En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 22 april 2008

Sjukling blev frisk

Av S - 22 april 2008 13:02

Härligt vårväder ute! Synd att det ska blåsa så mycket i Gävle bara. :/ Aldrig är man helt nöjd... :p


Katterna ligger och lapar sol och grisarna fick första smakprovet på kirskål idag. Små, späda blad och slank ner fortare än jag hann utfodra. Fick inte ihop mycket alls för det är skugga där kirskålen växer här i närheten, på väg till skolan däremot finns det massssor med kirskål på ett ställe. Funderar på att ta med en påse och stanna och plocka någon dag (fast det är nära en cykelväg och lite pinsamt att stå där med rumpan i vädret...).


I helgen flyttar lilla Dunderhonung. Velade ju fram och tillbaka om jag skulle sälja honom eller inte men nu ska han iaf flytta till A och det blir nog jättebra tror jag. :) Lillkillen blir fem veckor på lördag men väger redan en bra bit över 300g så han har vuxit på sig väldigt bra. 


Häromdagen trodde jag att jag skulle behöva säga hejdå till Madeira. ./ Vid frukosten kom hon inte fram till matskålen som vanligt men jag hann inte fundera mer på det utan var tvungen att skynda iväg till skolan. Dagen innan hade hon varit ute på golvet och knatat runt medan jag städade burar så då var hon definitivt inte dålig. När jag kom hem igen satt hon i ett hörn och såg jätteruggig ut och med kisande ögon. Jahapp... Tog upp henne och klämde och kände överallt men hittade inget fel någonstans. Försökte muta med persilja men inte ens det ville hon äta. Så fort hon kom in i buren så gick hon och satte sig i ett hörn och ruggade. :/ Vet inte varifrån jag fick idén men jag gav henne ett par droppar minifom (mot spädbarnskolik egentligen, men som jag gav till Undine när hon var uppblåst och förstoppad förut). Bara några timmar senare såg hon märkbart piggare ut och jag testade med lite selleri och det åt hon! Gjorde kligröt vilket också slank ner liksom persilja. Upptäckte lite senare att hon hade bajsat massor men det var väldigt löst och kladdigt så hon fick lite potatismjöl utblandat med vatten. Efter det stabiliserade sig magen och nu mår hon prima igen. Himla skumt det där, jag var nästan helt säker på att det skulle gå åt skogen, men man ska inte ge upp så lätt alltså. Är så glad att gammeltanten vill hänga med ett tag till, hon är ju egentligen inte särskilt gammal, bara drygt 3 år och hon är verkligen en stor personlighet. Jag brukar alltid lägga ut ett gammalt påslakan med lite olika leksaker på som grisarna får vara på när jag städar burar. Alla håller sig innanför det trygga lakanets kanter utom två grisar... Och det är Blazé och Madeira. :) De travar modigt runt i hela köket och sovrummet alldeles ensamma medan kompisarna står kvar på lakanet och ser förvånade ut. :)


Nu ska jag ta itu med lite skolarbete innan Petri kommer hem och vi ska på visning. 



 
 
Ewa

Ewa

22 april 2008 16:43

Här är det kanterna på köksmattan som är gränsen mot stora stygga världen.

Potatiosmjöl + vatten - tack för tipset!

http://fundringar

 
Ingen bild

Diana

24 april 2008 19:51

jag har ochså haft en del problem med marsvinen nu, det är redan fyra st som har dött =/ verkligen jättetråkigt! Men när jag kollade på dom såg jag att alla hade någon typ utav bajsplutt i baken och då körde jag 1 liter vatten blandat med 1 msk salt och 1 msk socker det har hjälpt förut, sedan tog jag och tryckte i dom lite blåbärs soppa

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards