En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 9 juni 2008

Av S - 9 juni 2008 22:02

Så var första dagen på truckskolan avklarad. Idag var det teori och imorgon börjar dagen med ett teoriprov, sen blir det praktisk träning.


I lördags fömiddag körde vi upp till Viksjö utanför Härnösand för att gå på bröllop. Viksjö, och Västanåfallet där själva middagen och festen hölls, var verkligen idylliskt. Landsbygd med ljusgröna ängar och betande kossor, mörkgrön lummig skog, röda stugor, porlande vatten och ett forsande vattenfall! Helt fantastiskt vackert och vädret var alldeles perfekt, kan tänka mig att brudparet var nöjda med allt. :) Bröllopsmiddagen var jättegod och trevlig, trots att jag bara kände ett fåtal av gästerna, och festen höll på långt inpå natten med dans på logen. Tror att vi somnade vid 5-snåret på söndagsmorgonen... Igår, söndag, var det bara att pallra sig upp i hyffsad tid för att köra de 26 milen tillbaka till Gävle.


Väl hemma kunde jag konstatera att Yalimas minsta dotter, som numer är döpt till Emi, har klarat konkurrensen från sina större systrar alldeles utmärkt. Det är en tuff liten tjej som tar för sig trots att hon är hälften så stor som de andra! Nu har hon precis passerat sin födelsevikt så det finns nog stora chanser för henne att klara sig! :) Yalima är verkligen en supermamma som tar mycket väl hand om sina små flickor. Vägde dem idag och de två största tjejerna som vägde 84 och 88g vid födseln har gått upp 20g var redan! Otroligt tycker jag med tanke på att de är fem i kullen och inte ens en vecka gamla. Vägde också Yalima och hon har tyvärr tappat en del sen förlossningen. Som tur är hade hon en del att ta av redan innan och nu är hon nere på 970g ungefär. Jag serverar kligröt och vällingblanding varje dag för att hjälpa till lite och de får massor med gräs och även grönsaker i den buren. Burkompisen Quilla har vant sig vid bebisarna nu (i början blev hon väldigt besvärad när de var så många och kom för nära), hon har ju inte så länge kvar innan hon själv blir mamma igen. Om en månad ungefär är det dags. Har bestämt namn till alla bebisarna nu men inte riktigt delat ut dem ännu (förutom till lilla Emi då). Flickorna ska heta Elodie, Elysia, Estelle, Edonia och Emi. Perfekt med så många honor tycker jag som har svårt att hitta på pojknamn... ;)


Nu är det dags att gå och sova, ska upp tiiiidigt dvs vid 05.30 imorrn... Men det kommer att bli min standardtid i sommar så det är lika bra att vänja sig. :p

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards