En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 23 mars 2009

Av S - 23 mars 2009 09:57

Har vägt de dräktiga honorna nu och både Calaisa och Yalima hade gått upp fint i vikt, drygt 20 g var sedan förra vägningen och det var i torsdags. Elodie däremot har tappat 30 g... Inte alls bra!


Förmodligen är det sedan i lördags när Lucky Me åkte på utställning för att sedan flytta ihop med Kokostopp på kvällen. Nu verkar Elodie iaf mycket gladare efter att ha sluppit sin plågoande Crepes. Hon äter med bra aptit så det är inte problemet - problemet förut var nog att hon helt enkelt inte vågade äta när risken fanns att bli ivägjagad av Crepes. Nu har jag serverat kligröt till alla dräktiga honor och deras burkompisar och det var tydligen väldigt gott. Även Elodie smaskade glatt i sig så det är nog ingen fara med henne, hon tar nog snart igen den vikt hon har tappat.

Av S - 23 mars 2009 07:59

Näe, nu ger jag upp. Elaka marsvin! Har flyttat ut mobbaren Crepes så hon sitter i en transportbur nu. Ska upp på vinden och hämta ner en egen bur åt henne så får Elodie gå ensam resten av dräktigheten. Det måste ju vara mindre stressande än att ha en elak burkompis som jagar en hela tiden. Elodie har flera rispor på rumpan och imorse satt hon uppflugen på hustaket vilket hon sällan gör annars. Livrädd är hon också...


Igår försökte jag byta burkompis men det gick inget vidare heller. Elodie är förmodligen så nertryckt och rädd efter Crepes terror så hon tog inte ens kommandot över lilla 7 veckors Tosca. Istället var det Tosca som tog över och tyckte att det var jättekul att få domdera lite efter att ha gått med mamma Pannacotta som har bestämt ända sedan födseln. Jag ska göra ett försök till med Elodie och Tosca ikväll, då har förhoppningsvis Elodie lugnat ner sig och kanske glömt bort att hon har varit nertryckt. 


Usch, tycker inte om när det trasslar med burkonstellationerna. Får ont i magen när det inte funkar och blir så arg på dumma dumma Crepes. Elaka marsvin att ge sig på sin högdräktiga burkompis bara för att burens tidigare överhuvud har flyttat ut. De har ju funkat ihop tidigare, så länge Lucky Me bodde med dem. Men nu är Elodie alldeles livrädd för Crepes och det verkar trigga igång Crepes ännu mer. *suck*

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards