En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 13 februari 2008

Av S - 13 februari 2008 21:17

Vid åttatiden ikväll började Betty föda. Allt gick bra men det var hela fem bebisar. :/ Inte så roligt när mamman inte är helt 100% frisk och kry. Alla bebisar lever iaf men de är små, väger mellan 54-62g. Det är tre pojkar och två flickor. Tre stycken är väldigt ljusa, trodde först att de var DE white men de är nog väldigt lite tecknade cream dalmisar, en hane är self buff och så en vansinnigt söt tvåfärgad dalmishona i cream och troligen creamagouti. Så söööt! Buffhanen är lite långnäst vad det ser ut som men resten av bebisarna är jättesöta i typen. Men nog ser man att de har fått för lite näring i magen på slutet för alla är mer eller mindre tunnpälsade, någon nästan helt kal på magen. Har inget hopp alls om att alla kommer att klara sig men dte vore ju roligt om några gjorde det. Betty pustar ut nu efter förlossningen, hon ser alldeles hemsk ut med allt blod i sin vita päls. Hon har iaf ätit selleri och snart ska jag bjuda på critical care. Nu är det bara att hoppas att hon piggar på sig så fort som möjligt igen!


Imorgon och på fredag är jag ledig så jag har möjlighet att hålla extra koll på Betty och hennes bebisar, känns skönt. Nästa hona ut att föda är Leonora som har knappt 2 veckor kvar. Hon är stoooor med en gigantisk, sladdrig men ändå full bebismage. ;) Det är intressant hur olika honornas kroppar påverkas av dräktigheter egentligen. Leonora har verkligen en jättestor och pluffsig mage även i icke-dräktigt tillstånd, det är som en stor tältduk och nu när hon är dräktig ser hon ut som en liten höna som ruvar när hon ligger och vilar. ;) Sötnosen! Det här blir hennes femte kull och jag har hittills inte sparat något efter henne så jag hoppas att det blir något den här gången. 



Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards