En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 6 januari 2010

Av S - 6 januari 2010 22:14

Nu är jag klar med mitt första verk på min symaskin (gjorde visserligen två kuddöverdrag uppe i Luleå men det var på Petris mammas maskin och under handledning av henne). Det blev en haklapp till sötisen Jonas. :-) Har massor av tyg över så jag ska nog göra en till tror jag. På framsidan är det vaxduksliknande tyg med barbapappafigurer och på baksidan fleece, sedan är det egengjord snedslå runt hela haklappen och det var rätt så trixigt att få till. Det blev inte så snyggt på baksidan men jag ska försöka få till det bättre på nästa. Övning ger ju färdighet. :-) Ganska stolt är jag ändå över mitt lilla verk. Sen får vi väl se om Jonas uppskattar presenten också, men det är bäst att han gör det med tanke på fasters slit. ;-)


 

Av S - 6 januari 2010 22:05

Igår var jag alltså på Kistamässan och ställde ut Krokas och Leanna. Det gick väl väldigt olika för de olika domarna kan man säga... I ena BIS:et fick båda 90p, Leanna vann klassen och fick cert medan Krokas då fick CK. I det andra BIS:et fick båda två 87p och inget mer förstås, Leanna vann dock även där klassen. Personligen så skulle jag nog sätta dem på 88 poäng kanske. Leanna har ju typen och kroppen men sina öronveck medan Krokas just nu är lång och slynglig men har snygga öron.


Krokas gav förresten många goda skratt igår... Han är ju helt galen den grisen. ;-) Så hanig så jag har aldrig sett något liknande. Helt obrydd om att sitta i utställningsburen var han också, han snurrade runt därinne, käkade hö, vilade, tittade på besökarna osv. Däremot var jag tvungen att sätta upp mellanväggar åt två håll i hans bur eftersom han blev alldeles till sig av Leanna på ena sidan ("Åhhhh, en tjeeeeej!") och en hane på andra sidan ("Kom igen då! Jag ska ge dig på moppo!").


Väl hemma igen så blev det till att genomgå den nya proceduren igen dvs virkona alla marsvin och transportburen och slänga alla handdukar mm i tvätten. Jobbigt när man kommer hem och helst bara vill slänga sig i soffan och ta det lugnt men samtidigt känns det tryggt efteråt att ha gjort det.


Nu dröjer det ända till mars innan det blir någon utställning för min del och då blir det dubbeln i Järbo så det är ju nära och bra.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards