En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under november 2007

Av S - 16 november 2007 19:12

Fredagkväll! Skönt med helg! Är ensam hemma för Petri är kvar på jobbet igen. :/ Mycket som krånglar där nu men jag hoppas att han kommer hem snart. Har lagat god mat i min ensamhet - panerad fisk med kokt potatis, thaisås och grönsallad med tomater. Mums! 


Gick en sväng på stan efter skolan och köpte bl.a lite julkort. Tänkte vara duktig och skicka i år. Var även in på systembolaget och köpte en flaska vin samt Blossas specialglögg som de ger ut en ny varje jul. I år har den smak av havtorn och kanel. var tvungen att öppna korken och lukta när jag kom hem och den doftar ljuuuvligt! :) Cyklade iväg till affären och handlade också och det blev bl.a lite gott till kvällen.  


Marsvinen ligger och vilar i sina burar och kissarna har spridit ut sig så att en ligger på köksbordet och en i soffan. Själv ska jag nog spela lite PSP innan Idol börjar kl 20. Egentligen borde jag nog plugga inför tentan nästa vecka men det är ju fredagkväll... Lite ledigt förtjänar jag faktiskt. ;) 


Trevlig helg allihop! 

Av S - 15 november 2007 17:14

Quilla är nu 9 veckor gången på dräktigheten och hon är rejält tjock, men pigg än så länge som tur är. Hon bor med Madeira och hennes småpluttar och de trivs riktigt bra ihop. Sist gick inte Quillas kull bra alls, hon var dålig på slutet av dräktigheten, jag fick hjälpa henne med en unge som hade fastnat halvvägs ut och ingen av ungarna överlevde. Nu hoppas jag verkligen att det går bättre! Bebisarna är otroligt livliga därinne och magen är verkligen sprängfull så jag gissar på fyra eller kanske fem ungar.


En bild på jättemagen också. 


Ibland blir man fundersam... Jag konstaterade ju att jag vid den förstaa kollen  måste ha missat att Madeiras saffrondotter Abiona faktiskt hade ett öronveck... Nu kan jag konstatera att vecket är borta igen. Hur skumt som helst! Och då har jag ändå en del erfarenhet av bebisar både med och utan mer eller mindre tydliga veck. Nåja, allt frid och fröjd, då kan jag alltså spara Abiona ändå. :) Hon är ruskigt söt nu även om alla tre bebisarna har flygiga musöron för tillfället. Charmigt värre. ;)

  


Av S - 13 november 2007 20:55

Så försvann födelsedagen och det blev en helt vanlig dag igen. :p Igår kväll blev det mycket god middag och sedan PSP-spelande - beroendeframkallande!! Har (tyvärr) ägnat en stor del av dagen till att spela Daxter, en liten lurvig sak, till hälften utter och hälften vessla, som ska bekämpa skadeinsekter. :) Låter kul va? Himla roligt är det iaf, jag har skavsår på tummen efter allt spelande... ;p


Var helledig idag och har då bl.a spelat PSP men också hunnit med en runda på stan och shoppat för presentkortet jag fick av mamma samt pluggat (för) lite.


Imorgon är det skola igen, fast bara på eftermiddagen. Ska iaf åka dit på förmiddagen för att plugga, det går bättre på skolan än hemma. Särskilt nu när det ligger ett frestande PSP och bara väntar på att någon ska leka lite med det. ;) 



Av S - 12 november 2007 19:24


Jag fick ett PSP av Petri! :D Wehee! Det som jag har pratat om att jag vill ha så länge. :) Gullisen hade letat reda på ett obetydligt begagnat med tre spel plus köpt ett till nytt spel. Nu ligger det på laddning. Oliidlig väntan! :)


Av S - 12 november 2007 17:51

Idag fyller jag 26 år. Grattis till mig! ;) Sitter här och väntar på att Petri ska komma hem. Han skulle visst "fixa något" efter jobbet. Jag undrar vad det kan vara... Hum hum.. Möjligen något med födelsedagsanknytning kanske..?


Igår var släkten här på besök och jag fick fina presenter. Tusen tack allihop! :) Tyvärr var jag och Petri (mest Petri) inte superpigga och alerta pga en del festande i lördags... Vi tyckte att vi var ordentliga och vi drack ingenting efter kl 23.30 men ändå var söndagen bra tung...


Oj! Nu kommer Petri. Tjihoo! :) 

Av S - 9 november 2007 18:59

Nu har jag fått bevisat två gånger att Imigran verkligen hjälper mot min migrän! :) Värken är helt bortblåst en halvtimme efter att jag har tagit tabletten. Idag provade jag först med Voltaren T men det hjälpte inte, efter ett par timmar kapitulerade jag och tog en dyyyr Imigran och vips så var smärtan och illamåendet borta! Så skönt! Innan var jag helt utslagen och hade noll ork till att göra allt som måste göras inför den stundande födelsedagen och men nu fick jag en massa gjort. :) Städat 4 av 7 burar, gjort rent kattlådan, varit ner i förrådet och stuvat om och letat reda på mina vinterstövlar, Petris vinterjacka och datorhögtalare. :)


Nu fick jag precis en gin & tonic serverad och Petri fixar kvällsmaten som idag blir något så exklusivt som falukorv och pommes frites. Nåja, det får duga idag, ingen av oss orkar göra någon extravagant marrätt nu.


Två av de små buffpojkarna blev tingade idag så nu finns bara lille Öivind och Ärland kvar till salu, samt saffronhonan Abiona.



Av S - 7 november 2007 21:42

Äntligen har julens bekymmer löst sig. *puh* Känns som en stooor sten har fallit och nu känns det bara mysigt och trevligt med jul.Vi kommer att fira julafton här nere båda två och åka upp till Luleå på juldagen för att vara där i några dagar. Underbara mamma erbjöd sig att komma upp tillsammans med sin man och "djurvakta" över en natt, vilket innebär att vi kan vara borta två dagar extra. Vi åker på tisdagen och kommer hem på fredagen. Tusen tusen tack mamma! Har redan börjat planera för julpynt och julgran, älskar att få tända en massa ljus. :) Plötsligt kändes julen inte som något ångestframkallande längre utan bara myspys. :)

Av S - 7 november 2007 15:15

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12 13
14
15 16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards