En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under juli 2008

Av S - 21 juli 2008 20:54

Oj vad roligt med så många kommentarer och att ni har saknat mig. :) Har surfat runt på alla bloggar jag brukar besöka dagligen och det tar sin lilla tid att läsa allt ni har skrivit den senaste veckan. :)


Semestern i Finland var just s e m e s t e r. Inte något kanonväder men vi hade det bra ändå, skönt med ledighet tillsammans och att umgås med Petris snälla familj. Dock blev det väl inte så mycket sömn som jag hade önskat, det är svårt att sova med en 3-åring och en 4-åring som vaknar kl 06.30 i samma stuga... ;) Men de är så söta och goa så det står man ut med. Bröllopsfesten gick av stapeln på onsdagen och var jättetrevlig med god mat, roliga lekar och trevligt sällskap. :)


Men det är förstås skönt att komma hem till alla djuren igen. Oj vad Quillas bebisar hade vuxit och magarna på de dräktiga honorna har minsann blivit större på bara drygt en vecka. :) Både Bedelia och Pannacotta har nu bebisar i sina magar, Bedelia är ungefär 5 veckor dräktig och Pannacotta ligger två veckor efter.


Börjar bli galet utställningssugen nu. Grämer mig fortfarande över det missade SM:et men det är ju inget att göra åt nu. Hade så hemskt gärna velat vara med på festen och middagen och umgås med alla rara vänner. :)


Nästa utställning blir Mitts inofficiella KM, har några grisar som jag tänker anmäla. På så sätt kan man ju stödja föreningen ekonomiskt också - så alla Mittare, kom igen och anmäl många djur så Ulle och Jenny får svettas lite! :)


Nästa riktiga utställning blir i Valbo i september men dit är det lååångt känns det som. Ska ställa Calaisa i både ras och pet tror jag och kanske lilla Elodie om det blir något av henne, är inte helt nöjd med färgen som är ganska ljus men mycket kan hända ännu. Sen får jag se om det blir någon mera, kanske Yalima om hon har kommit i form tills dess.

Av S - 21 juli 2008 10:19

Ett litet livstecken. :) Nu är vi hemma igen efter en vecka i Finland. Alla djuren mår bra men som väntat klarade sig bara två av Quillas bebisar. Den crestade saffronhonan (som är en riktig vilding vill jag lova!) och den stora biffiga self buffhanen. Min tanke när kullen föddes var att döpa dem till gammeladagsa svenska namn men jag kunde bara komma på ett enda flicknamn på F, pojknamn fanns det däremot gott om. Men nu blev det ju bara en hona kvar i slutändan så nu kan jag iorniskt nog använda det temat ändå. Så bebbarna heter numer Folke (efter min morfar som gick bort 99 år gammal i vintras) och Frideborg. :)


Mer rapport kommer nog ikväll.



Av S - 11 juli 2008 19:45

Nu är alla burar städade... Blev många soppåsar på en gång! Städar aldrig alla burar samma dag utan gör några lite då och då istället men nu var det alltså tvunget iom att jag ska bort.


Med några av Quillas ungar är det inte alls bra. :( Tyckte att alla såg så pigga och livskraftiga ut första dygnet men idag fick jag ta bort den minsta hanen som bara låg och kravlade på sidan när jag kom hem. De två selfhonorna ser också risiga ut och vill inte dia ens när jag petar in tutten i munnen på dem. :/ Fattar inte varför vissa ungar inte vill/kan dia. Råkar ut för det då och då men tre stycken i en kull, dessutom normalviktiga och med alla förutsättningar för en god start, inte börjar dia tycker jag är märkligt. Den stora selfhanen och den crestade saffronhonan diar iaf så de hoppas jag ska klara sig. Quilla har dessutom massor med mjölk så om bara bebisarna ville dia så skulle dte finnas gott om mat för allihop. Så typiskt att sånt här händer när man ska åka bort och ha djurvakt. Troligen blir det ändå så att jag får ta bort selfhonorna innan jag åker imorgon. :(


Nu blir jag alltså borta hela nästa vecka och kommer inte att ha tillgång till internet så det blir inget bloggande eller mailläsande under en hela vecka! Hur ska jag klara mig!? :p 


Lycka till alla som ska på SM i helgen - önskar att jag hade kunnat vara där ju! Men men, jag kommer igen nästa år. :)

Av S - 11 juli 2008 09:39

Imorrn gäller det! Då är det 75 mils bilkörande som gäller. :p Ska faktiskt bli riktigt spännande. Intressant att se hur kroppen grejar det - förhoppningsvis utan alltför mycket värk och trötthet. Vaknade vid 05.30 imorse och var hur pigg och utvilad som helst. Himla skönt för senaste dagarna har jag haft ont i huvudet, igår efter jobbet hade jag verkligen behövt en nackmassage för nacken värkte och det strålade upp i huvudet. Förmodligen beror det på att jag är ovan att köra truck och är lite nervös när jag ska lasta bilar och lastbilschauffören  står och stampar så jag spänner mig onödigt mycket. Men efter en god natts sömn (somnade strax efter kl 22 igår) så mår jag mycket bättre! Tänkte satsa på att komma iväg vid 6-tiden imorgon bitti, kan vara skönt att hinna en bit innan den värsta trafiken går igång.


Efter jobbet idag är det handling och burstädande som gäller. Lite packning också men städning av lägenheten är iaf avklarat redan. Gjorde ett ryck igår kväll.



Av S - 9 juli 2008 20:34

Idag har jag fått mycket gjort tycker jag. :) Slutade tidigare eftersom det fanns så lite att göra. Åkte direkt till en mack och kollade lufttryck + fyllde på luft i bildäcken (på Petris begäran...), åkte till skolan för att hämta upp mattetentan men dte var stängt,  åkte och handlade lite, fyllde på spolarvätska i bilen (också på Petris begäran...), åkte hem och käkade lunch. Fotade nya kullen, gjorde iordning matpåsar till småflickorna som flyttar imorgon, rensade lite i kylen och skafferiet, gick på långpromenad och plockade gräs, la in en tvättmaskin, diskade, gjorde rent spisfläkten (uäck!!!), gjorde rent katternas matskålsunderlägg, hängde upp tvätten och nu sitter jag här. Och mellan varven har jag förstås klämt in det obligatoriska surfadet också. Puh! :) Bra med dagar då man har mycket energi!


Av S - 9 juli 2008 20:25

Har suttit och tittat på lilla Emi - 48 grams honan från Yalimas kull som inte längre är så liten. Hon har upptäckt att man kan sitta ovanpå hustaket och spana. Jag har lagt dit en handduk så att det ska bli lite mjukare och mysigare och det uppskattar Emi kan jag säga! I flera minuter satt hon på taket och det bara sprätte i den lilla kroppen, hon popcornhoppade på plats så att säga. Ibland så mycket att hon landade på sidan men upp igen och så sprätte det till i kroppen på henne igen. Så härligt att se! :)


Tre av Emis systrar - Edonia, Elysia och Estelle, har fått sitt livs första bad idag och det gick väldigt enkelt och smidigt. De var så duktiga så och försökte bara åla sig ur mitt grepp litegrann. ;) Imorgon efter jobbet åker jag och lämnar tjejerna hos Anki så de måste ju vara rena och fräscha då förstås. :)

Av S - 9 juli 2008 15:22

Här är de, underverken! :)


 

Av S - 9 juli 2008 08:17

En lite mer utförlig beskrivning av F-bebbarna. :)


Hona, crested saffron (vitt i cresten), jättesöt!

Hona, self buff, jättesöt!

Hona self buff, jättesöt!

Hane, self buff, stor och maffig och med väldigt trevligt huvud!

Hane, self buff, också jättesöt!


Så ja... En mycket jämn kull bestående av jättesöta bebisar. :) En av buffhonorna stannar troligtvis. Den stora hanen är verkligen jättehäftig - en liten Åssian-kopia, men jag har verkligen varken plats eller användning för en Åssian-son just nu så han blir till salu trots sin finhet. :p


Ska fota bebisarna när jag kommer hem. *längtar* Mamma Quilla verkar ta det hela med ro och putsar och pysslar med sina små. Hoppas att de här bebbarna är lika livskraftiga som den senaste kullen. Annars är det ju lite knepigt för fem bebisar att få ordentligt med mammamjölk. Men de är ju relativt stora allihop, inte någon av dem väger under 60g. Åh vad jag längtar hem nu! :)

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards