En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under mars 2008

Av S - 18 mars 2008 18:43

Här vräker det ner snö just nu! Kunde inte det här ha kommit för några månader sen istället? Nåja, jag ska inte klaga, det är ändå ovanligt varmt för årstiden.


Idag har jag varit ledig från skolan men inte från skolarbete, har pluggat logistik hela dagen och tiden har bara svischat förbi. Nu ska vi försöka hitta på något kreativt till middag. Har noll matinspiration just nu men något måste man ju få i sig.


Ska städa några burar ikväll och klämma lite extra på Quilla som nu har gått 9v på dräktigheten så det är alltså max en vecka kvar innan bebisarna anländer. Hon bor med Yalima och Audi nu och jag hoppas att Yalima är därktig nu, hon blev parad förra helgen så jag kommer inte att få veta om det tog förrän nästa helg och frågan är om jag vågar ha kvar Audi så länge i buren med tanke på att Quilla kan föda närsomhelst då och riskera att bli omparad om jag inte är hemma och håller koll. Samtidigt vill jag ju inte "slösa bort" en brunst om det nu skulle vara så att Yalima brunstar igen. Knepigt... Vi kommer iaf högst troligt att vara hemma i helgen så jag tycker att jag borde hinna plocka ut Audi om det skulle behövas. På fredag ska vi iaf till Uppsala och hjälpa pappa att rensa ut förrådet, har lovat att ta hand om mina saker där, men vart vi ska stoppa dem någonstans vette sjutton... Det är proppfullt i vårat förråd. :p 


Imorgon fyller käre lillebror 18 år, jisses så stor han har blivit! Firande blir det kanske på fredag förmiddag eller någon kväll som passar. Mamma jobbar hela påsken så det passar inte så bra då. Grattis grattis lillebror om du läser det här. :) 


Av S - 17 mars 2008 21:30

Så var utställningshelgen avklarad, det blev en mycket trevlig dag med roliga resultat och många fina pettar att bedöma. :) Som vanligt var det otroligt svårt att bestämma sig för vilka av alla fina pettar som skulle placera sig i finalen. Och nu var jag ju inte ensam om att bestämma heller utan jag och Ida dömde ju gemensamt BIS. Tror iaf att vi båda blev nöjda med den slutgiltiga BIS-placeringen. :)


Mina egna resultat då - ja det gick väl över förväntan! Åssian var enda selfen som fick 89p och blev därmed BIR. Nu fattas bara ett cert innan championatet! :) Madeira gick det väl sådär för, hon fick 87p med avdrag för päronform och "önskas mindre brun ton", hon har ju fött sex kullar så lite päronform är nog svårt att undvika. ;) Sen dagens höjdpunkt - lilla duktiga Bedelia satt som ett ljus på plattan och kammade hem ett cert, BIR och en BIS-jr 2:a plats! Matte är sååå stolt! Lite lustigt är att hennes kullsyster, self buffhonan Belle, blev just BIS-jr 2:a i Vikingstad för samma domare när hon ställdes av sin matte Eva. Så B-flickornas stuk går tydligen hem hos domare L. :)


Har beslutat mig för att låta Leonora gå i pension nu, C-bebisarna som nu är snart 3 veckor gamla, är hennes femte kull och jag tycker att det räcker. Jag kommer att spara lilla Calaisa ur den kullen som får föra mamma Leonoras gener vidare. Hur gärna jag än vill så kan jag inte spara alla honor som går i pension så Leonora kommer att bli till salu när kullen är avvand. Hon är en mycket tam och mysig hona som jämt tigger mat och hänger vid burkanten. När hon är ute på golvet och springer med bästisen Undine kommer hon självmant fram till mig och klättrar upp i min famn om jag håller fram händerna, sen kan jag enkelt lyfta in henne i buren igen. Mycket praktiskt. ;) Hon är verkligen söt som socker men är nog inget för petclass med tanke på hennes väldigt kramgoa och mjuka mage efter allt barnafödande. ;) Det hugger till i hjärtat när jag tänker på att sälja henne men om min avel ska kunna fortgå så måste det lämnas plats för nya förmågor, så är det ju tyvärr när man har begränsat med burplatser. :/ Hur som helst så kommer jag bara att sälja henne om rätt hem dyker upp, jag vill att hon får ett lugnt och skönt pensionärsliv med burkompis(ar) och möjlighet att få springa lös emellanåt och naturligtvis med bästa tänkbara omvårdnad och mycket gos och kärlek. Hör av dig om du tycker att du kan uppfylla detta!

Av S - 14 mars 2008 06:55

Jaha... Här sitter jag och bloggar innan klockan ens är sju på morgonen. :p Måste hålla koll på mailen för att få reda på om det blir något seminarium idag eller om läraren ska vara hemma med sjukt barn idag igen. Egentligen borde jag tycka att det är helt värdelöst men det går bra faktiskt, jag misstänker att hon blir hemma idag med och då är det bara att krypa ner i sängen igen. :)


Idag är det utställningsförberedelsedag. Jag ska trimma marsvin, bada marsvin, fixa transporten, hämta ut rosetterna, skriva ut bedömningssedlar till en uppbedömning och fylla i dem, och sen kanske hinna med lite fredagsmys också. :) Petri fick en lysande idé tidigare i veckan om att göra egna revbensspjäll så det blir middagen idag, tar visst lång tid att ordna men den som väntar på något gott... 


Av S - 8 mars 2008 20:45

Jaha ja, så har vi blivit bilägare till en Toyota Avensis idag. :) Eller tja, det är Petri som är ägare egentligen, men jag får köra bilen jag också. :) Ett riktigt klipp får man väl säga, det är en 99:a men den har bara gått 6000 mil vilket är jättebra med tanke på åldern har jag fått lära mig. ;) Sen är den otroligt fräsch, har körts av en äldre dam och helt felfri så när som på ett skråma på bakre kofångaren, men den är i plast så det är inte så farligt. Och den är kombi! Vilket innebär att det får plats många spånbalar och höbalar där. Me like! :D Dragkrok har den också så tja, den uppfyller egentligen alla våra krav, plus att den var väldigt billig. Den såldes pga dödsbo och de anhöriga ville få bilen såld så fort som möjligt så därför hade de satt ett riktigt underpris egentligen, men vi klagar inte. :)


Psst! Ida och Joel - en sån här kanske vore något för er också? En himla bra och driftsäker bil som är hyffsat bensinsnål och med stooort bagageutrymme.



Av S - 7 mars 2008 11:42

Idag är det föreläsning under två timmar på eftermiddagen. Ganska värdelöst en fredag, men men.  Har iaf suttit ett tag med instuderingsfrågorna som jag måste gå igenom innan tentan v 13, och städat två burar.


Nu ska jag göra iordning mig och äta något lätt innan jag åker till skolan - just det ÅKER. :) Tar bilen idag så att jag kan åka direkt och handla efteråt. Känns oerhört lyxigt fortfarande. Men himla trevligt. :)


Igår blev det ett icke planerat teaterbesök på kvällen. Ett par kompisar fick biljetter över och undrade om vi ville följa med. Tintomara hette pjäsen och den var lååång, och väldigt kulturell. :p Varken jag eller Petri är väl några kulturnissar direkt så en tv-kväll framför "Vad blir det för mat" hade kanske uppskattats mer men å andra sidan så tror jag att det kan vara nyttigt med lite finkultur emellanåt. :)


Ha en trevlig helg allihop! 



Av S - 5 mars 2008 16:37

Jag fick inte riktigt gjort så mycket igår som jag hade planerat... Och förstås så var det främst pluggandet som fick stå tillbaka. Tänk vad det är konstigt, man städar hellre hela lägenheten än lär sig nya saker. :p


Idag var det iaf skola och jag hade tänkt plugga efteråt. Har jag gjort det? Näe... Förstås inte... Istället tog jag tag i min hemsida och uppdaterade den, det var visserligen välbehövligt för det är två månader sedan sist men ändå. Måste jag göra det just nu? Och nu kommer snart Petri hem och då ska vi iväg och träna. Sen blir det tacos till middag - mums! :) Ska gå och göra guacamole nu så att den får stå och gojja ihop sig under tiden vi tränar. :)

Av S - 4 mars 2008 10:05

Idag är en ledig dag. :) Sköönt! Petri kommer inte hem förrän sent ikväll eftersom han ska jobba extra och gå skift. Så jag har hela långa dagen för mig själv. Planerna ser ut som följer:

  • Städa marsvinsburar
  • Städa lägenheten
  • Gå en sväng på stan
  • Träna på gymmet
  • Plugga industriell organisation dvs fortsätta beta av tvåtusensjuhundrafemtioelva instuderingsfrågor inför tentan.
  • Plugga matte och räkna på övningsuppgifter
  • Plugga logistik och räkna på övningsuppgifter
  • Lämna tillbaka böcker på biblioteket
  • Laga något att äta till middag, blir nog kyckling av något slag.
  • Slösurfa
  • Slötitta på tv

Det är en del som ska hinnas med men jag har ju hela långa dagen på mig så det borde hinnas med.


Leonora är mycket bättre idag. Hon snörvlar fortfarande litegrann men inte alls lika mycket, och hon är inte så kladdig runt nosen längre och andas mer normalt. Skönt!


I lördags satte jag ihop Yalima med Audi igen, jag hoppas att dte går bättre för Yalima den här gången, sist blev hon ju sjuk och födde för tidigt för att bebisarna skulle klara sig. Nu är hon i toppform igen och Audi verkar glad över sällskapet. :) Har ju glömt berätta också att Betty flyttade i lördags. Hon bor numer hemma hos Anki - Mosaiques. Jag har ju kvar hennes lillasyster Pannacotta (som gör utställningsdebut i Valbo) och jag insåg att jag måste bereda plats för nya Luneor, även om jag gärna skulle behålla alla pettisar och pensionärer livet ut. Apropå pensionärer så börjar mina tjocka gamla bufftant Amabelle se risig ut, hennes ena öga har börjat se så vattnigt ut men så har hon ju också både starr och fatty eye på det så det kanske är orsaken. Hon har också börjat bli gles i pälsen troligen pga hormonförändringar. Men än väger hon ändå över 1400g så nog har hon att ta av. ;) Så länge hon är pigg och äter som hon ska så får hon hänga med. Jag vet inte hur Lucky kommer att ta det när Amabelle går bort för de två har bott ihop ända sen Lucky kom till mig för 2,5 år sedan. De är ett riktigt radarpar som gärna tvättar öronen på varandra vid behov. :)


Nej, nu är det dags att ta tag i dagens göromål. Jag börjar med burstädningen tror jag. 

Av S - 3 mars 2008 19:43

Hemkommen från veterinären... När jag kom hem från skolan och kollade Leonora så hade hon börjat få blodblandade flytningar från nosen. :/ Hon andades också märkbart tungt så jag ringde veterinären igen och hoppades på det bästa dvs att vi skulle få komma in akut på en gång. Och det fick vi! Kastade oss iväg i bilen med Leonora och hennes bebisar och fick träffa veterinären på en gång. Han försökte se in i nosen på henne med en sån där öronlampa med förstoring på och droppade också i lokalbedövning i nosborren. Sen började grävandet. :p Med en ögonpincett som var yttepytteliten i gripklon så lyckades han till slut dra fram ett 2 cm långt höstrå! Inte undra på att hon hade haft det jobbigt! Det var så långt att det måste ha suttit ända ner i svalget. Stackars liten... Men nu är det iaf borta och jag är 480:- fattigare. Leonora snörvlar fortfarande lite men jag antar att det finns en del gegga kvar som måste komma ut. Förhoppningsvis är hon mycket bättre inom några dagar. Skönt att få bekräftat att min teori stämde också, även om det var lite värre än en liten spånflisa. :p

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards