En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 30 juni 2008

Nyförvärv och hus?

Av S - 30 juni 2008 20:25

Imorgon är det dags att åka till Stockholm och hämta hem nya avelshanen Mr No name. :) Jag är sååå nyfiken på hur han ser ut, jag har ju sett bilder men det är ändå inte samma sak som verkligheten. Ska hämta upp transporten från förrådet och göra iordning den så att det bara är att dra iväg imorgon efter jobbet.


På fredag åker Petri till Luleå och jag blir gräsänka i en vecka innan jag kör upp helgen efter. Ska köra 75 mil alldeles själv! Hua! Det är lååångt men det ska väl gå bra. Trist att vi inte har någon cd-spelare i bilen bara, det hade ju varit perfekt att lyssna på ljudbok. Men våran stereo är av gammal variant med kasettbandspelare(!!). När vi hjälpte pappa med flytten i lördags så hittade jag lite gamla sagoband så det blir nog till att ta med dem. Blir lite nostalgi med Trolltider, Mästerkatten i stövlarna, E.T, Teskedsgumman mm. :)


På torsdag ska vi, hör och häpna, på husvisning! Ett så himla sött och fint hus några mil utanför Gävle, med lite renovering skulle det bli perfekt... Egentligen är vi ju inte alls ute efter ett hus i dagsläget, knepigt när jag pluggar osv men månadskostnaden blir faktiskt lägre i det här huset (om det går för utgångsbudet vill säga och det är ju inte säkert) än i en lägenhet i Gävle.  Det är verkligen inget bestämt, men kika kan man ju alltid göra. :) Det finns en liten bod/målad barrack med fönster på tomten som skulle passa perfekt som marsvinsbod... *drömmer* Här kan ni kika om ni är nyfikna! Enda nackdelen är att det ligger lite nära vägen men det är ingen jättetrafikerad väg så det kanske inte är något problem.


Nej, nu ska jag ner och hämta transport till imorrn!

 
 
Ingen bild

Lena

30 juni 2008 21:26

Men oj, varför ta bilen så lång sträcka? Inte direkt miljövänligt eller ekonomiskt...

 
Natalia

Natalia

30 juni 2008 21:48

Åh vilket sött hus, håller tummar och tår!

http://hellopiggy.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sophie

30 juni 2008 22:01

Lena: Vi ska vidare till norra Finland så det finns tyvärr inget bättre alternativ att ta sig dit.

Natalia: Ja visst är det gulligt! Och marsvinsbod och allt... ;)

 
Johanna

Johanna

30 juni 2008 22:54

Där vill jag åxå bo... :)

http://beatniks.bloggagratis.se

 
Karin F

Karin F

1 juli 2008 08:43

Finns allmänna kommunikationer till Gävle? Annars dyrt & krångligt med bil(ar)...

Sött hus, men många punkter att kolla upp och fundera över. Allvarligast tycker jag uppvärmningen är. Direktel + 1-2 glasfönster och kanske dålig isolering i allmänhet låter inte som en bra kombination i Gästrikland. Dyrt, dyrt, dyrt och kanske kallt.

Sluten tank är ingen bra idé för fastboende. Så länge ni bara är två personer kanske det kan fungera, men tänk på hur många liter vatten en tvättomgång per maskin förbrukar och jämför det med tankens volym. Tror 4 tömningar per år är lågt räknat. Att bygga om avloppet till alternativ som är mer anpassat till fastboende kostar i storleksordningen 50-60 000 kr.

Detta är helt klart mest ett sommarhus.

Övrigt att kolla upp:
är skorstenen inspekterad och provtryckt nyligen?
går det att elda i täljstenskaminen på sovloftet?
är brunnsvattnet analyserat med avseende på radon (mkt viktigt att kolla på borrad brunn), kemisk-fysikaliska egenskaper samt bakteriologiskt?
utbyggnadens kvalitet (speciellt anslutning befintligt tak - nytt tak)?

Kolla även detta med granntomtens (5:13) hus, ser knepigt ut att det ligger PÅ tomtgränsen. Kan bli källa till konflikt.

http://myosotis.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sophie

1 juli 2008 13:38

Oj vilken jättekommentar Karin! Nu är det nog inte så att det blir något hus för oss i dagsläget men tack för synpunkter och tips på vad vi borde kolla upp när den dagen kommer.

Allmänna kommunikationsmedel till Gävle finns iaf, både buss och lokaltåg.

 
Ida

Ida

1 juli 2008 15:26

Extremt sött hus, men jag tänkte faktiskt också på detta med att det är eluppvärmt och inte har vettigt avlopp. Pessimistiskt va. ;)

http://idefix.bloggagratis.se

 
sara

sara

7 juli 2008 19:28

Ojj, du har just fångat mitt drömmhus :) :P

http://ssaarrii.bloggsida.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards