En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2007

Av S - 11 oktober 2007 17:54

Jahapp, fortfarande ensam hemma. Tingde Petri för knappt en timme sen och då var han fortfarande kvar på jobbet, hade blivit jättestrul med någon robot eller vad det var. Så han vet inte när han kommer därifrån. Jättekul...


Har varit väldigt effektiv idag och gjort allt som jag skrev att jag skulle göra imorse. Förutom att trimma Yalima men det tänkte jag ta tag i nu, är ju ändå ensam hemma och tråkar.


Rosetterna som jag hämtade ut var fina, i höstfärger och allt. :) Men jisses vilken stor låda de hade tagit! Och fyllt ut med en massa papper..? De kanske hade slut på mindre lådor...


Har känt på bebismagar idag och kände tydliga rörelser på Undine och lite mindre tydliga på Leonora och Madeira men dräktiga är de helt säkert iaf. :) Hoppas nu att det går bra för allihop, Undine blev ju väldigt dålig sist och hade svårt att komma upp i hull efter det men jag hoppas att det går bra den här gången. Betty och Quilla tror jag är dräktiga också men inte lika långt gågna.



Av S - 11 oktober 2007 09:48

Idag är jag ledig, vilken lyx! :) Har iofs en rapport att skriva på men det tar nog inte så lång tid så jag räknar med att hinna med en massa annat också. Tänktevika ihop tvätten, dammsuga, damma lite och diska. Ska cykla iväg och hämta rosetterna som har kommit till Kallhäll-utställningen också och så blir det nog lite trimmande av Yalima.


Lilla Tiramisù är nu tingad och flyttar i samband med Kallhäll, han ska flytta ända till Danmark! Jag hoppas att han hänger med i språket. ;)


Nej, nu ska jag äta lite frukost och sen ta tag i dagens sysslor!

Av S - 9 oktober 2007 19:05

Här är sista bilden jag tog på Melchior. Stolt nybliven pappa med rar fru vid sin sida, kan det bli bättre? ;) Det är även Melchior som pryder min blogg med sitt söta tryne här till höger.

Av S - 9 oktober 2007 16:56

Idag har ännu en gentleman somnat in. :( Sötaste Melchior med sitt trubbiga tryne och sina stooora mörka ögon fick bo med sina fruar Madeira och Quilla in i det sista. Han hade haft problem med kisseriet ett tag och inget verkade bita på det, trots veterinärbesök, två antibiotikakurer och kortisonspruta så blev han bara sämre och sämre så förmodligen var det urinsten och inte bara uvi. Nu slipper han iaf smärtan och jag hoppas att han har det bra på andra sidan. Sov gott Melchior!


Just nu känns det som en väldigt stor tröst att jag har kvar lille Åssian efter honom, vi ska satsa på att bli både champion och Guldpet precis som pappa! Dessutom väntas ju två kullar till efter Melchior om allt går som det ska.


Jag borde egentligen plugga nu, har flera rapporter och projekt på gång i skolan nu men istället tänker jag sätta mig i marsvinsrummet och pyssla lite med grisarna. Det ger lugn och ro åt en stressad själ. Vad skulle jag ta mig till utan dem!? Undine, Leonora, Ellen, Yalima, Blazé, Åssian, Quilla, Madeira, Amabelle, Lucky, Betty och bebisarna - vilken tur att ni finns!

Av S - 8 oktober 2007 07:41

Ja, den boken blev jag helt uppslukad av igår. Jag och petri var på stan på dagen och shoppade lite (eller egentligen alldeles för mycket... Men den där ljuskronan/hängande kandelabern var ju bara sååå fin att vi var tvugna att köpa den :) ) och då köpte vi bl.a den boken. Titeln låter kanske lite töntig men det är inget hokuspokus i den utan helt enkelt en liten guide i hur man ska kunna läsa människors kroppsspråk, tonfall, tempo osv bättre och sedan anpassa sig efter dem för att till slut kunna  dem åt det håll man själv vill (lite manipulation med andra ord). Jätteintressant bok som ger en mycket att fundera på! Det mesta som skrivs är självklara saker men man har bara inte sett det på det sättet tidigare. Henrik Fexeus heter författare, han har tydligen haft en tv-program i höst som jag helt har missat.


Nej, nu måste jag bege mig till skolan. Kände att jag bara måste tipsa om boken. :) Förresten så lyckades vi hitta och plocka 1,5 kilo svamp i lördags - trattkantareller och vanliga gula kantareller. Vi åkte ut i skogen på måfå och hittade faktiskt svamp! Helt otroligt. :) 

Av S - 5 oktober 2007 11:29

Och så var det äntligen helg! :) Sitter i skolan nu men ska strax åka härifrån och ner på stan en sväng. Tänkte ta en runda på systembolaget och inhandla något gott till kvällen. Får se om jag tittar in i någon annan affär också och hittar något kul, fast jag borde spara på pengarna nu när jag är student...


Vet inte riktigt vad vi ska hitta på i helgen men förhoppningsvis blir det en sväng till Petris jobbarkompis för att hämta hö. Annars blir det nog rätt lugnt, kanske någon höstpromenad. Man får passa på nu när det är så fint ute, innan alla löven har ramlat av.


Nej, nu ger jag mig för den här veckan. Nya tag i skolan på måndag!

Av S - 4 oktober 2007 19:21

Snabbt blogginlägg innan Sjukhuset börjar. :) Har suttit i nästan två timmar nu och uppdaterat hemsidan - så gå för guds skull in där nu och kika så att jag inte gjorde allt jobb i onödan... ;) www.luneas.se


Måste ta tag i det här med trimningen inför Kallhäll har jag kommit på. Som tur är har jag bara Yalima att ställa så det blir nog ett ganska enkelt projekt. Yalima är dessutom väldigt lättrimmad och väluppfostrad så det ska nog gå smidigt. ;)


Nej nu är det tv-dags! 



Av S - 3 oktober 2007 09:39

Sov morgon idag - skönt! Har inte någon lektion förrän vid 13.15 så jag tänkte passa på och göra lite nytta hemma innan dess. Dammsuga lite och damma.


Igår kväll var vi iväg och köpte ny kattlåda åt tjejerna. En låda som de kan gå in i med tak och vägger dvs Daisy kan inte längre kissa på väggen. Mohahaha! De var lite skeptiska i början så vi fick ta bort luckan för att de skulle våga sig in och då gick det jättebra. Får se om vi sätter dit den igen eller om det får vara utan, det spelar ju egentligen ingen roll. Daisy kissar ändå aldrig utåt åt det hållet utan mot väggarna. Helt sjukt vad dyrt det är i djuraffärer förresten! Vi har kollat på lite olika ställen och exakt samma låda av exakt samma märke kostade 289:- (Granngården, helt okej pris), 269:- (Ica Maxi, billigast!), 369:- (Jennys Hund & katt, dyyyyrt!) och 389:- (nyöppnad djurbutik i centrala Gävle, tidigare Djurmagazinet, SVINdyrt!). Det skiljde alltså över 100:- på samma låda mellan Granngården oche n djuraffär. Ocker! Nu köpte vi inte den lådan alls utan en som var ännu billigare, 215:- på Brynäs zoo i Valbo (djuraffären alldeles bredvid senaste marsvinsutställningen vet ni som var där). Det var ett bra pris! :)


Jag och Petri kollar på köpeslägenheter nu... Vi känner att det dels skulle vara skönt med lite större och dels att få äga lägenheten själv så att det känns värt att fixa och renovera. Men det är svårt! Många krav som ska uppfyllas, det måste finns balkong och helst badkar också. Det måste finnas marsvinsutrymme, lägenheten ska vara ljus och fin och gärna hyffsat renoverad men inte för mycket för då blir priset högre och det är lite trist att man inte får fixa det som man själv vill ha det. Planlösningen ska vara trevlig och det får gärna finnas öppen spis eller kakelugn (men det är rätt ovanligt...). Sen ska den ligga hyffsat centralt också. Ja ni hör ju... Hemnet är vår mest besökta sida just nu (förutom Petris "Blockande" efter bil förstås... ;) ). Vi ska iaf gå på en visning den 9:e. Jättefin lägenhet som har allt det där vi vill ha förutom plats för marsvinen... :/ Jag tycker att man säkert kan klämma in dem i hallen eller någonstans bara man bygger snygga burar (vill ha såna som Catti U, dvs paxhyllor, en bred och en smalare bredvid varandra med uppsågat hål för genomgång, glas en bit upp i framkant.) men det tycker inte Petri. :p 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards