En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under oktober 2008

Av S - 10 oktober 2008 09:41

Igår kom Petri hem med två höbalar från sin jobbarkompis. Tyvärr vet vi inte hur länge till vi kan köpa därifrån, de ska troligen inte ha kvar sina hästar och då kommer det inte att finnas hö där längre. :-/ Letar därför efter en ny höleverantör men det är knepigt... De flesta bönder vill inte bara sälja någon bal då och då utan gärna stora partier, och ett stort parti har jag ingen möjlighet att förvara nu. Jag kan ta hem max tre balar åt gången. Näe, man skulle bo på landet på en gård med ett stort spån- och höförråd, en ljus och fin marsvinsbod med golvflock, möjlighet för katterna att gå ut och så ett hemtrevligt litet hus för oss människor också. Men, men... Vad är väl en (hö)bal på slottet..?

Av S - 9 oktober 2008 16:18

Idag har jag pluggat, pluggat och pluggat. Känns som om jag börjar få ett hum om vad jag måste lägga mer krut på inför tentorna. Har alltså inte gått utanför dörren idag mer än för att hämta posten - och fick lite trevlig lunchpaus-läsning i MM också. :-)


Nu tänkte jag faktiskt ta mig en välförtjänt paus från pluggandet och spela Spore tills Petri kommer hem från jobbet. Måste åka iväg och handla lite marsvinsmat då.


Lille Chocolat Parfait är fortfarande till salu, bara så att ni vet! ;-) Ingen som vill ha en söt och trevlig pethane att börja ställa ut i petclass i vinter? :-)

Av S - 7 oktober 2008 22:49

Hur högt kan katter hoppa från stillastående egentligen!? Hörde ett skumt ljud från hallen och går ut och tittar. Då sitter Siri ovanpå byrån vi har där. Och det är HÖGT dit upp! Närmare bestämt 132 cm från golv till överkant (jag var förstås tvungen att mäta). Jisses, snacka om att hon skulle ta OS-guld i höjdhopp om hon vore människa. :-p

Av S - 7 oktober 2008 18:46

Nu har jag pluggat en hel del, diskat, varit på akupunktur, stoppat i en maskin tvätt, bytt sängkläder och ätit middag. Det blev fiskbullar med dillsås och kokt potatis. Mums! :-) Passar på och äter det när inte Petri är hemma för han gillar inte fiskbullar.


Glömde ju berätta att vi var på visning igår (igen...). Den här gången var det en likadan lägenhet som vi var med och bjöd på för ett tag sedan, men i mycket sämre skick. Vilket också innebar att priset var lägre förstås. Vi ser stor potential i den här lägenheten och det skulle kännas jättekul att få renovera den precis som man själv vill.Vi känner båda två att vi faktiskt har ork och lust att göra det och det skulle bli sååå fint när allt är klart. Det som skulle behövas göras är renovering av köket - måla skåpluckor, kakla om, byta ut bänkskivor och diskho, köpa nya vitvaror + spis/ugn och fläkt. Och så är det alla ytskikt i hela lägenheten som måste fixas till - lägga nytt golv överallt och tapetsera/måla om. Badrummet är dock fräscht och hyffsat nyrenoverad med kakel och klinkers. Sen finns det en rätt stor balkong också. :) Men kruxet är ju att få ihop pengar till själva renoveringen. Att låna pengar på banken till svindyr ränta är inget alternativ så vi undersöker lite andra möjligheter, vi får se om vi kommer fram till någon bra lösning.


Nu ska jag spela Spore i väntan på att det börjar något intressant på tv. :)

Av S - 7 oktober 2008 10:54

Idag är jag och djuren ensamma hemma. Har ingen skola idag och Petri blir borta över natten med jobbet, de skulle ha "Business Plan"-möte inför nästa år. Jag har fixat det sista med rapporten som min grupp har skrivit. Och nu ska jag plugga lite logistik och ekonomistyrning. Tentorna närmar sig... Bara tre veckor kvar. :-/


Vid fyratiden ska jag på akupunktur igen. Det är femte gången jag går på det nu men jag vet inte om migränen har blivit bättre, litegrann kanske. Jag har inte haft något riktigt rejält anfall men ändå så pass att jag har fått ta medicinen tre gånger under den här tiden. Vad som däremot har hänt är att jag, på ett ställe i pannan, där sjukgymnasten satte nålar förut, har fått mycket märklig känsel. När jag drar med fingret över pannan så känns det på ett ställe som om jag skulle dra i ett hårstrå som sitter fast en bit upp på huvudet. Det liksom stramar uppåt precis när jag passerar en viss punkt - kan det vara en nerv som har blivit irriterad!? Inget jag lider av men det känns skumt. Talade om det för sjukgymnasten sist och han satte ingen nål just där då, men han verkade inte veta vad det kunde bero på.


Nej, plugga var det!


Av S - 6 oktober 2008 08:42

Så var det måndag igen då! Helgen har som vanligt gått läskigt fort. I fredags gjorde vi inget särskilt, i lördags likaså, och igår var vi på Rättviks marknad som inte var så mycket till marknad eftersom många knallar tydligen hade gett upp på natten när det var storm. Trist! Jag fick varken tag på vantar eller raggsockor som jag hade planerat att köpa. Istället blev det en brödpensel, that's it liksom. :-p


Har ju glömt rapportera om att vi var på "Tal till nationen" med Magnus Betnér i onsdags - han var himla bra och det blev en trevlig och rolig kvälls trots att den började lite i kaos. Vi var, som vanligt, ute i sista minuten. Eller egentligen hade vi gott om tid men pga trafiken så blev vi ändå sena. Tydligen hade hela Gävle bestämt sig för att ta bilen och åka en sväng genom stan just när vi skulle iväg. När vi väl kommer fram finns det inga lediga parkeringsplatser kvar alls utanför konserthuset utan vi fick åka lååångt bort för att hitta en. Sen var det bara till att springa för att hinna, och det ösregnade! Det var som om någon hade öppnat en kran från himlen. Jag, som hade piffat till mig lite kvällen till ära, såg ut som en dränkt hund när vi äntligen kom fram. Och arg var jag, på allt och alla. Hatar att stressa och hur kul är det att bli helt genomblöt när man ska sitta stilla och kolla på stand-up i två timmar, att jag dessutom hade fixat håret och sminkat mig mer än vanligt vilket alltså blev helt förstört gjorde ju inte saken bättre. Dessutom blev jag helt torr i ansiktet, det var ju som att duscha utan att smörja in sig efteråt. :-p Nåja, det blev en trevlig kväll till slut iaf!


Idag är det föreläsning på eftermiddagen men min grupp ska samlas kl 11 för att förhoppningsvis fixa det sista med vår rapport. Tänkte göra iordning mig nu och plugga lite logistik innan jag måste dra iväg till skolan.

Av S - 2 oktober 2008 14:48

Söta Crepes suzette, 3,5 vecka gammal.





 

Av S - 2 oktober 2008 11:02

Så var alla petflickorna tingade, kvar till salu finns bara lille Chocolat Parfait! Han vill gärna komma till en mysigt hem med en annan marsvinshane som sällskap. Det gick väldans fort med tingningen av småtjejerna, först är alla till salu och sen vips! så har alla blivit tingade under samma dag. Glace och Zabaione flyttar till samma hem och Crème flyttar till ett eget hem där hon får en teddyhona som sällskap. "Tyvärr" så hann Crème bli tingad redan innan jag fick ett speciellt mail igår där en tidigare marsvinsköpare, som har haft väldig otur med sina marsvinstjejer på sistone, gärna ville köpa henne. Och jag hade SÅ gärna sålt henne dit! Jag vet att grisarna där lever ett riktigt lyxliv med tillgång till golvtid stora delar av dagen om de vill, och jag vet att de blir så väl omhändertagna och en naturlig del av familjen där med mycket uppmärksamhet. Men men, nu är hon ju redan bortlovad och handpenningen är betald så det är inte mycket att göra. :-/


Har börjat trimma lite smått på Nonne. Han har verkligen grov och fet päls! Badade honom för ett par veckor sedan eftersom han var riktigt grisig runt talgkörteln, men tydligen lyckades jag inte få bort allt fett för han såg fortfarande flottig ut efter badet. Så ja, det blir till att bada riktigt, riktigt ordentligt inför utställningen sen, kanske med utspädd Yes till och med. En bra erfarenhet att ha badat honom en gång iaf så att jag vet hur hans päls funkar.


Det blir en hel del att trimma inför nästa utställning, inte så roligt med själva trimningen, men det ska bli väldans kul att visa lite fler djur för en gångs skull. :) Nonne är kanonfin tycker jag, även om han kanske är lite väl stor och tung. Det är tvåhandsfattning som gäller där kan jag säga...


Idag blir det budgivning på en lägenhet igen men vi har inte mycket hopp om att få den tyvärr. Vi har bestämt oss för att inte hänga med så långt upp i budgivningen och då är det nog kört.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards