En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under februari 2008

Av S - 14 februari 2008 09:33

Bebisarna har överlevt natten och Betty har mjölk så jag hoppas att de diar snart. Har fotat dem nu på morgonen men de är ju såna små  ynkliga krakar att ett foto verkligen inte gör de rättvisa. Jag väntar med att visa någon bild tills jag ser åt vilket håll det går.


Idag är det härligt soligt i Gävle så jag passade på att fota tjocka Leonora i den fina ljuset.


 


 


Visst är hon en sötnos! :) Världens goaste hona som alltid hänger vid burkanten när det är matdags. (Ewa och Pär - känns uttrycket igen kanske? ;) Leonora är mycket lik sin mor Nåna)


Idag är jag som sagt ledig och jag ska utnyttja dagen till max tänkte jag. Härnäst blir det burstädning, sedan städning av lägenheten och diskning. Efter det ska jag dra en sväng till gymmet och sen hem för dusch och hårtvätt. Om tid finns över ska jag räkna matte, annars får det bli imorgon, är ju ledig då också. Strax före kl 17 ska jag möta Petri på stan för då ska vi till banken och prata lånelöfte... Får se hur det går. Lite nervöst är det alltid med banksamtal men det går nog bra, kan inte tänka mig varför det skulle gå dåligt.


Ha en trevlig dag allihop och hoppas att ni har liak härligt väder som jag! :) 



Av S - 13 februari 2008 21:17

Vid åttatiden ikväll började Betty föda. Allt gick bra men det var hela fem bebisar. :/ Inte så roligt när mamman inte är helt 100% frisk och kry. Alla bebisar lever iaf men de är små, väger mellan 54-62g. Det är tre pojkar och två flickor. Tre stycken är väldigt ljusa, trodde först att de var DE white men de är nog väldigt lite tecknade cream dalmisar, en hane är self buff och så en vansinnigt söt tvåfärgad dalmishona i cream och troligen creamagouti. Så söööt! Buffhanen är lite långnäst vad det ser ut som men resten av bebisarna är jättesöta i typen. Men nog ser man att de har fått för lite näring i magen på slutet för alla är mer eller mindre tunnpälsade, någon nästan helt kal på magen. Har inget hopp alls om att alla kommer att klara sig men dte vore ju roligt om några gjorde det. Betty pustar ut nu efter förlossningen, hon ser alldeles hemsk ut med allt blod i sin vita päls. Hon har iaf ätit selleri och snart ska jag bjuda på critical care. Nu är det bara att hoppas att hon piggar på sig så fort som möjligt igen!


Imorgon och på fredag är jag ledig så jag har möjlighet att hålla extra koll på Betty och hennes bebisar, känns skönt. Nästa hona ut att föda är Leonora som har knappt 2 veckor kvar. Hon är stoooor med en gigantisk, sladdrig men ändå full bebismage. ;) Det är intressant hur olika honornas kroppar påverkas av dräktigheter egentligen. Leonora har verkligen en jättestor och pluffsig mage även i icke-dräktigt tillstånd, det är som en stor tältduk och nu när hon är dräktig ser hon ut som en liten höna som ruvar när hon ligger och vilar. ;) Sötnosen! Det här blir hennes femte kull och jag har hittills inte sparat något efter henne så jag hoppas att det blir något den här gången. 



Av S - 12 februari 2008 11:49

Så var det ett tag sedan jag skrev i bloggen igen. Har helt enkelt inte haft tid eller lust. Helgen försvann i ett naffs och vi hann både med ett besök på Church Street Saloon som har makalöst god mat och visning på lägenheten som vi är intresserade av. Den var precis lika sunkig som vi trodde men det finns ändå potential och med tanke på priset så kommer vi troligen att göra  vinst när vi säljer den även om vi måste renovera en massa. Petri skulle försöka få tag på banken idag för att få till ett besök där och prata om lånelöfte osv men än vet vi inte till 100% om vi ska bjuda eller inte. Någon har bjudit utgångspriset så isf blir det dyrare än vi tänkt från början även om dte fortfarande är väldigt billigt för en trea. Jaja, vi får väl se. :)


Igår var det skoldag med matte hela dagen och träning på kvällen. Gick ovanligt segt att träna, kanske beroende på att jag hade lite huvudvärk och kände mig allmänt trött och sliten. Idag har jag bara lektion på eftermiddagen så nu ska jag strax göra iordning mig och äta lite lunch innan jag cyklar iväg till skolan. Ikväll blir det visning igen på en lägenhet i samma område som den sunkiga lägenheten. Vi är inte intresserade av att köpa den här men det kan vara bra att få lite inspiration till ev renovering, den här lägenheten var jättesnygg och nyrenoverad nämligen.


Betty äter sämre igen men är ändå förhållandevis pigg och jag matar på med critical care och trugar med massa godsaker. Idag har hon gått 65 dygn sedan parning så jag hoppas för hennes skull att ungarna kommer snart. De lever iaf och sparkar därinne i magen. Tur att Betty är en bastant hona som hade en hel del att ta av redan innan hon blev dräktig. Men håll tummarna är ni snälla!


Av S - 8 februari 2008 14:04

Idag mår jag inte bra. :/ Vaknade vid 5-snåret imorse och hade ont i huvudet. Konstigt att vakna med huvudvärk, det brukar jag väldigt sällan göra om det inte är migrän på gång... Gick iaf och la mig igen och konstaterade att det var bra att jag är ledig idag. Kl 8 vaknade jag igen, fortfarande ont i huvudet och jag tog två alvedon och gick och la mig igen. Vid 9 ringer Petri och tänkte vara snäll och väcka mig, han visste ju inte att jag mådde dåligt. Somnar om och vaknar vid 10 igen och bestämmer mig för att gå upp, det känns lite bättre i huvudet men jag mår konstigt, illamående på något sätt. Knäpper på datorn och kollar mailen, dricker lite yoghurt och stoppar i en maskin tvätt. Efter en timme mår jag sämre igen och bestämmer mig för att ta min migrän-medicin trots den tidigare alvedonen. Lägger mig för att vila på sängen en stund och somnar. När jag vaknar efter en timme ungefär mår jag dååååligt! Så dåligt att jag måste kräkas. :/ Efteråt kändes det bättre och jag petade i mig en knäckemacka med kaviar och en bit gurka. Är helt matt i kroppen och tar en dusch för att det kanske kan få mig att piggna till, men inte då. Efter duschen mår jag dåligt igen och lägger mig på sängen. Och somnar... Vaknade nyss och nu känns det nog lite bättre iaf. Är öm i magen men jag tror att det är efter de häftiga kräkningarna, helst vill jag sitta ihopkrupen för det gör ont när jag rätar ut mig. Hoppas att det bara var migränen som orsakade det här och inget annat.


Och nu har nästan hela dagen gått, jag som skulle få så mycket gjort idag. Plugga matte och städa burar och handla. :( Måste ta mig iväg till affären snart för det är slut på alla soppåsar som jag använder när jag städar burar och marsvinen måste ha rent idag! Usch vad det är synd om mig. :p

Av S - 7 februari 2008 15:38

Igår hanns det med en hel del faktiskt. Skola på förmiddagen, plugga matte hemma på eftermiddagen, visning kl 17, sen lämna bilnyckel till verkstad, köpa hö och träna. Och så var vi hemma igen till kl 19.30 :) Värsta tidseffektiva. Hade sett till att vara hemma till 19.30 eftersom Sjukhuset börjar den tiden. Snabbt in och knäpper på tvn för att inte missa något. Vad får jag se då på 3:an som är den kanalen där det går? Jo en fotbollsplan... Inget sjukhuset. Jä*la sport på vanliga tv-kanaler! Det finns ju för sjutton Eurosport! *morr* Så det blev en lugn middag istället och sen fredsstyrkan kl 20. Sorgligt var det igår. Usch...


Trissetrasserna mår oförskämt bra efter kastreringen. De härjar på som vanligt och såren ser jättefina ut. Skönt! Betty har börjat gå upp lite i vikt igen så det ska nog gå bra det här hoppas jag. Bebbarna sparkar i magen och idag har hon gått 60 dygn på dräktigheten. Bara att hoppas att hon håller ut en vecka till. Tur att hon har en hel del kroppshydda att ta av... ;)


Ikväll blir det träning igen och så ska vi väl laga till någon mat. Får se om det blir kycklingsallad med nudlar nu. Vi har allt utom kycklingen hemma, ska ringa Petri och höra om han inte kan stanna till och införskaffa ett stycke grillad kyckling på väg hem från jobbet.


Nu ska jag gå och ge Betty något smaskigt och plock undan lite här hemma. Imorgon är jag helledig från skolan! Med andra ord blir det en härlig sovmorgon. :) Men sen måste jag plugga en del matte under dagen, ska försöka vara duktig och disciplinerad nog till det...


Av S - 6 februari 2008 12:38

Kissarnas kastrationer gick bra. De var riktigt pigga redan igår när vi kom hem från veterinären och spankulerade omkring i lägenheten och kollade läget så att allt såg ut som det brukar. Såren ser jättefina ut, stygnen är  intracutana dvs under huden så det är inga stygn som behöver tas om ett tag. De har slickat litegrann på magen men inte mer än normal tvättning så allt verkar vara i sin ordning. Ingen krage behöver de heller så länge de låter såren vara någorlunda ifred. Så skönt att allt gick bra och att det är klart nu. :)


Passade på och köpte critical care hos veterinären. Har ju läst mycket om det men inte fått tag på tidigare men den här veterinären hade hemma! Dyrt var det iofs men det är det ju värt om det kan rädda liv. Min pettis Betty som är högdräktig hade börjat äta lite dåligt, ingen total matvägran men ungefär som Yalima när jag började ana oråd där. Jag har matat på med diverse godsaker och hon äter det men jag tycker att det går dåligt med hö. Gav henne första dosen critical care igår när vi kom hem från veterinären och det var inte så populärt men vid andra matning så slet hon i sprutan och ville ha meeeer! ;) Redan senare under kvällen såg hon märkbart piggare ut och knaprade även hö själv och idag serverade jag critical care på fat direkt i buren vilket både hon och Yalima smaskade i sig glatt. Hoppas att det kan få henne att behålla ungarna tiden ut och börja gå upp i vikt igen (hon har t.o.m tappat lite vikt de senaste dagarna när hon började äta dåligt).


Nu är det matte som gäller, måste plugga inför duggan imorgon (som jag trodde var förra veckan :p) 

Av S - 5 februari 2008 11:31

Nu är de små kissekatterna hos tant veterinären för kastrering. Imorse strax före åtta bar det iväg, vi hade inte alls långt med Daisy mjauade mycket missnöjt hela vägen medan Siri var helt tyst. Väl framme försökte Daisy rymma genom att sträcka ut tassarna genom gallerluckan så långt hon förmådde men det gick förstås inte. Vi fick komma in på ett rum och en djursjukvårdare bad oss ta fram katterna för vägning. "Shit" tänkte jag... Har själv praktiserat hos en veterinär och vet hur katter kan bete sig under stress. De annars så gosiga och snälla varelserna förvandlas till monster som klöser, river och gör allt för att rymma! Men nej då, förutom att Daisy drog med sig hela burens inredning när jag lyfte ut henne så gick det bra. De blev vägda (3,4 resp 3,2 kg - stora damerna ju!) och placerade i varsin gallerbur, sen fick de varsin spruta i nacken - helt utan protester! Jag hade förväntat mig det värsta men de skötte sig exemplariskt och veterinären som lyssnade på deras hjärtan tyckte att de var så lugna och fina och inte hade de hög puls heller vilket de brukar få när de är stressade. Så tja, matte oroade sig och trodde det värsta i onödan. :) Vid fyra-tiden ska vi hämta dem och då är de nog inte så sturska längre misstänker jag... Funderar bara på hur sjutton vi ska kunna få dem att låta bli att slicka på såren. Även om de har tratt på sig så kommer de väl åt att slicka på varandra... :/ Men veterinären kanske har några kluriga tips åt oss.


Idag ska jag försöka plugga lite matte och städa två burar. Det ska väl hinnas med tycker jag.


Av S - 4 februari 2008 15:44

Helgen var lugn och skön med riktigt härligt vinterväder. :) Massor med snö föll över Gävle och det mesta ligger faktiskt fortfarande kvar. :) I lördags gjorde vi egentligen inte särskilt mycket mer än åkte en sväng till Ikea och drömde lite . ;) På kvällen blev det god mat och film som tyvärr inte var så bra utan bara väldigt skum rakt igenom (I know who killed me). Igår slappades det en del men vi hann också med en runda på gymmet vilket var välbehövligt efter helgens alla godsaker...


Vi har också hittat en  lägenhet som vi är riktigt sugna på. Det är en hel del att fixa med den men å andra sidan är den billig. Den har legat ute på hemnet ända sedan början på januari men tidigare har vi inte reflekterat över den just pga att den såg så sunkig ut. Men så i helgen kom vi på att den faktiskt är exakt likadan som en annan lägenhet som vi var på visning på för ett par månader sedan. Lägenheterna ligger i samma trappuppgång och har precis samma planlösning men det är alltså skicket som skiljer dem åt. Den på visningen var nyrenoverad och i toppskick med nya tapeter, nytt golv och kök osv medan den här har gamla, slitna tapeter och fult plastgolv nästan överallt. Skillnaden är också priset som är 225 000 lägre än visningslägenheten - och så mycket kommer knappast en renovering att kosta. Det som behöver göras är nytt golv i vardagsrummet och de två sovrummen samt nya tapeter/färg överallt. Ev nytt kakel i köket men för övrigt var köket fräscht med nyare kyl/frys, spishäll och rostfri fläktkåpa som jag tycker är så snyggt. :) Badrummet är nyligen stamrenoverat så det var jättefräscht. Det finns flera inbyggda garderober och marsvinen skulle få ett eget rum... Hoho.. :) Det finns balkong i öster-läge (hur bra är det egentligen, ni som kan sånt där?) men tyvärr kommer nog solen att skymmas en del av ett närliggande hus som skuggar. Vi ska iaf på visningen på söndag och vi hoppas, hoppas, hoppas att det inte kommer någon annan och att vi kanske t.o.m kan få den för lägre pris än utgångspriset... Hoppas kan man ju alltid. :)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8
9
10
11
12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards