En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under november 2009

Av S - 20 november 2009 11:18

Idag är jag "ledig" dvs lektionsfri. Det var jag igår också men då jobbade jag istället. Idag tänkte jag inte jobba utan ska plugga och baka istället. Jag har dessutom varit ut en sväng här på förmiddagen och ordnat med lite födelsedagspresenter till pappsen. :-) Fast jag är inte helt klar än.


Vi ska dit imorgon och fira honom och mig gemensamt tillsammans med farmor och hennes man. Sen är det även julmarknad i grannbyn så vi ska dit en sväng också. Kanske hittar något absolut nödvändigt, vem vet. :-)


Så, idag ska jag alltså baka inför morgondagens fika. Ska göra en glömmingetårta och chokladtoscakaka (på pappas begäran). Chokladtoscan är skitgod men väldigt mastig, det är som kladdkakebotten med kokostoscatäcke ovanpå. Mums! Till Glömmingetårtan har jag köpt sommarbär som ska tinas och strös på precis innan servering. Blir nog smaskens!


Köpte även en påse med bearnaisechips. Spännande! Vet inte vad jag ska tro om den smaken, det låter ju inte särskilt gott men jag har hört att de inte alls smakar som bearnaisesås utan att det blir en annan smak som faktiskt passar rätt bra med chips. Vi får väl se... :-)

Av S - 19 november 2009 17:01

Alltså vad ÄR det här!? Förnyade Blocketannonsen idag och fick nyss ett mail ang den. Och nejdå, inget seriöst mail vad jag tror iaf. Eller så har jag fördomar mot män i Stockholm som tycker att marsvin är söta... :-p


"Tjenare,


Jag såg att du hade marsvin till salu?
Jag skulle gärna vilja att du ringde mig vid tillfälle så kan jag kanske
komma över å kika på dom små liven.
Är superintresserad av marsvin!! :)
// Marsvinsälskaren xxx"


Det fanns alltså namn och ett mobilnummer som gick till en kille/man i centrala Stockholm. Varför skulle någon sådan svara på min annons och vilja komma och "kika på dom små liven" 20 mil bort? :-p Och varför ska JAG ringa upp människan, han får väl ringa själv om han nu är så intresserad!? Suck vad less jag blir...

Av S - 18 november 2009 12:44

Som ni kanske ser så har jag bytt ut presentationsbilden i bloggen. Nu är det jag och Gizelle som är modeller. ;-) Tog bilden igår pga ett annat syfte egentligen (ni kanske får se i nästa MM...) och tyckte att den blev rätt bra och passar bra här på bloggen som ju handlar om mig och marsvinen. :-)


Det händer inte så jättemycket på marsvinsfronten just nu. Inte en endaste människa har hört av sig om mina till salu-grisar vilket känns väldigt konstigt. Jag funderar på om det är någon sorts generell svacka i marsvinskränkarbranschen just nu för jag vet flera andra som har svårt att få sina djur sålda just nu också, iaf hanar. Mina "stora" buffpojkar Smoothie och Semifreddo är riktigt roliga gossar, nu har de passerat 300 gram båda två (de blir 3 veckor imorgon) och vilket liv det blir när det serveras hö i buren! Det studsas, hoppas, pips och kurras. Det är helt omöjligt att titta på dem utan att dra på munnen. :-) Eftersom de redan nu är så välutvecklade och stora och stadiga så tror jag att det finns stora chanser för dem i petclass och det vore kul om de kom till någon som vill ställa ut lite.


Toscas bebisar är förstås mycket mindre men de växer ändå bra och poppar runt de också. Stackars Tosca däremot har en spene som är alldeles sårig ute i toppen och jag har svårt att få fram någon mjölk ur den när jag klämmer. Det kan inte vara skönt när bebisarna suger tag där men hon är otroligt tålmodig och låter dem hållas ändå. Det sitter alltid bebisar vid båda tuttarna så jag antar att även den såriga tutten fyller sin funktion. Alla hanarna i den kullen är till salu, Mowitz, den mörka hanen med ett öronveck är kanonfin förutom vecket så han skulle säkert kunna hävda sig på rasutställning trots vecket för öronen är ju fina i övrigt, typen är kanon, han har stora ögon och jättefin topp- och underfärg. De andra två pojkarna är ljusare i färgen och har inte så bra underfärg men de är väldans söta ändå. Särskilt den lille killen Milton är en riktig liten sockerbit!

Av S - 16 november 2009 16:49

Helgen i Stockholm var helt underbar! :-) Jättefint hotellrum med stort badrum och badkar, supergod frukostbuffé med allt man kan tänka sig, goda middagar, intressant museumbesök, kul bio, trevlig fika med min kompis Malin, hennes sambo Martin och deras lilla Wilma och så förstås bäst av allt - sällskapet! :-) Som vi behövde det här!


Väl hemma igen igår kväll var djuren väldigt glada över att se oss. Katterna åmade sig och marsvinen skrek. ;-) Vi fick ett trevligt välkomnande kan man säga, de hade nog saknat oss ganska mycket, iaf katterna som låg tryckta nere vid fotändan på sängen inatt.


Idag har jag städat lite burar och sedan varit i skolan. Crepes bebisar är helt galet stora! Nu är de nästan uppe i 300 gram, 2,5 vecka gamla... Var tvungen att fota Semifreddo när han diade, han ser verkligen ut som en jättebebis!


 


Jag har fortfarande massor av marsvin, både bebisar och "halvstora" till salu. Inte en endaste har hört av sig på Blocket-annonsen ännu tyvärr. :-( Tycker att det är konstigt att inte ens honorna intresserar någon men det är väl de röda ögonen som skrämmer bort folk kanske... :-/


Har nog bestämt vilka som följer med till badelunda i december också. Jag har inte så många att välja på just nu men de som följer med är:


Krokas i ras - hoppas att han sköter sig bättre den här gången och inte är så extremt hanig. :-p

Vanilla i ras - hon går som senior nu.

Leanna i ras och pet - jepp, jag ska prova att ställa henne i ras. Visade upp hennes misstänkte dubbla crest för flera i Kallhäll men ingen kunde direkt se "felet" och jag har själv svårt att peta fram det andra centrumet nu så jag provar att ställa henne. Jag kanske bara var överdrivet petig tidigare. I pet är hon självskriven med sin kanonfina kropp. :-)


Calaisa är ju högdräktig nu och har drygt 1 vecka kvar på dräktigheten, magen är ganska tjock och det sparkas för fullt därinne. Hoppas nu att det blir lite honor den här gången, hanbebisar finns det redan gott om. ;-)

Oj!

Av S - 12 november 2009 13:12

Idag är Crepes bebisar 2 veckor gamla. Och väger 233 resp 256 gram... Ouuups! Vad ska det bli av dessa bamsebebisar!? Man börjar ju nästan undra om Crepes har tillväxthormon i mjölken. ;-p


Ikväll blir det kalas här hemma eftersom jag fyller år! :-) Hela 28 år blir jag, jisses... Blev uppvaktad imorse av Ptrei och fick jättefina presenter! Imorgon drar vi till Stockholm på weekend. :-) Myspys!

Av S - 10 november 2009 15:57

Alla bebisar växer och poppar runt i buren nu. :-) Toscas bebisar är förstås mycket mindre än Crepes men det är ju inte så konstigt. Mowitz, en av Toscas hanbebisar, är så himla fin förutom öronvecket förstås. *mutter* Kanontyp, stooora ögon och jättefin mörk färg och underfärg. Så himla synd på vecket... Honan Meya som jag kommer att spara är också fin men har lite små ögon tycker jag. Öronen är också lite små men kommer nog ändå att bli helt okej i slutändan. De andra två hanarna, Mauritz och Milton, har lite ljus underfärg men speciellt Milton är verkligen sockersöt i typen. Alla hanarna är till salu, bara så att ni vet. ;-)


Jag satte ju ihop Calaisa med Musse och Yalima för ett tag sedan, Yalima var ju lite bråkig på Calaisa i början men nu är de jättebra kompisar och det funkar kanonbra i den buren. Så himla skönt eftersom Calaisa är dräktig så vill jag inte att hon ska bli stressad av nya burkompisar men samtidigt hade jag inget val eftersom hon måste flyttas ut från Krokas så att det inte blir någon omparning. Hennes bebisar sparkar för fullt och magen är ganska stor, hon har ca 2 veckor kvar nu och jag tippar på fyra bebisar. Det blir första kullen efter Krokas och det ska bli spännande  att se vad det tittar ut för filurer!


Gizelle och Lucky Me går tillsammans sedan 1,5 vecka tillbaka men jag har inte sett någon parning ännu. Man märker verkligen på Lucky Me hur han trivs med att ha sällskap i buren. Han fick ju tyvärr gå själv ett tag innan Gizelle flyttade in och då var han väldigt skygg i buren, satt mest under huset och ville inte alls komma fram och äta om jag var i närheten. Nu är han helt annorlunda! Han går runt i buren fastän jag håller på och stökar i närheten och han går direkt fram till maten när den är serverad, tänk vad lite sällskap kan göra!


Min Blocket-annons går det trögt med... Ingen har ringt. :-( Tråkigt för jag trodde nog att det skulle bli ett större intresse. Själv tycker jag att båda bilderna i annonsen är väldigt söta men, men... Grisarna bli säkert sålda förr eller senare. Så jobbigt bara att man fäster sig mer och mer ju längre de blir kvar här. :-/ Eller förresten - en har ju faktiskt hört av sig på annonsen, ca 15 minuter efter att den lades ut. Det kom ett väldigt intressant mail... Det enda som stod var:


"Hej finns marsvinen kvar så är jag väldigt intresserad. Ring mig så bestämmer vi vidare när jag kan hämta dem." Som avsändare står "Traktorn". Öhh... okej! :-p Det är väl knappast bildäck vi pratar om utan levande varelser, och det är väl ändå köparen som får bemöda sig med att ringa. Förmodligen var det någon knäppskalle som bara ville driva med mig, jag ringde givetvis aldrig upp.

Av S - 9 november 2009 15:05

Helgen bara svischade förbi som vanligt... I fredags tog vi det bara lugnt framför Idol och på lördagen gick vi på stan och strosade rätt länge, på kvällen blev det god middag och trevligt sällskap i Storvik hos M&M. Igår var vi till pappa och hälsade på, där fick vi också god mat och trevligt sällskap. :-)


Idag har jag varit i skolan och nu ska jag fortsätta plugga hemma. Har lite till att läsa om projektliv + svara på frågor till, vi har seminarium på det först på måndag men resten av veckan är fullspäckad så jag tänkte klara av det här idag så jag kan släppa det sen. På torsdag fyller jag hela 28 år och då kommer det lite släkt på besölk så det är en del som ska bakas tills dess. Och på fredag drar jag och Petri till Stockholm! Vi ska bo på hotell fredag till söndag (i ett delux rum! :-D) och bara ha mysigt, gå på Skansen, naturhistoriska muséet, äta god mat och umgås. :-) Jag har aldrig bott på hotell i Sverige (förutom på Kolmårdens vildmarkshotell när jag var sisådär 8 år) och jag och Petri har faktiskt aldrig varit iväg på semester tillsammans (mer än till hans familjs stuga i Finland) så det ska bli riktigt roligt! Mest längtar jag nästan efter hotellfrukosten... ;-)


Nej, nu ska jag sätta fart med läsandet!

Av S - 5 november 2009 14:23

Nu finns vi på Blocket! Kika på annonsen vettja: http://www.blocket.se/vi/24508550.htm


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3 4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards