En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 27 mars 2008

Radhuset

Av S - 27 mars 2008 10:02

Nu hittar jag på massor med bra anledningar till att inte plugga... :p Men jag måste ju bara rapportera om radhuset vi var och tittade på igår. :)


Det var i risigt skick. Och med risigt så menar jag verkligen RISIGT. Men samtidigt så finns det sååå stor potential och när allt (och det gäller verkligen precis allt...) är fixat så kommer det att vara så fint och trivsamt! Även om det är enormt mycket jobb så är vi nog inte helt avskräckta. Köket måste renoveras helt, förutom skåpstommarna som var fräscha - nya luckor på bara så är det okej. Men nya vitvaror behövs, nytt kakel, nytt golv och nya tapeter. Hallen och trappen måste renoveras med nytt golvskikt  och måla/tapetsera väggarna. Badrummet måste renoveras helt och hållet och där skulle tydligen föreningen gå in och stambyta i samband med en renovering, nu fanns det en gjutjärnsbrunn som tydligen måste bytas ut också (fråga mig inte vad det innebär men det låter jobbigt). Sovrummet på övervåningen hade fint parkettgolv (jippie! nånting som är okej!) men ena elementet läckte från termostaten vilket innebar att det hade blivit fuktskador på parketten precis under plus att det har runnit ner till undervåningen och orsakat fuktskador på tapeten och dörrlisten ut till altanen, syntes även lite "rinnmärken" i källaren rakt under. Det var väl det som gjorde oss mest tveksamma. Vi är inga vana lägenhetsrenoverare men vet ju att det är illa om det läcker vatten någonstans. Vad tror ni som kan sånt här? Är det helt dödsdömt att ta sig an något sånt? Hur tar man reda på hur allvarliga skadorna är? Det har ju inte forsat vatten utan droppat sakta från termostaten på elementet, kanske en droppe var 30:e sekund eller nåt sånt. De flesta vi pratar med (läs: föräldrar och syskon) är skeptiska. Och visst, det kommer att ta tid och kosta pengar att renovera. Utgångspriset på radhuset är 750 000 och så renoveringen på det. Men å andra sidan så sa mäklaren att likadana radhus i området men nyrenoverade hade sålts för 1,2 miljoner.


Usch så svårt! Vi ska iaf ringa till föreningens ordförande och fråga lite kring det här med stambytet och också om det läckande elementet, vad föreningen tar för ansvar för det och om de står för kostnaden att byta element (gamla radiatorer som borde ha bytts för längesen).


Och så lite marsvinsprat innan jag sätter mig med skolböckerna.

Av Quillas bebisar återstår nu bara lille saffronhanen men han är pigg och går upp i vikt. Och är sööt! Funderar på att behålla men det är ju det där med att behålla hanar... Måste klura ut ett namn åt honom nu när jag vet att han kommer att klara sig, D ska det börja på - några förslag? Kanske med anknytning till att han är ensam överlevande. Såg igår att Yalima kurrade på Quilla och höll på och fjantade sig, lyfte upp henne och kollade och jodå, nog brunstade hon alltid. Trodde att hon hade blivit dräktig med Audi för det är nästan 3 veckor sen hon blev parad. Hon fick iaf hoppa in till Audi igen och efter några timmar hade hon en rejäl propp och fick flytta tillbaka till Quilla och bebisen. Så praktiskt med honor som visar så tydligt när de brunstar. :)

 
 
Ida

Ida

27 mars 2008 10:49

Låter det inte lite jobigt att bli fast i ett "evighetsprojekt"? Det finns så mycket roligare att göra. Men jag har full förståelse för att ni är sugna på radhus...
Jag håller också på och klurar D-namn. Vad trist att det bara blev en unge kvar. Bättre när de får 2-3 lagom stora ju!

http://idefix.bloggagratis.se

 
Ewa

Ewa

27 mars 2008 13:10

Köp INTE huset! Tänk på att ni, katterna och marsvinen måste bo där medan renoveringarna pågår.

http://fundringar

 
Sophie

Sophie

27 mars 2008 13:47

Ewa: Jo det är klart, men det är vi som kommer att göra den mesta av renoveringen själva. Har inget emot att bo mitt upp i all bråte utan det vi är mest oroliga för är just det läckande elementet och vilka skador det kan han orsakat. Och marsvinen skulle få flytta rakt in i gillestugan där det inte behövs fixas så mycket mer än att måla väggar och tak. :)

http://luneas.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lisa

27 mars 2008 21:29

Hej Sophie! Jag och min sambo köpte lägenhet förra året och vi anlitade då en firma för att göra en besiktning för vi tyckte att det luktade konstigt i badrummet. Besiktningsmannen hittade ingenting och vi köpte lägenheten. Det kändes bra att ha på papper att inget var fel så som fukt eller liknande. Det kostar en del, men är värt det i längden eftersom det kan bli svåra följder och stora kostnader av fuktskador. Lycka till!

 
Ingen bild

mamma

27 mars 2008 23:30

Hej gumman! Gå in på den här sidan. Det finns massor med frågor och svar angående bostadsrättsköp.http://www.sbc.se/
puss

 
Ulle

Ulle

28 mars 2008 14:15

När vi köpte vårat hus, för snart 5 år sen, var det en del renovering att göra...efter 5 år är vi fortfarande inte klara! Det tar tid, ofantligt mycket mer tid än vad man tror....och fruktansvärt dyrt blir det oxå...så tänk er för...både en och 38 ggr!

http://ulles

 
Ingen bild

Weronica

28 mars 2008 19:03

Hej Sophie!! =)

Vi köpte vårat hur för ca 3 år sedan, det är massor av arbete på det, byta kök renovera 2 badrum, lägga in el i väggarna i hela huset, därmed tapetsering ÖVERALLT! Byta golv överallt och mycket mycket mer, sen köpte vi ju till så vi har gård och även det mesta där är i behov av att ses om. Nu gav vi ju inte så mycket för hela vårat ställe som ni får ge för detta, men det är väl så det är i större städer. Visst kan vi ju tycka att vi tagit åt oss allt för mycket, vi har bara börjat,men så har vi ju snart 2 barn som kommit lite före allt sånt, men vi ser hur det kommer att bli när vi är klara om sisådär om 100 år..=) Så om ni är beredda på lite arbete och att lägga ut lite pengar, och på att offra lite fritid och ni kan tänka er att där ska ni bo en lång tid så tycker jag absolut att ni ska slå till. Det lät ju billigt när du jämförde med annat ställe, det är jobbigt men det fixar ni om ni verkligen vill!! Ta ut en besiktningsman o hör vad han har att säga om fuktskadan först..Lycka till!!

 
Tomas

Tomas

28 mars 2008 19:18

Nej! Köp det inte!
Jag tror jag aldrig hört om några som varit lyckliga efter ett köp av ett sånt hus...
Lägg lite till och köp ett i bra skick!

http://solitaire.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards