En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2007

Av S - 2 oktober 2007 21:36

Fotade Ellens saffronpojke Tiramisù igår inför hans lansering på till salu-marknaden. ;) Så om någon är intresserad av en mycket söt liten kille med mycket trevliga och tama föräldrar hojta bara till!

 

 


Har städat alla marsvinsburarna idag, faktiskt tar det inte särskilt lång tid om jag är effektiv men oftast så blir det en del pysslande, klämmande och kännande på grisarna under tiden också vilket gör att det tar bra mycket längre tid än beräknat. Dock är det bara en mycket trevlig avkoppling tycker jag. :)


Den 13 oktober så ska jag iväg till Tierp för att döma en drive-in petclass där. Ska bli himla skoj! Alla som vill är hjärtligt välkomna dit för att visa upp sina marsvin för mig eller för att bara  prata marsvin och umgås med likasinnade. :) Vi behöver även ha lite olika rasdjur att visa upp så om du har något att bidra med  så är vi tacksamma! :) De raser som redan är "ihopsamlade" är lite olika korthår (self black/buff/saffron/DE golden, nonself black dutch/DE golden dutch, crested saffron, satincrested buff, sheltie, teddy och ev rex) så lite olika långhår och någon aby och skinny mottages gärna för uppvisning. :) Kontakta mig om du kan hjälpa till!


Och så en annan trevlig nyhet! I slutet på oktober får jag hem en ny blivande avelshane. :) Pratade med uppfödarkollegan Lena igår och hon hade en liten buffhane till mig. Han är helt obesläktad med mina nuvarande grisar och det behövs kan jag säga! Känns som om jag håller på och målar in mig i ett hörn nu... :/ Gulliga Ulle tar hem honom från Rävlanda åt mig. :) Tack tack Ulle!





Av S - 1 oktober 2007 16:20

Nu var det ett tag sedan jag bloggade sist. Det har helt enkelt inte funnits tid. Skolan tar sin tid och djuren tars in, sen måste jag ju lägga undan lite tid till Petri också. ;)


Helgen tillbringades bl.a i Örsundsbro där vi gick och gick och gick på den årliga Mickelsmäss-marknaden. Jag införskaffade mig ett nytt sadelskydd (eller murva som jag alltid säger men som jag alltid får tillsägelse om att det är något helt annat...) och naturligtvis blev det en del gottigt också bl.a hjortronsylt, brända mandlar och godisremmar.


Ellens bebisar växer och är pigga och friska och så himla söta förstås. :) De är nu döpta också och det blev Pannacotta (honan) och Tiramisù (hanen). Tyckte att det passade bra på så sockersöta bebisar. :) Hanen är till salu och honan har jag inte bestämt mig om ännu.


Annars är det rätt lugnt i marsvineriet. Nästan alla honor som går med hanar verkar vara dräktiga. Undine och Leonora med Quincy, Quilla och Madeira med Melchior. Betty är förmodligen parad av teddyhanen Sahara men om hon blev dräktig är osäkert fortfarande. Jag har kommit fram till att jag nog måste se mig om efter en ny avelshane för annars finns det snart inga  kombinationer som funkar. Yalima ska paras efter kallhäll tror jag och till henne har jag ingen tilltänkt hane ännu. Lite jobbigt också att det finns så få uppfödare av buff och saffron så det är svårt att hitta någon att samarbeta med. :/


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards