En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2008

Av S - 17 oktober 2008 13:14

Lucky är jättedålig. :-( Har fått tid hos veterinär kl 14. Upptäckte när jag kom hem från skolan att hon satt och tryckte under huset och såg dimmig ut i blicken. Lyfte upp henne och då darrade hon i bakbenen och magen var helt spänd. Gav minifom på en gång men upptäckte sedan att det inte är gas i magen utan vätska! Det kluckar som om det vore flera deciliter vätska därinne! Stackars, stackars liten vad ont det måste göra. Och ingen bil har jag hemma heller utan jag måste cykla med henne. Ska bädda in henne ordentligt och cykla så försiktigt jag kan. :-( Får se vad veterinären säger men jag har inte mycket hopp. Förmodligen är det väl kroppen som börjar tackla av, hon är kanske äldre än jag trott ändå. Lilla gumman...

Av S - 16 oktober 2008 12:00

Sov sött Undine! Vi ses igen en dag!


 

Av S - 16 oktober 2008 09:41

Idag är det ingen rolig dag... :-/ Ska åka till veterinären och låta Undine få somna in kl 11.30 Undine är min sista satin och hon har börjat visa tecken på OD så nu får hon somna in innan det går för långt. Hon är en jättemysig, tam och bastant tjej som väger över 1100g men vad hjälper det när OD slår till... :-(


Och med Undine går min satin-era i graven, vilket känns bra. Nu finns det inga fler unga grisar som kan utveckla den hemska sjukdomen och som jag kommer att behöva ta bort i förtid.


Nu ska jag ge grisarna frukost och Undine ska få lite extra gott i form av bladpersilja och gurka.

Av S - 15 oktober 2008 21:01

Hej hopp! Har precis tittat på bonde söker fru. Inte riktigt lika roligt som förra säsongen men det kanske kommer. Har mest pluggat idag men även hunnit städa några burar. På kvällen har jag socialiserat med några av grisarna. Ikväll blev det Gizelle, Elodie, Nonne och Suzette som fick turas om att titta på tv med matte. Vissa uppskattade det mer än andra. ;-)


Idag när Petri kom hem från jobbet hade han med sig presenter till mig, bara sådär. Me like! :-D Jag fick en ansiktsmask från Lush som luktar jättefräscht och gott och så ett paket från en tebutik här i stan. Det innehöll äppel- och kanelte, såna där supergoda men säkert vansinnigt onyttiga engelska (?) smörkakor, shortbread tror jag de heter och så jättegod nougat med hela hasselnötter i. Åh, vad jag gillar överraskningar! :-) 


Igår gjorde jag hemmagjorda köttbullar med kokt potatis och morötter och hemmagjor sås. och det blev jättegott! Tror aldrig att jag lyckats göra så goda köttbullar tidigare. :-) Och såsen har jag aldrig försökt mig på förut men den blev riktigt god, nästan som farmors. :-)


Nu ska jag koka te, ta en shortbread och lägga på en ansiktsmask. :-)


Natti natti! 

Av S - 13 oktober 2008 17:25

Hej och hå... Här trimmas det för fullt. Har dragit igenom alla grisarna som ska med till Kallhäll, helt otroligt hur jag kan vara ute i SÅ god tid!


Nonne börjar bli riktigt snygg nu och fick sig en talgkörteltvätt efter trimningen, han producerar helt galet med fett där så det kändes som en bra idé att tvätta den en extra gång några veckor innan utställningen. Han är jättesnäll att trimma iaf, sitter still och säger inte mycket. Ibland får man ett litet nagg på armen men det gör inte ont.


Bedelia är väldigt lättrimmad, inte mycket att ta trots att hon inte har ställts ut på länge pga dräktighet och kull. Snäll är hon också och lägger sig tillrätta i knät och slickar lite på armen då och då. Sötnosen! :-)


Lilla Gizelle har bara fjunig babypäls än så länge men jag har tagit lite på henne ändå, och hon sköter sig också exemplariskt. Brås på sin mor kan jag tro.


Elodie däremot... Uj vad hon inte gillar att trimmas. Det gick bättre när hon var mindre men nu piper hon och sprätter runt för varje strå jag rycker. Elodie är nog den som kommer att ta längst tid... Även om hon inte har särskilt mycket långa strån, hon ställdes ju ut för bara några veckor sedan, så måste jag trimma henne noga ändå och gå igenom varenda kvadratcentimeter. Fick ett poängs avdrag förra gången pga "ojämn päls"...


Crème blev hämtad för en timme sen ungefär, jag hoppas att det går bra i nya hemmet men det gör det säkert. :-) Hon kommer att få sällskap av en teddyhona som faktiskt kommer från samma uppfödare, Northstars, som jag lånade Crèmes pappa av.


Inatt var det hallabaloo inne hos marsvinen. Såg igår att Calaisa brunstade men Yalero verkade ändå inte särskilt intresserad. Han satt och tuggade hö istället för att uppvakta sin fru som var högbrunstig. Vaknade vid 2.40 inatt av det välkända "brandvarnarljudet"... Åh nej... Alla som har hört det vet att det låter förj**ligt och det är helt omöjligt att sova till det ljudet. Gick upp och försökte hitta den skyldige men nej... Så fort jag tände blev det förstås knäpptyst. Upptäckte att Calaisa iaf hade blivit parad nu och misstänkte då att det kanske var hon som hade låtit. Gav alla hö för att avleda lite och gick och la mig igen. Efter 5 minuter satte det igång igen. Smög upp och lyckades lokalisera ljudet i mörket till buren högst upp - alltså Calaisa och Yalero. Tänder och ser att Yalero sitter på taket och andas så där stötigt som marsvinen brukar göra precis innan själva brandvarnarljudet kommer igång. Så Yalero fick bo i en transportbur i vardagsrummet resten av natten. Och imorse fick han flytta tillbaka till sin fru, slutet gott allting gott. ;-)

Av S - 13 oktober 2008 15:19

I helgen har det inte blivit något pluggande av överhuvudtaget... :-/ Men mycket annat, roligare, istället! :-) I lördags var vi till pappa och hjälpa honom att kratta löv, det gick himla snabbt och smidigt när vi var tre som hjälptes åt. Och träningsvärk fick jag på köpet, upptäckte att jag har muskler som jag aldrig har reflekterat över förut. ;-) God ugnspannkaka som jag inte har ätit sen jag flyttade hemifrån fick vi också! Tack tack pappsen. :-)


På kvällen blev det film, Cleaner, den var sådär. Igår var vi på Gävle höstmarknad men det var inte mycket att se. Köpte iaf en burk hemmagjord äppelmos, en nybakad munk, rischoklad och en chokladboll. Tittade på ett par vantar men köpte dem aldrig. Vänstra vantens tumme satt lite konstigt och färgerna var inte riktigt vad jag ville ha tyvärr. På kvällen blev det grillning (årets sista?) hos kompisarna i Storvik.


Idag har jag varit på föreläsning på förmiddagen och snart kommer Crèmes nya matte och hämtar henne. Crème är nybadad och luktar gott och har nyklippta klor, redo för sitt nya hem. :-)


Och så har jag köpt en väska! Som jag inte har fått hem ännu. En helt unik Persiljaväska som bara är sååå fin! Kika här så ser ni min väska - visst är den fin! Älskar färgerna och tygerna. :-) Har länge suktat i Persiljas verkstad och nu slog jag till. Var spekulant på en liknande väska för några dagar sedan men någon annan hann före, söta Persilja fixade då en ny väska i ungefär samma stuk - och den blev ännu finare tycker jag. :-) Kul med en väska som ingen annan har också.


Nu ska jag plocka undan litegrann här hemma.



Av S - 10 oktober 2008 15:21

Kollar på gamla marsvinsbilder på datorn och blir alldeles nostalgisk. Greta, Elsie, Bella, Märta, Nea, Engla... Mina första grisar som lade grunden till mitt marsvinsintresse. Minns så väl hur Greta och Elsie, och senare även Märta, spatserade runt i vardagsrummet hemma hos pappa (jag bodde fortfarande hemma då) och tiggde knäckebröd och russin. :-) Jag har svårt att tänka mig att jag kommer att glömma bort dem, även om alla grisar som jag haft genom åren har lämnat avtryck så är det något speciellt med de allra första. 


 

Vackra satin buffhonan Nea som lade grunden till min rasavel.


Charmtrollet och snällaste abyn någonsin - Märta.


Sockersöta bomullstussen Engla.


Kloka, mysiga Greta - tillsammans med sin syster Elsie mitt första marsvin.

Av S - 10 oktober 2008 15:16

Det är inte lätt att fota spralliga bebisar...


 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards