En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under juli 2008

Av S - 5 juli 2008 11:52

Var tvungen att gå och fota Calaisa. :) Så här är hon! 4 månader gammal.

 


Visst kommer väl hon och Nonne att bli ett vackert par! 

Av S - 5 juli 2008 11:26

Allt som jag hade tänkt göra igår hanns inte med så jag fick fortsätta projektet idag. Men nu är iaf allting klart. :) Nu sitter jag bara och väntar på att mamma och lillebror ska komma och hälsa på och hämta nyckel till lägenheten inför näst-nästa vecka då mamma + man ska vara djurvakter och bo i lägenheten.


Quilla är verkligen högdräktig nu och magen står i fyra hörn... Blir nog många ungar där med. :/ Hon har gått 65 dygn idag och har öppnat sig en hel del. Hon har tyvärr lite problem med svamp i munnen (som jag skrev om i senaste MM) men det är inte mycket och hon äter bra som tur är. Jag serverar gräs flera gånger om dagen + grönsaker och kligröt, vilket även Yalimas bebisar uppskattar. De blir fem veckor nästa vecka och vikterna varierar en hel del men det är väl naturligt när de är så många. Störst är Elysia (som har varit störst ända sedan födseln), hon väger en bra bit över 300g nu och minst är förstås lilla Emi med sina 202g. Tanken är att alla utom Elodie (som jag behåller själv) ska åka med Anki T till SM nästa helg för att där hämtas av sina nya ägare men vi får se vilken vikt Emi hinner komma upp till på torsdag när jag ska lämna dem hos Anki. Är den alltför låg så får hon stanna ett tag till och växa på sig.


Pannacotta och Uno parade sig för en vecka sen ungefär så nu håller vi tummarna att det tog och att det blir söta pettar här i september. :) Även Bedelia och Blazé har gjort bebisar, Bedelia borde iaf vara dräktig nu för hon har inte brunstat sedan förra parningen och det är tre veckor sen. Första parningen tog inte men det kanske inte är så konstigt med tanke på gammelfarbror Blazé. ;)


Nonne gör framsteg varje dag. Gräs är väldans gott tycker han, likaså röd paprika. Det kan han inte låta bli att äta även fast jag är i rummet. Och så skriker han i högan sky när det prasslas i höpåsen, så det ska nog bli en tam Luneas-gris av honom också. ;) Kom på att jag nog inte ska ställa honom i september för då kommer han och Calaisa att hamna i samma klass, vilket känns lite dumt med tanke på att bara ett cert delas ut (under förutsättning att det inte är en massa fler buffar anmälda men det tror jag knappast). Calaisa har ju en begränsad utställningskarriär innan hon måste sättas med hane men Nonne kan jag ju faktiskt ställa när som helst så han får nog vänta tills Calaisas utställningskarriär är över. Calaisa är för övrigt en så bedårande söt hona! Nog den finast typade honan jag fått förutom Karizma då men då har Calaisa lite bättre öron till det.


När mamma har åkt igen så ska nog jag ge mig ut på en liten fönstershoppingtur. Har inte råd att handla något men titta och sukta kan man ju göra. :) Förutom med linsvätskan då, det måste jag köpa idag för den tog helt slut imorse. :/ Har beställt från lensway tillsammans med Petris linser och de skickade beställningen i onsdags kväll men den hann inte komma innan helgen och nu är det riktig kris så jag måste helt enkelt köpa en flaska ändå. Dumt. :p

Av S - 4 juli 2008 18:04

Sådär. Då var Petri ivägvinkad och sitter på tåget till Arlanda varifrån han ska flyga hem till Luleå. Jag kommer efter om en vecka.


Så nu är jag helt alena i en hel vecka! Vad ska jag hitta på då månntro? Har en hel del att pyssla med och så jobbar jag ju förstås som vanligt så nog ska tiden gå alltid. Idag tänkte jag röja lite här hemma - ja, jag menar verkligen röja! Diska, plocka undan, plocka ner tvätt och lägga i en ny maskin, städa marsvinsburar... Ska nog ta mig ett glas vin i min ensamhet också. :)


Förutom dessa sysslor ska jag laga och äta mat, duscha, plocka gräs till marsvinen och sen slänga mig i soffan framför tvn tänkte jag. Har köpt lite godis som jag ska smaska på. :)



Av S - 2 juli 2008 17:57

Får jag presentera Mr No Name vom Eidertal, aka "Nonne". En mycket snygg och trevlig herre i sina bästa år. :)

Av S - 1 juli 2008 22:29

Nu har äntligen Mr No Name aka "Nonne" anlänt till Gävle. Det blev en lång och krokig resa för den stackarn men han verkar ha klarat av det bra trots allt. Han hade knaprat både på morot och vitkål i transporten och nu har han fått ett stort lass grönsaker i buren. Rasmässigt så ser han jättefin ut! Mycket trevlig, stadig kropp, fint huvud men ev något platt panna, fina ögon och öron och fin färg och helt okej underfärg. Jag är helnöjd! :) Ska prova att ställa ut honom så småningom, kanske redan i Valbo i september, för han är fiiin!


Hans första fru kommer att bli sockersöta Calaisa. Hon ska bara växa till sig lite och ställas ut lite mer först så det blir till hösten/vintern hon får träffa Nonne. 


Nej, nu är det dags att krypa ner i sängen. Är trött och borde sova inför morgondagens upp-och-jobba-igen.


Godnatt! 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards