En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under september 2009

Av S - 9 september 2009 16:37

isst är hon väl häftig min lilla Peach Melba! Nonself beige/saffron är hon och det är verkligen en läcker färgkombination!



    

 

Av S - 9 september 2009 16:29

Så här ser det ut just nu i burarna hos Luneas:



Burskåp 1, mindre burar





Burskåp 2, stora burar



 



Idag tror jag att jag kände två foster i Elodies mage men jag är verkligen inte säker. I måndags hade hon gått 7 veckor så nu borde jag ju kunna känna fosterrörelser. Elodie kan dock inte sitta stilla särskilt länge utan ledsnar fort när jag ska känna efter så jag har inte kunnat känna några rörelser ännu.


Tosca och Crepes verkar vara dräktiga de också men är inte alls lika långt gågna, bara ca 3 veckor än så länge.


Kokostopp och Krokas funkar riktigt bra ihop nu! *peppar peppar* Har inte sett dem mucka någonting på sistone så mitt tålamod och is i magen verkar ha gett resultat. Lite surt bara att Krokas snart kommer att få flytta ut från Kokostopp för att gå med hona istället, nu när jag äntligen fått det att funka bra. :-p

Av S - 9 september 2009 08:05

Igår la jag upp fem auktioner på tradera. Har tänkt göra det länge men inte kommit för mig. Igår fick jag en il och fixade till de tavlor som vi ska ha i hallen med motiv från fondtapeten i köket och då blev jag påmind om tradera igen. Så nu finns det fem auktioner ute på stuvbitar på dels den snygga fondtapeten i köket och dels fondtapeten i vardagsrummet. Här hittar ni auktionerna. :-)

Av S - 8 september 2009 11:45

Vad förvånad jag blev när jag loggade in på bloggagratis idag - helt nytt utseende bara sådär utan förvarning. Men det ser snyggt ut och verkar vara med användarvänligt.


Giselas kommentar ang Elodies konstiga "fettknölar" i armhålorna och kring juvren gjorde mig förstås lite orolig och nu går hon på en antibiotikakur, hon har dessutom varit lite småkissig var och varannan gång som jag lyft upp henne på senaste tiden så förmodligen har hon en liten uvi som ligger och irriterar. Jag kan fortfarande inte avgöra om hon är dräktig eller inte men snart borde det visa sig för hon borde vara rätt långt gången isf. :-/


Madeira verkar ha börjat tackla av nu. Hon ligger mest och vilar eller äter och hon verkar väldigt trött. Hon går ju i den stora honflocken med fyra andra honor (Calaisa, Melba, Vanilla och Katinka) och de funkar jättebra ihop så hon har iaf gott sällskap. Madeira blir 5 år i januari så hon är ju inte jättegammal men heller ingen ungdom. Hon har inte tappat i vikt alls utan är stor och stadig men det är just tröttheten som har blivit påtaglig på sistone. Söta snälla Madeira... :-(


Igår hämtade jag ut paketet från Husdjurbutiken. Jag blev helt klart nöjd! Köpte en stor säck med Oxbow performance som jag tänkte ge dräktiga honor och ungdjur och även en påse med botanical hay vilket var uppskattat av grisarna.


Nu är det dags för lunch för min del, hittade en låda med kycklingwok i frysen som jag tänkte micra på. Till efterrätt blir det äppelsmulpaj med vaniljvisp. Äpplena är från pappas äppelträd och de var kanonbra att använda till kräm och paj. Riktigt goda!

Av S - 7 september 2009 08:15

Så var Örsundsbro-utställningen avklarad då. Med mycket fina resultat för Luneas grisar. :-) Kokostopp fick 92p, silverkort, blev 1/4 och blev sedan Bästa Pet 1 i finalen! Jag visste väl att han skulle gå långt om han bara fick vara med. ;-) Nu hoppas jag att Krokas håller sina tänder borta från Kokostopp så att han kan fortsätta sin petkarriär! Det gick iaf förvånansvärt bra att sätta ihop dem igen efter utställningen men det kan bero på att Kokostopp var virkonad och fuktig i pälsen.


För lilla Vanilla gick det bra, hon fick 88p men blev salgen av sin kullsyster som uppfödaren hade behållit. 2/3 i klassen slutade hon och fick iaf ett CK. :-)


Och Gizelle då... Jag tvekade på om hon skulle få följa med eller inte men efter badet i fredags så bestämde jag mig för att hon fick en chans iaf. Jag är väldigt petig vad gäller utställningsgrisarnas kondition och kropp och hon uppfyllde inte riktigt min krav på kroppen, något halvt hekto till så hade hon varit jättefin men nu upplevde jag henne alltså som aningen tunn. Hur som helst så fick hon 90p, cert och blev BIR. I stora BIS-finalen slutade hon sedan som 4:a! Och hennes tänkte jag lämna hemma! Ibland är man för petig för sitt eget bästa... ;-)


Lille Kenton åkte via D till sin nya matte N och jag fick senare rapport om att allting hade gått bra och att matte N var nöjd. :-) Sånt är skönt att höra! 


Det var en trevlig liten utställning iaf, lagom mycket folk och djur på plats. När vi kom hem igen i riktigt skaplig tid (strax efter kl 18) åkte virkonet fram och alla grisarna som varit med virkonades liksom transportburen. Det känns säkrast så...


Av S - 4 september 2009 12:52

Idag är min lillebror, hans sambo Pernilla och deras lilla Jonas med i tidningen! Kolla in reportaget om hur det är att vara tonåring och småbarnsförälder här.

Av S - 3 september 2009 20:11

Tripp, trapp, trull... Calaisa 1.5 år, Vanilla 2.5 mån, Katinka drygt 7 veckor. 

 

Calaisa och Vanilla är nästan läskigt lika och jag måste titta en extra gång för att skilja dem åt i buren. Nu är ju Calaisa mycket större än Vanilla men snart så kommer de att vara jämnstora och då vette sjutton hur jag ska skilja dem åt. ;-p

Av S - 3 september 2009 18:42

Idag har jag fyndat till djuren! :-) Var till Granngården för att köpa spån och nog kom jag lägligt alltid - de hade extrapris på spån! 5 balar för 295:-, riktigt billigt alltså jämfört med de 80:- jag brukar betala per bal annars. Så jag slog förstås till, helt utan en tanke på om det skulle rymmas i bilen. :-p Det gjorde det iaf som tur var precis på håret, duktiga Toyotan! :-) En aning svettig och spånig bar det sedan vidare till ÖB där jag hade sett att de hade bra pris på den typen av kattsand som vi använder. Så där blev det 3 påsar med kattsand á 39:-, som hittat! Blev även lite annat smått och gott, ÖB har helt klart bäst priser på rengöringsprodukter, schampo, duschcreme, tops osv. Mat har jag svårt för att köpa där men hygienprodukter kan man tjäna mycket pengar på att handla där!


Väl hemma igen så skulle förstås allt spån tas om hand om... Vilket innebär en hel del kånkande från gatan ner i källaren och vårt matkällarförråd. Ner med en bal och upp igen, ner och upp, ner och upp, ner och upp och sedan fick den femte och sista balen följa med ända upp i lägenheten. Det var dagens träningspass. :-p Jag var alldeles genomsvettig efteråt.


Petri är på trav ikväll så jag är ensam hemma. Ska nog ta en trimningsrunda på marsvinen innan jag slänger mig framför tvn och slötittar på något ointressant program. :-)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards