En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 18 februari 2008

Av S - 18 februari 2008 15:55

Nej, det blev inte den sunkiga lägenheten. Vi bjöd aldrig på den ens. Efter mycket velande hit och dit, fram och tillbaka, bestämde vi oss för att avvakta. Vi sitter ju faktiskt inte i sjön och har egentligen ingen brådska med att hitta något så vi fortsätter och håller utkik, nu vet vi ju vart vår ekonomiska gräns går också iom lånelöftet.


Av Bettys ungar återstår nu bara en liten pluttis. Den sockersöta lilla cream/creamag dalmishonan. Och jag handmatar... Och frångår mina principer. :p Men jag har svårt att tro att det kommer att lyckas. Hon står mest stilla på samma ynka vikt på 53-54g (födelsevikt 63g). Emellanåt ser hon slö ut och sitter för sig själv i buren men emellanåt söker hon aktivt upp Betty och kryper in under magen på henne. Betty tvättar henne lite oengagerat ibland men inte mer än så. Betty hade ju mycket mjölk och jag har verkligen försökt få den lilla att dia men det går inte. Hon snuttar på själva spenen men tar aldrig något riktigt tag så att hon kan dia. Nu har jag gett upp på den fronten och Betty har förstås börjat sina vid det här laget. Vi får se väl se hur det slutar, men tyvärr har jag inte mycket hopp.


Leonora blir tjockare och tjockare men verkar må bra och tigger mat som vanligt. *peppar peppar*  Nu har hon drygt en vecka kvar innan det är dags att föda.


En lite rolig anekdot från marsvinsrummet är att singelkillen Audi som just nu bor ensam i en av burarna längst ner i väntan på fru, oftare och oftare får sällskap av katten Daisy. Hon vill gärna ligga i hans bur och Audi verkar inte ha ett dugg emot det utan snarare uppskattar sällskapet. :) Hellre en katt i buren än helt ensam kanske han tänker? ;)


Jag borde börja trimma inför Kallhäll nu men som vanligt skjuter jag väl upp det till sista veckan... :p Den här gången blir det Madeira, self saffron senior (hela 37,5 mån!) och Åssian, self buff senior samt debutanten Bedelia, crested saffron 3,5 mån. Blir spännande! Ska även döma petclass vilket ska bli roligt, det var ett tag sen nu. Hade gärna själv ställt i pet men det får vänta till valbo, då ska godingen Pannacotta få följa med. :) 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards