En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 27 maj 2008

Kullplaner

Av S - 27 maj 2008 16:44

Nu har jag precis satt ihop ett nytt avelspar. :) Det fick bli en lite otippad kombination med Bedelia, crested saffron, och Blazé, self saffron. Blazé börjar bli skruttig som jag har skrivit tidigare så jag känner att jag vill ta en raskull på honom medan han fortfarande hänger med. Han blev iaf överlycklig över sällskapet även om han inte ger ett pip ifrån sig! Mycket märkligt med en hane som uppvaktar helt knäpptyst! Kan inte minnas att det alltid har varit så, kanske har han tappat rösten på gamla dar!? Bebisarna kommer nog att bli sockersöta i typen men kanske inte får finaste färgen för Blazé har rätt ljus underfärg och Bedelias kunde vara bättre också. Jag känner ändå att jag vill testa med en till raskull på Blazé, dels för hans trevliga temperament men också för att han faktiskt har lämnat några jättefina rasungar tidigare, t.ex vackraste SCh Luneas Karizma.


Imorgon har Yalima gått 9 veckor på dräktigheten - inte långt kvar! Hon väger 1410g idag och äter jättebra och verkar trivas med livet. Hon hoppar lätt upp på hustaken och rör sig mycket mellan burarna - jättebra att hon rör på sig tycker jag! Åssian går fortfarande kvar med honorna men jag måste dela på dem snart så att Yalima inte blir omparad av honom. Dels vill jag inte att hon ska bli omparad direkt och dels så är hon och Åssian halvsyskon (samma mamma) så det vore ingen bra idé. Får se om jag flyttar Åssian till egen bur och låter honorna gå kvar i dubbelburen eller om jag delar på dubbelburen igen. Känns som om det inte är så bra med en dubbelbur när det kommer bebisar sen, de kommer ju inte att kunna ta sig över kanten på flera veckor och det kan ju vara dumt om mamma får för sig att hoppa över fastän bebisarna är hungriga. Nej, det får nog bli till att dela av buren igen.


Ikväll blir det bio - Indiana Jones. Egentligen inte min typ av film men det är ju alltid kul att gå på bio och socialisera lite. :) 



 
 
Malin

Malin

27 maj 2008 18:08

Det ska bara bli tryck på tyg. Det är en sån stor process i sig, så om vi skulle lära oss sy också hade vi fått hålla på minst en termin. ;) Men jag ska försöka använda tyget till något sen i alla fall. :)

http://www.wilmapalmen.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards