En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 9 mars 2009

Av S - 9 mars 2009 21:37

Nu är vi snart klara med köket. Det tar liksom sin lilla tid och än är det en hel del som saknas men nu har vi iaf köpt svart kakel (eller snarare glasmosaik) som förhoppninsgvis kommer upp på väggen innan helgen. Sen är det bara fläktkåpan som saknas innan köket är helt fungerande.


Här kommer två bilder på skapelsen. ;-) Observera alltså att det saknas kakel och fläkt, att köksbordet är mycket provisoriskt och att det fortfarande saknas lite täcksidor och grejjer. 


 

Av S - 9 mars 2009 21:26

Igår och idag har det skett en del förändringar hos marsvinen. Igår kväll satte jag ihop Crepes med Elodie och Lucky Me. Det funkar okej även om Crepes och Elodie fortfarande inte verkar ha ordnat upp rangordningen sinsemellan. De måste vara väldigt lika rangmässigt för ingen vill ge sig helt. Det är inte bråk hela tiden utan då och då börjar tandhackandet och det blir små attacker. Och emellanåt sitter de och äter hö. Knäppa marsvin... Iom det blev Madeira ensam så jag tänkte prova att sätta ihop henne med Calaisa som är högdräktig nu. Satte ner tjejerna på golvet vid tre-tiden och där fick de gå ända tills nyss. Lite småjagande från Calaisas sida men inget allvarligt och Madeira är ju from som ett lamm så det gick jättebra! Väl i buren så tog det inte lång stund förrän de åt ur samma matskål. :-) Madeira är verkligen en urmysig tant! Så orädd, nyfiken och framåt, kommer fram när man pratar med henne och dessutom är hon supersnäll mot andra marsvin! Hon blev fyra år i januari och jag hoppas att jag får ha henne kvar många år till!


Tidigare idag fotade jag söta Semla som snart ska flytta till Anki. Bebisarna blir 5 veckor imorgon och de är allihop välväxta och jättetrevliga till sättet! Lugna och mysiga att hantera och söta som socker hela bunten. :-)


 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards