En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 15 juni 2008

Av S - 15 juni 2008 16:58

Nej, det blev ingen fika på stan utan en liten bilpicnic. :p När vi väl kom ut på landet där vi hade tänkt picnica så blev det molnigt och kallt. Så våra goda bullar som vi skulle äta och tidningar som vi skulle läsa fick plockas fram i bilen istället. :p Men det var helt okej ändå, det viktiga är ju sällskapet. ;)


Nu håller jag på med dagens middag som ska bli en skaldjurssallad med pasta, lagom lätt och nyttigt efter helgens onyttigheter. Har försökt mig på att fota Yalimas bebisar och det gick oväntat bra tills jag kom till den sista (och största) tjejen som var alldeles nerkissad på hela huvudet. Burkompisen Quilla är en riktig kisslisa som direkt sätter upp stjärten och skjuter om någon kommer för nära bakom henne så förmodligen är det vad som har hänt. Jag fick tvätta av stackars bebisen och nu väntar jag på att hon ska torka helt innan jag kan fota henne.


Imorgon har jag tänkt uppdatera hemsidan, vilket verkligen är på tiden! Petri är i Göteborg över natten så då tänkte jag passa på att uppdatera och då kommer också bilderna ut på bebisarna upp där. Jag kommer förmodligen att spara största honan (hon som blev nerkissad) men resten är till salu. Den största crestade honan är redan tingad med kvar finns alltså en self buff (väldigt sotad så hon lämpar sig bäst till kel och petutställning), en self saffron och en crested saffron (lilla Emi som har lite vitt i cresten). Hojta om det finns intresse!


Av S - 15 juni 2008 11:44

Gårdagens fotbollsmatch gick väl inte så jättebra direkt... Men en trevlig kväll hade vi i goda vänners lag. :) Åt skaldjurspaj, drack vin och käkade chips. Sämre kan man ju ha det.


Idag vet vi inte vad vi ska hitta på riktigt. Kanske blir det en fika på stan, och jag skulle behöva åka till Granngården och köpa havre.  Imorgon ska jag gå på introduktion inför sommarjobbet och på tisdag blir det rundvisning där jag ska vara, sen är det bara två dagar kvar av arbetsveckan och sen midsommar!


Den 1 juli åker jag till Stockholm för att hämta hem nya avelshanen Mr No Name vom Eidertal (vad ska man kalla den här stackars kraken? Herr Inget namn kan man ju inte kallas för!). Möter upp snälla Anna, som ska ta hem hanen från Danmark, på centralstationen och sen bär det iväg hemåt igen.


Ska försöka fota Yalimas flickor idag, de är nu 1,5 vecka gamla och inte lika söta som när de föddes men man får ju ett hum om hur de ser ut iaf, även om de nog kommer att typa till sig mer och öronen kommer att lägga sig lagom tills de är leveransklara.


Ska passa på och påminna om söte Audi också som är till salu fortfarande. Har lagt ut annonser på Marsvinsnätet och Marsvin.ifokus men inte fått något napp ännu. Gå gärna in och kika här.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards