En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 22 september 2009

Av S - 22 september 2009 12:49

Så var jag hemma igen och lunch har jag också fått i mig. Nyttig lunch så jag känner mig mycket nöjd med dagens matintag än så länge. :-) Imorse blev det yoghurt och två hårda smörgåsar och nu till lunch blev det tonfisk, kokt ägg, avokado, tomat och gurka.


Upptäckte idag att Katinka har två små hakbölder... *morr* (Hej Gisela! Vi kan väl bilda en egen förening? VMMMB - Vi Med Marsvin Med Bölder) Är inte alls orolig för jag vet ju att det brukar gå tillbaka av sig själv och om det inte gör det så går det lätt att punktera och spola men det är ändå riktigt irriterande. Intressant nog så är Katinka precis i "rätt" ålder, drygt 2 månader, för hakbölder också... Nu har jag satt in bactrim iaf för att skynda på förloppet lite. Hoppas bara att hon är så pass återställd att hon kan ställas ut i Kallhäll sen.


Nu tänkte jag ta itu med lite garderobsrensning, det behövs verkligen! Skulle tippa på att jag använder ca 40 % av alla kläder jag har i garderoben och byrån... När det är klart åker jag nog iväg till återvinningen och lämnar de kläder som jag inte ska ha kvar till bistånd. Funderar på att ta en tur till IKEA också, har lite småsaker som jag skulle behöva inhandla. :-) Jag känner mig f.ö superrik den här månaden eftersom jag fick både lön och studiemedel. Idag fick jag dessutom lönebesked igen och jag kommer att bli rik även nästa månad! :-D Givetvis sparas det en hel del, men det känns så himla skönt att ha en egen liten buffert att ta ifrån om det behövs. Om inte annat så kommer en del av pengarna till användning när det kommer till julklappsinköp så småningom.

Av S - 22 september 2009 08:46

Ojdå, nu var det visst längesen jag skrev i bloggen. Ibland har jag helt enkelt ingen lust eller inspiration.


Calaisa och Krokas fick till det för några dagar sedan så nu återstår det att se om parningen tog på första försöket eller om Calaisa kommer att brunsta igen om två veckor.


Elodie blir jag inte alls klok på. Om hon blev parad på den enda brunsten som jag har sett så ska hon ha bebisar om en vecka. Jag tror att jag kände de första små fosterrörelserna idag så jag tror inte att hon föder redan om en vecka, snarare om 3-4 veckor. Nåja, vi får väl se. Ut kommer de ju så småningom förhoppningsvis.


Tosca och Crepes är dräktiga med Lucky Me och där är allt bara frid och fröjd. Tosca lärde sig igår att man får en pellets serverad om man står med tassarna på burkanten och ser söt ut. ;-) Se bilden nedan...


 


Jag och Petri har tagit tag i vår kost (igen...). Vågen drar iväg för oss båda två och det är deprimerande. :-/ Nu är det förbud på sötsaker i veckorna som gäller och hyffsat nyttig mat iaf. Tråkigt för mig som gillar att baka och som har massor med perfekta äppelkaks-äpplen på balkongen... Har köpt hem olika frukter och vaniljkesella att ta till när det bli alltför outhärdligt. :-p Och så ska vi försöka gå långpromenader åtminstone 2 gånger i veckan. Ingen av oss är ju tjock egentligen men de där extra kilona är så onödiga och det är lätt hänt att det fortsätter åt samma håll och så sitter man där överviktig en dag och då blir det så mycket jobbigare att ta tag i.


Nu ska jag göra iordning mig och cykla till skolan för en lektion mellan 10.15-12

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards