En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 14 september 2009

Av S - 14 september 2009 15:33

Idag blev det lite ommöblering i burarna igen.


Krokas och Calaisa fick flytta ihop i en egen bur. Krokas blev alldeles till sig och det fanns inga gränser för hur mycket han visade Calaisa att han tyckte om henne, det uppskattades dock inte från Calaisas sida. Stackarn... ;-)


Kokostopp blev alltså ensam nu när Krokas flyttade ut och det känns inte så kul, de hade ju äntligen börjat funka riktigt bra tillsammans. :-/ Surt... Jag hoppas att Kokos inte blir alltför deppig av att gå ensam ett tag.


Leanna fick flytta ut från mamma Gizelle, tant Yalima och kastrerade Musse och in till "tjej-buren". Hon har varit lite småmobbad den senaste tiden av någon anledning och det märktes på henne, hon hade blivit mycket mer tillbakadragen och vågade knappt röra sig i buren. :-/ Men nu går hon alltså med ett gäng unghonor + Madeira och det funkar superbra! Det syns på Leanna att hon stortrivs med lite jämnåriga burkompisar att busa med och att hon slipper stora, dumma tanter som jagas och bits. :-p Jag släppte ihop dem på golvet och det var inget tjaffs överhuvudtaget. jag är helt fascinerad över hur bra den stora flocken funkar, hur lätt som helst att sätta in en ny flockmedlem. Calaisa, som var mest dominant i den buren hade ju visserligen flyttat ut så nu är jag osäker på vem som är flockledaren, det borde rimligtvis vara Madeira eftersom hon är betydligt äldre än alla andra men hon visar det inte på något sätt isf så det är svårt att säga. De andra tjejerna är ju 3.5 mån, 3 mån, 2 mån och knappt 2 månader gamla medan Madeira är 4,5 år så det är hon som är lektant i gänget även om hon mest ligger och vilar nu för tiden. Hon är sliten och trött, det märks. :-/


Till sist bjuder jag på några bilder på Krokas. Han blev lite trött efter att ha uppvaktat Calaisa så intensivt. ;-)


 

 

 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards