebra. Men faktum kvarstår att det är många marsvin som ska flyttas ut ur sina burar och någon annanstans under tiden de stökar runt här. :-/ Vi har ett källarförråd och jag funderar på att flytta ner några transporter dit. Det är visserligen mörkt där men det borde väl änåd vara bättre än att de utsätts för en massa oväsen. Sen har vi då Meya och Leanna som absolut inte behöver mer stress än de redan utsätts för (oljudet från lägenheten ovanför)... Just nu har jag ingen bättre lösning än att låta dem bo i gallerburar på toaletten under dagarna men det innebär förstås ett burbyte + att det ändå kommer att låta mycket. Men att sätta dem i små transportburar i källaren känns som ett ännu sämre alternativ. Usch, det här är verkligen inte kul. Stackars små grisar.

Av S - 20 september 2010 08:53

Igår kväll kom vi hem igen och bland det första jag fick göra var att ta bort en av Meyas bebisar. :-/ Precis som mamma hade beskrivit var båda baktassarna väldigt illa tilltygade och det fanns ingen chans till ett värdigt liv. Sov sött lilla änglabebis!


Meya själv är piggare än vad hon var i torsdags. Nu äter hon vissa saker själv men jag stödmatar henne naturligtvis fortfarande. Dessutom har jag satt henne + bebisarna och Quinta i en egen bur så att Meya inte kan springa iväg från bebisarna så mycket. Hon har inte riktigt tagit dem till sig och de är lite för små för att orka springa efter henne särskilt långt också. Nu har jag precis suttit med Meya och bebisarna i knät så att de fick dia. De suger båda två och Meya verkar ha gott om mjölk som tur är. Bebisarna då... Ja det blev tre hanar och de två som är kvar nu är crested buff och saffron. Jag hade ju lite förhoppningar ang deras färg och de ser mycket lovande ut - båda två har mörkare underfärg än toppfärg till och med! Det ser väldigt mysko ut, nästan som om de skulle vara argente men det vet jag ju att de inte är. Det ska bli spännande att se hur de utvecklas om de nu klarar sig.


Idag mitt på dagen kommer Vanillas och Selimas nya matte och hämtar dem så de har precis fått sig ett bad. De var så duktiga båda två även om lilla Selima nog tyckte att det var lite läskigt och väldans onödigt. ;-)


Fönsterbytet har nu startat i vår trapp och det låter rejält... Just nu är de i lägenheten ovanför oss och det bankas och borras och låter förjä*ligt emellanåt. :-/ Får ont i magen när jag tänker på mina stackars djur som kommer att vara tvungna att stå ut med oväsendet, särskilt då Meya som inte mår så bra och Leanna som är högdräktig. Jag hade ju hoppats kunna vara hemma under de dagarna som de ska vara i vår lägenhet men nu ska jag iväg på jobb imorgon och på onsdag så det blev ju dålig tajming. Jag ska höra med fönsterkillarna om de inte kan ta våran lägenhet på torsdag-fredag istället så att jag är hemma och kan hålla lite koll. Det skulle kännas mycket bättre.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28 29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards