En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under december 2007

Av S - 17 december 2007 17:21

Bilen är hel och glad igen! :D Så nu blir det spån till grisarna och burstädning ikväll.


Migränen kom på besök idag, det var rätt längesen sist så jag ska inte klaga. Tur att jag har dundermedicinen nu som hjälper så att jag slipper bli däckad.  Fick en annan medicin nu dessutom, samma verksamma substans som Imigran men 200:- billigare - och jag klagar då inte. :)


Nu drar vi till Lantmännen och Lidl! 

Av S - 16 december 2007 17:38

Nu sitter jag med en stooor kopp varm choklad med vispgrädde framför mig och väntar på att världens godaste smörkola ska koka klart. :) Förra satsen jag gjorde är slut nu (mer än hälften blev ju present) så jag tänkte göra mer för den var verkligen sagolikt god. :) Den här gången smaksätter jag med kako och gör chokladkola av det.


Har fått en snabbrapport av Petri som då var på väg till en jobbarkompis som har "hobbyverkstad" hemma och därmed bättre och lämpligare verktyg. Det är bara att hoppas att det går att ordna själv, annars är det väl inlämning som gäller och då får man väl vänta till efter nyår är jag rädd. :/ Jag som behöver köpa spån imorgon... ;p


Tänkte kolla på Shrek 2 kl 18.15 i brist på annat att göra. Ska krypa upp i soffan med trissetrasserna (läs: katterna) och tända massa ljus och bara myyyysa. :)


Hoppas ni får en lika lugn och mysig söndagkväll! 


Av S - 16 december 2007 14:44

Söndag och slappardag, iaf för min del. Stackars Petri är och meckar med bilen i kylan... Hjullagret har gått sönder och så fick lilla bilen anmärkning på bromsarna i fram så de ska bytas. Vi (eller ja, mest Petri och en kompis då, jag skötte markservicen tillsammans med kompisens sambo :p) höll på hela dagen igår men blev inte klara så idag fortsätter äventyret. Hoppas hoppas bara att han kommer hem med bilen ikväll och slipper ta bussen som igår...


Hade tänkt lägga upp ett julkort här nu men Photoshop har fått för sig att strejka och jag orkar inte starta om datorn just nu så det får bli senare. Ska ta och fortsätta med inskrivning av anmälningar till Sollentuna nu, det är en hel del!


F.ö så går det vinterkräksjuka på Petris jobb så vi går här och trycker vitpepparkorn och tvättar händerna en gång i kvarten. ;p Usch och fy för vinterkräksjukan, jag vill INTE få det i år också. Fick det förra året och det är nog det värsta jag har varit med om, lägg sen på att jag har spyfobi också... :/ 


Två småttingar flyttade i fredags. Lilla Abiona till Johanna och lille Akili till Emma. Lycka till! 




Av S - 14 december 2007 15:00

Har vinkat av Johanna och lilla Abiona på stationen, jättetrevligt med lite besök. :) Det är jag inte alltför bortskämd med tyvärr.


Nu håller jag på och skriver in anmälningar till Sollentuna-utställnigen, kom en del med posten idag. tyvärr tyvärr så kom inte MM vilket innebär att annonsen inte kommer ut till de läsare som inte kan läsa på nätet förrän nästa vecka och sista anm.dag är egentligen på måndag... :/ Det är redan tajt om tid inför utställningen så det var inte så bra. Ni som har tänkt åka men inte har anmält ännu - gör det!


Av S - 11 december 2007 21:46

...är nu tagna inför Sollentuna-utställningen. Jag är ute i ganska god tid ändå tycker jag. :) Men tyvärr kommer det ju att gå bort en hel del trimningsdagar när vi åker upp till Luleå i mellandagarna. Tänkte passa på och ställa Madeira också nu när hon ska pensioneras från aveln, hon är ju såå läcker! :) Men hon är rejält skitig i pälsen... :p Hon har inte badat sen jag ställde henne sist vilket var i januari och sen dess har hon haft två kullar och är riktigt smutsig. Får se om jag faktiskt badar henne en extra gång nu snart för det är inte trevligt att trimma en så smutsig gris. Man får en grå sträv beläggning på fingertopparna... :p

Av S - 11 december 2007 20:29

Idag har Sophie varit flitig. Först skola fram till lunch och sen hem och städa sex burar, dammsuga, damma och plocka undan lite. Sen tände jag massa ljus och det blev sååå fint och mysigt. :) Nu på kvällen har Petri varit duktig och städat badrummet ordentligt så nu är det julfint hemma.


Vi har börjat leva lite sundare inför julens onyttigheter och försöker verkligen att hålla igen på onyttigheter (men det är svårt när man har en skål med världens godaste smörkola inom räckhåll... :p ). Idag åt vi tonfisksallad och i förrgår blev det kycklingsallad med bulgur. Igår syndade vi dock en aning och åt pizza på stan med ett par kompisar, men till vårt försvar så var faktiskt pizzorna ovanligt "oflottiga" och jag kände mig inte alls sådär äcklad som jag kan göra annars efter en flottig pizza.


På fredag flyttar två bebisar, kullsyskonen Akili och Abiona. Akili ska vi skjutsa iväg till Anki som tar med honom till Västerås-utställningen på lördag där Emma tar emot honom. Abiona blir hämtad av nya matte Johanna som kommer till Gävle och hälsar på. :) Trevligt med lite besök från mina forna trakter. ;) Sen är det "bara" sex bebisar kvar som väntar på sina ägare men det blir inte förrän i Sollentuna. Lille Öivind är fortfarande till salu om någon skulle känna sig manad. ;)

Av S - 9 december 2007 18:33

Idag har det varit en typisk söndag kan man väl säga. Lugn och mysig förmiddag där vi låg i sängen tills klockan var närmare 12. Sen blev det frukost och iväg för lite julklappsinköp igen. Hittade ingen bilmatta idag heller när vi var till en annan leksaksaffär så vi gav upp det. Däremot pratade Petri med sin ena syster och berättade vad vi hade köpt till hennes dotter igår och det visade sig att systern hade köpt samma sak - rittavlan som jag skrev om igår - så då blev det till att tänka om. Rittavlan ger vi nu till andra systerns pojke (3 år) istället plus att vi köpte dublo i form av en brandbil med brandmän och blinkande ljus och grejer, tror nog att det kommer att uppskattas. Till första systerns dotter blir det istället en liten cd-spelare som hon kan spela sina ljudböcker på så att övriga familjen slipper lyssna på det i stora stereon. Det fanns ett billigt erbjudande på Coop om man är medlem men det är inte vi så det får Petris mamma ordna åt oss.


Så så jättemånga julklappar blev inte köpta idag, däremot köpte vi varsitt spel till PSP:t, vi har klarat Daxter nu så vi var tvugna att hitta något nytt kul spel att fördriva tiden med. ;) Ena spelet heter Locoroco och himla speciellt, verkligen ett helt nytt spelkoncept. Man är en liten "blobb" som bara flyter med och som man bara kan röra genom att vicka på marken åt höger eller vänster. Väldigt speciellt och annorlunda spel, men kul!


Måste bara visa det här underbara filmklippet på en så cool tvättbjörn - varför har vi inte såna i Sverige!!



Av S - 8 december 2007 19:50

Idag sov vi läääänge, gick inte upp förrän vid halv tolv... Duschade och åt frukost (eller snarare lunch) och sen bar det av till en leksaksaffär för att inhandla julklappar till Petris två systerbarn, vi hittade dock bara julklappar till en av dem. Det blev en sån där rittavla som man ritar på med magnetpenna eller magnetstämplar och sen kan sudda genom att dra en liten grej på sidan upp eller ner... Uhm... Det där lät ju vettigt. :p Vi köpte också ett mjukisdjur i form av Heffaklumpen i Nalle Puh (systerdottern är 2,5 år). Till hans andra systers pojke ytänkte vi köpa en sån där bilmatta i plast med olika vägskyltar till men det fanns inga i plast, bara vanliga mattor och de ,är enligt Petris egen erfarenhet, tråkiga att köra på eftersom det blir för mycket motstånd.


Passade på att handla lite till middagen också som idag bestod av något så nyttigt och gott som bulgursallad med kyckling och till det guacamole (sååå gott ju!). Gott, nyttigt och mättande! :) Nu på kvällen har vi gjort lite julgodis i form av "Världens godaste smörkola" (efter receptet i "Leilas Jul") och chokladdoppade marsipankulor med antingen hasselnöt eller nougat i. Vi har inte provsmakat något av det ännu för det står på svalning, men jag misstänker att det smakar himmelskt! :)


Ikväll blir det nog "En komikers uppväxt" på tv men "Catch me if you can" gick också såg jag så det blir ett svårt val... :/ 


Gårdagen i Valbo köpcentrum resulterade i en del julklappar, men vad skriver jag inte här med risk för att avslöja mig för ev läsare... ;) På Ikea fanns dte dock masssssor som jag hade velat köpa men jag hejdade mig och köpte bara det absolut nödvändigaste vilket bestod av en röd/vit amaryllis, tre rosa hyacinter i en kruka, ett par supermjuka tofflor åt mig, fyra stora mörkröda julkulor att hänga i fönstret samt rött presentsnöre till julklapparna.  Mer än så blev det mirakulöst nog inte. :)


Hoppas att ni har en lugn och trevlig helg! 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7 8 9
10
11
12
13
14
15
16
17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards