En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 20 februari 2008

Av S - 20 februari 2008 21:48

Ska strax lägga mig och läsa lite Industriell organisation... Får bli min kvällslektyr idag. :p Fast jag kanske avrundar med lite Illustrerad Vetenskap också, fick nytt nummer idag i brevlådan. Alltid lika trevligt. :)


Parvlan kämpar på men har nu gått ner i vikt igen. :/ Förstår inte varför för hon äter bra vid matningarna. Har börjat varva de rena mjölkersättningsmatningarna med en gröt gjord på vetegroddar och mjölkersättning och det gillar hon. Det är ju lite "matigare" än bara mjölken, men det kanske är just mjölk hon behöver? Blir hon mätt fortare av gröten så att hon inte får i sig tillräckligt med näring för att växa tro? Vid kvällsmatningen av grisarna la jag fram en bit vitkål framför henne och då började hon knapra på det. Jättebra! Ska försöka få henne att äta bättre med grönsaker så att hon kan äta även i buren. Hö har jag inte sett henne äta någon gång tyvärr. :/ Funderar på att ge henne critical care också, kan det vara en bra idé? Betty är iaf helt återställd nu och äter som hon ska. Skönt! Men utan critical care vette sjutton om dte hade gått, känns bra att veta var jag kan få tag på mer om det skulle behövas någon mer gång.


Är gräsänka ikväll för Petri är på kvartalsmöte med jobbet och ska sova på flott hotell. Men imorrn kommer han hem igen. :) Misstänker att jag kommer att få två kissekattor bredvid mig i sängen inatt. Apropå dessa katter så måste jag säga att vi har haft otrolig tur! Jag har egentligen inte sett mig som en kattmänniska tidigare, det har alltid varit hundar som har gällt mer för mig (men givetvis älskar jag de flesta djur, sann djurvän som jag är), men nog måste jag erkänna att dessa trissetrasser har fångat mitt hjärta helt och hållet. De är så himla goa och snälla och rivs eller klöser oss aldrig. De är alltid redo för kel och man får kramas och gosa (nästan) hur länge man vill utan att de tröttnar. De spinner ofta bara man pratar med dem och de kommer oftast när man ropar på dem. De är aldrig sena att  göra oss sällskap i soffan på kvällarna och de är riktiga livsnjutare! För mig känns de väldiga "okattiga" för vi får faktiskt ta upp dem i famnen precis när vi vill och de protesterar aldrig, annars tycker jag att katter ofta gör precis som de vill och fullständigt struntar i vad deras människor vill. Hur som helst - vi kunde inte ha fått tag på bättre katter iaf! :) 


Nu är det gonatt som gäller! 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards