En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 25 maj 2008

Utställningstankar

Av S - 25 maj 2008 12:33

Gårdagens utställning i Kungsgården var liten och trevlig. :) Dömde ju petclasshonorna och BIS-finalen och som vanligt var det jättesvårt... Många tror säkert att det är nåot som domarna alltid säger men det ÄR verkligen skitsvårt! Och ännu svårare blir det när man inte har dömt alla djur själv, man får ju lätt sina favoriter bland de som man har dömt och ofta känns det "orättvist" mot de som råkade få ställa för hjälpdomaren. Men man får försöka vara professionell! BIS-etta igår blev iaf en self creamhona som jag inte kunde hitta en enda punkt att dra ner på! En riktig tegelstenskropp, tam och trevlig, skinande ren, mjuka tassar och på millimetern perfekt klippta klor. Helt outstanding. :)


Det var flera stycken Luneas-grisar i petfinalen och sånt tycker jag alltid är extra svårt. Jag har svårt att inte tänka på vad folk skulle tycka om jag skulle placera flera egenuppfödda djur. Samtidigt så har jag sålt grisar till flera jätteduktiga petclassutställare som förvaltar djuren mer än väl och i petclass är det ju till största del ägaren som får ta åt sig av äran vid en vinst. Jag försöker alltid vara objektiv när jag dömer petgrisar och jag tycker själv att jag lyckas rätt bra med det men ändå dyker förstås tankarna upp om vad folk tycker. På gårdagens utställning var det stenhård konkurrens och bara fem placeringar att dela ut så det var flera jättefina grisar i toppform som fick stå utan placering.  


Hur gick det för mina egna grisar då? Jättebra! Lilla Calaisa, self buff, som gjorde utställningsdebut fick 89p, blev BIR-jr-R och fick cert bara 2,5 mån gammal. I finalen stod hon kvar bra länge innan domaren skickade ner henne, och då var hon bara reserv! Bedelia gick som senior för första gången och fick 88p, BIR-R och cert. Så jag är mycket nöjd. :)


Idag skiner solen ute men jag ska sitta inne och plugga hela dagen... Inte kul alls men tentorna närmar sig så det är bara att bita ihop. Petri är ute och kör motorcykel så en av oss har iaf roligt... :p


Och idag är det mors dag också. Grattis grattis lilla mamma! :)

 
 
Maria

Maria

25 maj 2008 19:55

Hon är verkligen i toppform just nu!
Blev så glad över komentaren att det inte fanns något att dra ner på :)
Den fina rosetten hänger uppe i marsvinsrummet och bullarna är uppätna ;)
Tack för en bra utställning :)

http://marias.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29 30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards