En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 17 mars 2008

Av S - 17 mars 2008 21:30

Så var utställningshelgen avklarad, det blev en mycket trevlig dag med roliga resultat och många fina pettar att bedöma. :) Som vanligt var det otroligt svårt att bestämma sig för vilka av alla fina pettar som skulle placera sig i finalen. Och nu var jag ju inte ensam om att bestämma heller utan jag och Ida dömde ju gemensamt BIS. Tror iaf att vi båda blev nöjda med den slutgiltiga BIS-placeringen. :)


Mina egna resultat då - ja det gick väl över förväntan! Åssian var enda selfen som fick 89p och blev därmed BIR. Nu fattas bara ett cert innan championatet! :) Madeira gick det väl sådär för, hon fick 87p med avdrag för päronform och "önskas mindre brun ton", hon har ju fött sex kullar så lite päronform är nog svårt att undvika. ;) Sen dagens höjdpunkt - lilla duktiga Bedelia satt som ett ljus på plattan och kammade hem ett cert, BIR och en BIS-jr 2:a plats! Matte är sååå stolt! Lite lustigt är att hennes kullsyster, self buffhonan Belle, blev just BIS-jr 2:a i Vikingstad för samma domare när hon ställdes av sin matte Eva. Så B-flickornas stuk går tydligen hem hos domare L. :)


Har beslutat mig för att låta Leonora gå i pension nu, C-bebisarna som nu är snart 3 veckor gamla, är hennes femte kull och jag tycker att det räcker. Jag kommer att spara lilla Calaisa ur den kullen som får föra mamma Leonoras gener vidare. Hur gärna jag än vill så kan jag inte spara alla honor som går i pension så Leonora kommer att bli till salu när kullen är avvand. Hon är en mycket tam och mysig hona som jämt tigger mat och hänger vid burkanten. När hon är ute på golvet och springer med bästisen Undine kommer hon självmant fram till mig och klättrar upp i min famn om jag håller fram händerna, sen kan jag enkelt lyfta in henne i buren igen. Mycket praktiskt. ;) Hon är verkligen söt som socker men är nog inget för petclass med tanke på hennes väldigt kramgoa och mjuka mage efter allt barnafödande. ;) Det hugger till i hjärtat när jag tänker på att sälja henne men om min avel ska kunna fortgå så måste det lämnas plats för nya förmågor, så är det ju tyvärr när man har begränsat med burplatser. :/ Hur som helst så kommer jag bara att sälja henne om rätt hem dyker upp, jag vill att hon får ett lugnt och skönt pensionärsliv med burkompis(ar) och möjlighet att få springa lös emellanåt och naturligtvis med bästa tänkbara omvårdnad och mycket gos och kärlek. Hör av dig om du tycker att du kan uppfylla detta!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards