En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under januari 2010

Av S - 3 januari 2010 23:32

Surfade runt och stötte på ett hemskt inlägg på www.katter.ifokus.se. Katthemmet Kompis i Nybro brann på nyårsdagen ner och många katter omkom. En del räddades och några sprang till skogs och har inte hittats ännu. All mat, medicin och kattsaker förstördes i branden och de är nu i stort behov av hjälp för att kunna ta hand om de katter som har överlevt! De behöver både pengar och saker, gå in på hemsidan för att se vad de är i behov av.Pengabidrag kan sättas in på PG: 35 74 82-9.


Jag själv blev väldigt illa berörd av den hemska händelsen. Tänk vilken panik som alla katter ska ha känt där inne i elden och röken - fruktansvärt! :-(

Av S - 3 januari 2010 23:13

www.hitta.se har en ny jätterolig (men lite läskig) funktion! Man kan promenera runt i olika städer och se vrida och vända sig åt alla håll. Dessutom är det jättebra upplösning och går snabbt att ladda, riktigt häftigt! Tyvärr verkar det inte funka i Firefox men i explorer går det bra. Extra kul (och läskigt) är att man på vår gata kan se vår bil med regnummer och allt parkerad framför huset och dessutom så har Siri fastnat på bild när hon sitter och spanar på balkongen!Hur stor är den chansen liksom!?


Kolla in här: http://www.hitta.se/LargeMap.aspx?gatubild&gvX=6728675&gvY=1573244&gvH=162 På andra balkongen nerifrån ser ni Siris huvud sticka upp ovanför räcket. :-)

Av S - 3 januari 2010 22:13

På tisdag är det dags för utställning igen. Jag har bara två djur att ställa och egentligen kändes det kanske lite onödigt att åka men det känns jättekonstigt att missa den årliga husdjursmässan så det fick bli så här ändå. :-) Krokas och Leanna är det som ska följa med, de går i samma klass men det var de enda jag hade att ställa just nu så det fick bli så. De har ju olika kvaliteter så det blir intressant att se hur domarna prioriterar. Pga vår Luleåresa har dock den normala trimningen blivit till en paniktrimning istället. :-p Har duttit en lång stund idag och måste hinna med det sista imorgon. Det är förstås inte alls bra att trimma allt på så kort tid, men men, vad gör man... Båda två är ju trimmade sedan Badelunda-utställningen den 15 december så det borde inte vara så mycket att ta. Trodde jag! Leanna är som tur är väldigt lättrimmad och har kort päls i sig men Krokas har grott igen helt! Han har massor av långa hår igen, fattar inte hur det har hunnit växa ut så fort!


Imorgon är jag ledig så jag hinner trimma och bada och fixa allt annat inför utställningen. Har ju tre (ev fyra) grisar till salu fortfarande men eftersom man inte får sälja djur på mässan så får de nog stanna hemma på tisdag. Om någon är intresserad av Crepes, Melba eller lilla Nagara så hojta till så tar jag med dem! :-)


Idag flyttade Milton till sina bröder, pga sjukdom och vår Luleåresa så blev det inte av förrän nu. Jag har inte fått någon rapport än om hur det går med grabbarna men förhoppningsvis har det gått bra att sätta ihop dem.

Av S - 2 januari 2010 19:52

Nu är vi hemma igen från Luleåtrippen. :-) Alla djuren mådde bra när vi kom hem även om de (särskilt katterna) verkade rätt less på att vara ensamma hemma. De har givetvis haft besök varje dag och fått mat och lite uppmärksamhet men det är ju inte alls samma sak som att matte och husse är hemma på kvällarna förstås.


Resan upp tog oändligt lång tid... 11 timmar jämfört med de normala 8,5-9 timmarna. Det var snökaos med snö som yrde och det gick i 60-70 km/h på vissa sträckor. Hemresan gick i mer normalt tempo som tur var och det var först i Gävle som vi stötte på det utlovade snöfallet.


Petri körde största delen av resan och jag satt helt försjunken i boken som jag började läsa på uppresan - Kinesen av Henning Mankell. Jag har aldrig fastnat för hans böcker men gav den här en chans eftersom pappa tipsade om att det var jättebra. Och visst är den det! Riktigt häftigt skriven där flera historier vävs ihop och det är verkligen svårt att lägga ifrån sig boken. Jag kan verkligen rekommendera den!


Uppe i Luleå har vi mest ugåtts med Petris familj men vi hann även med en nyårsfest med hans vänner. Trevligt och mysigt har det varit. :-)


Bjuder på en bild tagen när vi var ute och pulsade i snön. :-)


 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5 6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards