En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 20 juli 2007

Gräsänka

Av S - 20 juli 2007 15:18

Så var man gräsänka då för två dygn. Petri har åkt till Stockholm för att hälsa på några kompisar och jag får glatt stanna hemma och arbeta jobbiga delade turer både lördag och söndag. Jag förstår mig inte alls på dessa turer, man jobbar från morgon till kväll med ett glapp på 3 timmar mitt på dagen (kl 13-16). Helt meningslöst! Bara att cykla fram och tillbaka till jobbet tar ca 45 minuter för mig så där går nästan en timme bort. Sen har jag två timmar kvar att hitta på något vettigt på under "rasten". På måndag morgon åker vi iaf iväg på semester och det ska bli sååå skönt med långledigt! Har nu jobbar 7 dagar i rad med första lediga dagen idag så det känns både i kropp och huvud.


Daisy och Siri mår finfint och gör kelighetsframsteg varje dag. :)Nu kan vi faktiskt skilja på dem också, även fast de är lika som bär. :) Siri är minstingen, hon är tuff ochnyfiken men är den minst keliag av dem. Hon är svårare att få igång atts pinna också och söker inte kontakt med oss lika ofta som Daisy. Daisy är "storasyster" och gillar kroppskontakt och att bli kelad med, då spinner hon högt. Hon är lättare att hålla kvar i famnenmen istället lite harigare när det är något som hon tycker är läskigt. Kul med olika personligheter hos dem! :)


Idag på förmiddagen kom pappa och Flora på besök. För de som inte vet är Flora en ganska så ettrig och burdus jack russell terrier (men naturligtvis urcharmig och älskvärd på alla sätt och vis ändå ;) )...  Detta uppskattades inte av två små kissar. Daisy for som en raket under soffan medan Siri reste ragg och stod med kroppen som en båge med en svans som såg ut som en flaskborste. ;) Flora var givetvis kopplad hela tiden men ivrig som hon är så hade hon svårt att hålla sig lugn så tyvärr fick hon spendera mesta delen av tiden instängd i köket.


Ikväll ska jag städa lite burar och börja packa så smått. Det blir inte mycket tid till sånt innan vi åker på måndag morgon kl 03.30 annars. Bara några enstaka timmar under mina sk "raster" men då är det burstädning (igen - blir lite tokigt intervall nu men men) som gäller, iaf på söndag. Vi måste handla en del innan också, dels godsaker till mamma och hennes man som är så supersnälla och bor hos oss och är djurvakter under veckan, och dels marsvinsmat i form av vitkål, morötter, broccoli, melon, paprika mm mm. Ska försöka hinna trimma grisarna som ska med till Väddö också. Måste måste måste ta tag i det nu!


Nu ska jag ta en sväng på stan i brist på annat vettigt att göra. :p 


 
 
Ingen bild

Denise

21 juli 2007 00:01

Ja birmor är jättefina, och dina är verkligen urgulliga! :D

Sahrami och Humlan pussas tillbaks :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6 7 8
9 10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20 21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards