En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under januari 2010

Av S - 21 januari 2010 13:04

Häromdagen fick jag ett mail från pappan i familjen som köpte Smoothie och Semifreddo strax före jul. Nu har tydligen dottern (som fick marsvinen) tröttnat och tycker att det är mer jobbigt än roligt så det blir troligen så att jag tar tillbaka killarna och försöker omplacera dem. Det är ju två otroligt mysiga och söta killar så det borde inte bli några problem att hitta ett nytt hem åt dem men det är klart att det är knepigare ju äldre de blir, nu är de knappt 3 månader gamla.


Om någon vill ha två sötnosar till kel och petutställning så är det alltså bara att höra av er!


    


Av S - 21 januari 2010 11:58

Några marsvinsbebisar har det inte kommit ännu... Gizelle är på dygn 70 nu så bebisarna kommer ju verkligen när som helst nu! Hon verkar ha lite förvärkar men jag har inte sett några jättetydliga tecken på att det är på gång.


Hon äter fortfarande dåligt på egen hand så jag handmatar med fortimel + critical care flera gånger om dagen. Hon tycker att det är jättegott ochs liter och drar i sprutan så det är ju ett gott tecken iaf. :-)

Av S - 21 januari 2010 11:51

Gårdagens barnvaktning gick bra. :-) Jonas lekte, busade, åt och sov och gnällde bara litegrann och det var inte farligare än att faster kunde trösta på en gång. :-) När vi skulle klä på honom för att möta upp mamma Pernilla igen så blev han jätteledsen och ville inte alls sätta på sig overallen, men så kom Petri på att leka tittut och det var tydligen rätt kul! Petri fick stå och gömma ansiktet bakom händerna och sedan ropa tittut under hela tiden som jag klädde på Jonas och det var Jonas mycket nöjd med. :-) Att bli kittlad på magen är också roligt tycker Jonas - då skrattar han högt! Söööt!


   



Idag går mina tankarna lite extra åt M & M som nu är på sjukhuset för att äntligen få träffa sin bebis! Vi får väl se om den kommer idag eller imorgon, före helgen borde den väl ändå ha kommit?

Av S - 20 januari 2010 14:16

Om ett par timmar ska jag möta upp Pernilla och ta över ansvaret för min gudson/brorson Jonas under resten av eftermiddagen/kvällen. :-) Ska bli väldans spännande, vi får väl se om jag duger som barnvakterska åt lillkillen. Genast börjar min hjärna arbeta på hur jag ska roa honom på bästa sätt, jag vill ju liksom att han ska trivas hos faster. :-) Men mitt största problem just nu är nog ändå hur jag ska få upp barnvagnen för alla trapporna till lägenheten!? Hmmm... Undrar om det går att dra upp den baklänges sakta steg för steg, det är nog bästa lösningen jag har kommit på hittils. Eller så får vi gå på stan till kl 17 när Petri kommer hem så får vi hjälpas åt.


Inga marsvinsbebisar än heller men de kanske kommer ikväll, så kan Jonas få se det. Inte illa att ha sett en marsvinsförlossning när man är 6,5 månader gammal ju. ;-)

Av S - 20 januari 2010 10:25

Idag är Gizelle inne på dygn 69 så det borde komma bebisar precis när som helst. Tyvärr har hon sedan igår varit väldigt kinkig med maten så jag tog beslutet att stödmata henne. Jag ger fortimel med lite critical care i och det går faktiskt riktigt bra tat mata henne, imorse tog hon självmant sprutan i munnen så hon verkar ha börjat gilla smaken. :-) Det är ju inte långt kvar nu så jag hoppas att hon klämmer ur sig bebisarna snart så att hon själv kan börja må bättre igen. Ungarna är väldigt aktiva därinne i magen och jag blir mer och mer osäker på antalet. Antingen är det få men stora bebisar där inne eller så kan det nog ändå vara kanske upp till fyra normalstora ungar. Nåja, det visar sig väl i sinom tid.


Nu ska jag städa lite burar.

Av S - 19 januari 2010 08:33

Igår var jag till en naprapat. Tänkte att jag skulle prova det iom min migrän som verkar komma allt oftare. :-/ Det visade sig mycket riktigt att jag var fruktansvärt stel i nacke och ländrygg, hade massor av muskelknutor och sk triggerpunkter. Efter en hel del misshandel från naprapatens sida så var jag dock mjukare både i nacke och rygg och musklerna hade blivit längre. Fick order om att själv tänja musklerna i nacken och höften med jämna mellanrum för att det inte ska bli så igen. Om det hjälper mot migränen återstår väl att se men imorse vaknade jag med den gamla vanliga smärtan bakom ena ögat. *suck* Jag känner mig rätt mör i nacke och axlar så dte är väl inte omöjligt att det kommer en migränattack efter den våldsamma behandlingen men att det sedan blir bättre, vad vet jag... Nu har jag iaf provat det.


Naprapaten tyckte att jag skulle söka mig till en annan läkare än min husläkare eftersom han inte verkar kunna hjälpa mig med något annat än att skriva ut medicin och dte har hon väl kanske rätt i. Det vore ju väldigt skönt att få göra en ordentlig utredning av migränen för att kanske hitta vad som orsakar den och därmed lättare kunna förebygga att anfallen bryter ut. Som det är nu har jag migrän väldigt ofta, under två veckor har jag säkert 4-5 migränanfall och det är ju faktiskt mycket. I början hade jag ju bara ett anfall någon gång i månaden. Tack vare min medicin som funkar syveränt klarar jag mig ju ändå rätt bra men tänk vad skönt att slippa migränen helt! Eller åtminstone få det mycket mer sällan.

Av S - 14 januari 2010 20:52

Nu är den nygamla soffan installerad. Passar väldigt bra i vardagsrummet och divandelen är farligt skön att ligga på! :-)


 


Av S - 14 januari 2010 16:13

Så fort Petri kommer hem så åker vi och hämtar vår nya soffa! :-) Den är visserligen inte ny-ny utan begagnad men i väldigt fint skick. Den är bara något år gammal och  ser helt ny ut. Den är mörkgrå och har en divandel, tror att det kommer att bli jättesnyggt. :-) Vi har kollat på såna här soffor ett tag nu men inte köpt någon eftersom de kostar en hel del. Den här soffan är ju så gott som ny men betydligt billigare eftersom säljarna ville bli av med den så fort som möjligt.


Har lagt ut vår gamla soffa på Blocket precis, det är bara att hoppas att någon vill köpa den. Den är också i väldigt fint skick och det känns lite sorgligt att sälja den måste jag medge, den har ju varit med ända sedan Petri och jag träffades (Petri hade den i sin lägenhet när vi träffades) och är väldigt skön att sitta i.


Bild på nya soffan kanske kommer senare. Tills dess får ni se vår gamla soffa - någon kanske vill köpa den?  Ni kan få kompispris isf. ;-) Det följer med en mörkbrun klädsel också.


 


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards