En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under november 2009

Av S - 5 november 2009 13:14

Toscas bebisar är nu döpta. De fick heta Mowitz, Mauritz, Milton och Meya. :-) Lilla honan väger idag 61 gram så det går stadigt uppåt, känns skönt.


Tänkte lägga ut en annons på Blocket om Leanna och Melba idag, ska fota dem tillsammans och plita ihop någon fin text så får vi hoppas att det finns någon därute som är sugen på två söta marsvinstjejer och kan ge dem ett bra hem.


Crepes pojkar växer verkligen helt otroligt fort! har hon grädde i tuttarna tro? Idag, en vecka gamla väger de 151 resp 172 gram, det är en viktuppgång på 52 och 58 gram vilket jag tycker är ovanligt mycket. Men kul att de är så pigga och framåt förstås, de ser ut som jättar jämfört med Toscas små bebisar. :-) Bilderna nedan tog jag alldeles nyss, visst är Semifreddo söt som socker!


   

Av S - 5 november 2009 13:12

Nu har jag uppdaterat hemsidan! :-) Väldigt vad duktig jag har blivit på det... Nu är det burstädning på schemat.

Av S - 5 november 2009 08:15

Som svar på Felicias kommentar ang Krokas och Kokostopp. Jodå, jag gjorde ett försök att sammanföra dem. Försökte göra allting "rätt", lät dem träffas i badrummet (där har ingen av dem varit förut), blötte ner pälsen litegrann på båda två och gav dem två hus och en massa hö. Men nejdå... Krokas är fruktansvärt hanig (vilket säkert många bloggläsare som bevittnade BIS-finalen i Kallhäll kan intyga ;-p) och det gick inte alls. Krokas började hacka tänder direkt medan Kokostopp bara kurrade och uppvaktade, till slut tröttnade ändå Kokostopp på Krokas utfall och tandklapprande och de flög på varandra. Jag satt förstås med hela tiden och bevakade och det gick så himla snabbt att jag inte hann avbryta när de väl rök ihop ordentligt och Krokas fick sig därför ett jack i läppen. Då tänkte jag att "jamen nu kanske Krokas inser att Kokostopp är störst (väger bara sisådär 500 gram mer än honom ;-p) och högst i rang och därför lugnar ner sig..." men nejdå, tandklapprandet bara fortsatte och då gav jag upp. Så nu sitter de i varsin bur. Men jag har ju fem bebishanar som ska ha sällskap så småningom så de får ju sällskap i sinom tid. Himla irriterande dock att det inte gick att få ihop dem igen. :-/

Av S - 4 november 2009 12:08

Dagen ägnas åt mitt extrajobb, så det blir till att sitta framför datorn hela dagen. Känns ändå väldigt bra att få in lite extra pengar och att samla en massa bra arbetslivserfarenhet. :-)


På marsvinsfronten har det skett en del omflyttningar. Calaisa fick flytta ut från Krokas och in till Musse och Yalima. Det har väl ändå gått hyffsat tycker jag trots en del jagande från Yalimas sida. Calaisa är iaf inte helt skräckslagen utan vågar röra sig i buren, om några dagar är det säkert inga problem alls. Calaisa är ju dräktig och ska ha sin kull runt den 26 november så jag ville göra den här omflyttningen innan hon hann bli alltför långt gången. Gizelle, som bodde med Musse och Yalima förut går nu med Lucky Me igen och jag hoppas att de ska få till en lika lyckad kull som sist fast UTAN veck... :-p


Crepes och Tosca bor i samma bur men jag var tvungen att dela av buren med ett galler för att de tjaffsade en del om ungarna och Toscas småbebisar visste inte ritkigt var de skulle ta vägen. Det var minst sagt förvirrat. Så de får gå på varsin sida av gallret tills jag ser att Toscas bebisar tar sig och har vuxit litegrann. De mår f.ö bra allihop, även lilla honan som bara vägde 56g vid födseln. Hon är en riktig tuffing som sitter i matskålen och äter kornkross och hon har inga problem alls at konkurrera med brorsorna om mammas mjölk. Imorse hade hon passerat sin födelsevikt med 1 gramså förhoppningsvis klarar hon sig! :-) Crepes pojkar är ena bautabebisar! De växer så det knakar och beter sig överhuvudtaget väldigt vuxet, äter massor av annan mat än mammamjölk, dricker vatten från vattenflskan och stora pojken har jag till och med sett kurra! Inte ens en vecka gammal! Och jag måste medge att selfhanen Semifreddo faktiskt är väldans söt med sin fina typ, nästan svarta öron och kajal runt ögonen. Båda två kommer säkert att bli riktigt lovande till petclass.


Peach Melba och Leanna är fortfarande till salu förresten, och kan flytta närsomhelst. Melba är lite mer försiktig men vädligt godig medan Leanna är mer framåt, nyfiken och pigg med en massa spring i benen. :-)


Av S - 3 november 2009 08:28

Utställningen i Kallhäll i lördags gav både positiva och negativa resultat. I buffjuniorklassen var det stenhård konkurrens av Ixias fina buffhonor och domaren hittade ett pälsriktningsfel högt upp på magen på min lilla katinka. :-( Så pinsamt och snörpligt... Vanilla blev 3/5 och fick iaf ett CK med sig. För de crestade gick det däremot bättre. Gizelle blev BIR och fick cert och placerade sig som BIS 9 i finalen! Krokas blev BIR-R och fick cert. :-) FörKokostopp gick det sådär, men det var jag medveten om, han har börjat få häng på ena ögat dvs antydan till fatty eye. Inte så konstigt när man väger 1450g och bara är 8,5 mån gammal... :-/ Nu ska jag försöka få ner honom lite i vikt och se hur ögat utvecklar sig.


Tillbaka till Katinka då. Jag blev verkligen så ledsen och besviken när pälsriktningsfelet upptäcktes, hon är ju så fin i övrigt! Men ett pälsriktningsfel är ett pälsriktningsfel och det vill man förstås inte avla vidare på så jag beslutade mig för att hon måste säljas. Och det gick fortare än jag kunat tro... Tidigare under dagen var det ett medelålders par som hade kikat på Melba och Leanna och ville köpa någon av dem som sällskap till sina två honor de hade där hemma. De var dock lite oense om vilken av tjejerna de skulle ta så de skulle fundera och återkomma under dagen. När så Katinka också blev till salu så visade jag dem henne (och gjorde dte ännu svårare för dem att bestämma sig ;-) ) De blev båda två, men mest mannen faktiskt, helt kära i lillskruttan och det slutade med att hon fick följa med dem hem. Jag känner mig helt trygg med det nya hemmet och fick en rapport redan samma kväll om hur det gick. Lilla Tinka är en framåt och tuff liten tjej! :-)


Ska försöka uppdatera hemsidan senare idag men först måste jag till skolan.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards