En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 1 september 2009

Av S - 1 september 2009 20:22


Jag och Petri tog en sväng till Gysinge till vårt svampställe (vi hittade det alldeles själva för två år sedan). 45 minuter och 172 myggbett senare hade vi fått ihop 2,5 kilo orensade gula kantareller! Men stackars, stackars Gysingebor. Nu förstår jag verkligen vidden av myggplågan som råder där. Det var helt galet! Så fort man stannade till så hade man tusen myggor överallt där oskyddad hud stack fram. :-/ Jag fick nästan panik och klarade inte av mer än 45 minuter. Att det var över 20 grader varmt och att man var tvungen att ha jackan knäppt och huvan uppe gjorde ju dessutom att man svettades som en gris = ännu fler myggor fick upp intresset. Hua!


Men en massa kantareller fick vi iaf. :-) Nu ska här rensas svamp och sedan blir det kanske en macka med smörstekta godbitar på. :-)

Av S - 1 september 2009 14:29

Det verkar som om Melba brunstar nu, drygt 2 veckor efter att hon ev blev tjuvparad av Jonah. Alltså blev hon inte dräktig. Vilken lättnad!

Av S - 1 september 2009 10:45

Nu är vi hemma i Gävle igen. Vi kom hem i söndags eftermiddag och igår var första skoldagen. Alla djuren mådde bra men katterna tyckte nog att vi var riktigt dumma som hade varit borta så länge. :-p Både natten till igår och inatt har de legat PÅ oss och sovit, lite jobbigt att inte kunna vända sig som man vill men jag har inte hjärta att flytta på dem. ;-p


Idag är jag ledig och håller nu på och tvättar. Ska ta och städa lite också och pyssla med grisarna, trimma lite på Vanilla och Gizelle som ska ställas i ras.  Krokas och Kokostopp går bättre och bättre ihop nu, inga nya sår under tiden vi var borta och de verkar inte alls lika taggade längre. Kokostopp ska ju ställas i pet på lördag och han har fortfarande några kala fläckar efter sår, dock inga sårskorpor så han får nog följa med ändå. Det är ju bra träning om inte annat. :-)


Kenton flyttar till N på lördag också, jag hoppas att du ska bli nöjd med honom! :-) Han bor nu med Nonne och Elodie sedan någon vecka tillbaka och det funkar jättebra. De är som en liten familj. :-) Dock blir jag fortfarande inte klok på Elodie. :-/ Jag kan inte känna några tydliga foster och har inte heller sett någon brunst sedan de sattes ihop. Första dygnet höll Nonne på och uppvaktade massor men det såg ut som om Elodie redan hade högbrunstat och var på väg ur det och därför inte alls var intresserad. Men efter det - ingenting så jag har utgått från att hon ändå blev parad då och det är nu 5 veckor sedan. Hon känns dessutom väldigt konstig i kroppen. Liksom fet fast ändå inte. Tittar man på henne så ser hon väldigt smärt och fin ut men känner man på henne så har hon världens fettkörtlar i armhålorna och runt juvren(!?). Väldigt märkligt, har inte haft någon hona som känts så förutom Amabelle men då var hon ju mycket äldre och uppenbart fet. :-/


Nej, trimning var det!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards