En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2007

Av S - 19 oktober 2007 09:44

Nu hade jag egentligen tänkt lägga upp lite fina bilder härmen som vanligt så bestämde sig kameran för att batteriet skulle ta slut precis just nu. Så bilderna kommer en annan gång.


Dan före dan före dopparedan idag, på söndag är det ju marsvinsutställning i Kallhäll som gäller. Jag ska bada liten saffronpojke idag tänkte jag och kanske också Yalima. Kan vara skönt att ha det gjort och slippa det imorrn när det är lördag och allt. *s* Egentligen skulle låneteddyn Sahara åka hem på söndag men nu misstänker jag att Betty är på väg att brunsta igen. :/ Sahara uppvaktade henne misstänkt mycket och mycket riktigt, när jag kollade hennes nedre regioner så visst håller hinnan på att spricka upp. Så Sahara får glatt stanna kvar ett tag till här, och han klagar säkert inte, vilken marsvinshane vill inte gå med hona liksom.


Idag är det väldigt kort skoldag, ska bara gå på en introduktion till nästa del i den här kursen mellan kl 12.15-14 Efter det blir det en tur till systembolaget, har fått order från sambon om att inhandla ett stycke rödtjut till kvällens mys. Till middag ikväll blir det tacos, gott gott! Men först ska vi ta våran, numer obligatoriska, promenad. Igår blev det inget eftersom Petri fick jobba över och kom hem senare än vanligt. Så det blev en vilokväll med "Sjukhuset" och "Vad blir det för mat" istället, ganska skönt faktiskt...


Undine och Leonora har nu drygt 1 vecka kvar på sina dräktigheter. Undines mage är stoor i förhållande till hennes annars ganska taniga kropp. :/ Leonoras mage är också stor men hela hon är stor så det ser inte lika groteskt ut, däremot tror jag inte att hon har så många ungar som hon har fått tidigare, magen är inte särskilt spänd utan mer pluffsig. Dräktig är hon iaf säkert för jag har känt fosterrörelser. Jobbigt är att  vi åker bort nästa helg och blir borta ända från torsdag till söndag. Snälla Emilie ska dock hjälpa till med djurmatning och kommer både fredag och lördag. Men de t känns ändå oroligt när man har högdräktiga honor. Leonora skulle mycket väl kunna föda under tiden vi är borta för hon kommer att ha gått 70 dagar på måndagen. Jag funderar lite på vad som är bäst för dem - om det är vara kvar hemma på villkoret att få mat endast en gång per dygn eller om det är att inhysa dem hos någon som har koll på dem hela tiden och som kan ge dem mat oftare. Men det sista alternativet innebär ju en förflyttning vilket i sig är stressande och inget man bör göra med högdräktiga honor. :/ Knepigt... Men jag antar att det är bättre för dem att vara kvar hemma ändå, jag får ge Emilie instruktioner om att verkligen vräka in mat till dem. Jag ska nog börja skriva lite på matningsinstruktioner nu tror jag, bra att vara förberedd. :)
 

Av S - 18 oktober 2007 09:32

Här promeneras det raskt om kvällarna! Jag och Petri har insett att vågen har börjat gå uppåt och därför har vi börjat med en ny livsstil nu. :p Mycket raska promenader och sundare matvanor tänkte vi skulle ändra på det här. Efter jul ska jag även köpa träningskort tänkte jag men det känns onödigt att behöva betala för en hel termin nu när det bara gäller fram till nyår. Så det får bli starten på nästa år istället.


Idag är det redovisning av ytterligare ett projekt i skolan som gäller. Ämnet är  Industriell organisation och det är min grupps tur kl 13.15 Jag funderar på vad jag ska hitta på tills dess. Trimma lite på yalima är självskrivet men sen då? Disken gjorde jag bort igår så det är tomt och fint i diskhon. Kanske jag skulle ta en sväng på stan innan vi börjar, det var längesen nu. Men tråkigt att fönstershoppa när man inte riktigt har råd att shoppa på riktigt... :p Fast iofs, man kanske ska börja med julklappsinköpen redan. Vore ju skönt att ha det gjort i god tid för en gångs skull! Hur gör ni med den saken? Springer runt i affärer dagen före julafton eller är ni såna som köper julklappar året om?

Av S - 16 oktober 2007 21:20

Nyss hemkommen från bio. Vi såg Stardust och det var en annorlunda film får jag säga. Lite överdriven på sina ställen men annars en ganska trevlig saga.


Annars har det inte hänt så mycket idag. Redovisning i skolan igen och sen fortsatt skrivande på nästa rapport. Hem och städa burar och trimma lite. Imorrn är det rapportskrivning och förberedning inför vår presentation på torsdag. Mycket att stå i. Men kul är det!





Av S - 15 oktober 2007 15:10

Och så härmar jag en massa andra och lägger in den här omröstningen. :) Är ju nyfiken på hur ofta folk tittar in här egentligen!

Av S - 15 oktober 2007 15:02

Jahapp, så var man redan hemma från läkarbesöket. Fick komma in före bokad tid (hur ofta händer det när det gäller läkarbesök!?) och det tog nog inte mer än 5 minuter så var det avklarat... Han tog blodtryck vilket låg på 140/80 så det var väl okej (men jag vill ju helst ha 120/70, perfektionist som jag är... ;) ) och jag fick Imigran utskrivet på prov. Fick även med mig två blanketter hem som jag ska fylla i till återbesöket i december, så får vi se om jag har haft något mer anfall då och om medicinen har hjälpt. Ska hämta ut medicinen imorrn tänkte jag, har förstått att den är äckligt dyr... :/ Känns skönt att ha fått en "riktig" medicin utskriven nu iaf, nu är dte bara att hoppas på att den hjälper.


Passade på att handla lite på Prix också, de hade rotsaker för 3,90:-/kg så jag köpte både vitkål och morötter. Bladpersiljan var billig den med och kostade 24,90:-/kg. Så nu är grisarna nöjda och glada när de får mumsa persilja - den stora favoriten! :)


Förresten så kan jag meddela att jag numer är brunett. Egentligen skulle dte ha blivit min naturliga hårfärg dvs cendré eller "råttfärgat" för jag har tröttnat på att behöva färga utväxt hela tiden vilket sliter så på håret men nu blev det alltså mrökare än så... Men helt okej, längesen jag var mörkhårig. :)  Så nu vet ni denna mycket viktiga fakta allihop! ;p

Av S - 15 oktober 2007 09:29

Helgen gick alldeles för fort som vanligt! I lördags var det då drive-in petclass i Tierp, och inte ett endaste litet marsvin med ägare dök upp... Jättetråkigt tycker jag! Folk brukar annars vara snabba på att klaga på att inget händer på föreningsfronten, att de vill ha fler aktiviteter osv men sen när det för en gångs skull anordnas något så dyker inte en kotte upp.


Söndagen blev en lugn dag, vi handlade lite och lagade god mat och gott bröd. Tittade på film på kvällen och vi lyckades faktiskt hålla oss vakna hela filmen igenom (brukar vara svårt annars med filmer som börjar kl 21...). Tror inte att vi släckte lampan förrän vid halv ett inatt, och stackars Petri skulle upp vid 6 igen... Men vi hade en mysig pratstund så jag hoppas att han tyckte att det var värt det. :)


I eftermiddag ska jag till hälsocentralen och träffa en läkare ang min migrän. Hoppas nu bara att han verkligen tar det på allvar och inte avfärdar det som vanlig huvudvärk, för det är det INTE! Tänkte även ta upp mitt lillfinger som fortfarande inte är helt återställd efter den lilla marsvinsbettsolyckan för över en månad sedan...


Efter läkarbesöket dyker lilla pappsen upp på besök. Det var ett tag sedan vi sågs, och framförallt längesen han var här och hälsade på. Ska bli trevligt. :) Intressant också att se hur det funkar med hunden Flora och katterna nu... Sist de sågs var de pluttisar och liiivrädda för stora /stygga) hunden. ;) Flora har lite svårt att hålla sig lugn i såna situationr så hon spädde säkert på deras rädsla några gånger, men vi får se. Tänkte iaf gå ut och möta upp pappa och Flora utanför huset så att Flora får rusa av sig den värsta glädjen ute. Hon blir så fruktansvärt glad när hon träffar mig och har så svårt att hålla sig lugn. ;)


Nu ska jag äta frukost och städa så många burar som spånet räcker till, snälla pappa skulle köpa med sig en spånbal så jag får fortsätta med burstädningen ikväll eller imorgon.

Av S - 12 oktober 2007 10:46

Idag är det dags att redovisa ett av alla tusen (känns det som...) projekt i skolan. Kl 13.15 är det min grupps tur, ska bli intressant. :) Faktiskt så är jag inte nervös alls, det ska bara bli kul, för jag är helt och hållet nöjd med vår lösning på problemet.


Petri kom inte hem förrän kl 22 igår... Låååång dag för honom alltså men för mig också, först ledig hela dagen och sen ensam hela kvällen också. :p Fram till klockan fem gick tiden jättefort men när jag fick höra att det skulle dröja innan Petri kom hem så gick tiden så sakta, så sakta. Nu är det iaf fredag och det känns skönt! Ikväll blir det iaf mys, om det nu inte krånglar till sig igen på hans jobb...


Nu ska jag hoppa in i duschen och duscha varmt och länge, känner mig jättefrusen, fattar inte varför det alltid är samma sak varenda vinter. Borde inte fastighetsskötaren se till att elementena är påslagna i lagom tid till vinterkylan?




Av S - 11 oktober 2007 18:09

Är hon inte fiiin! :)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15 16
17
18 19 20
21
22
23 24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards