En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 13 mars 2009

Av S - 13 mars 2009 15:44

Så har man varit med i radio då... ;-) Om någon lyssnade på Christer i p3 för en halvtimme sedan så hörde ni kanske mig. Vad gör du just nu? löd frågan och ja, eftersom jag just då trimmade marsvin ringde jag in. Det är ju trots allt en inte alltför vanlig sysselsättning. Skickade även in en bild på Lucky Me och Gizelle som ska vara med i Kallhäll nästa helg. Bilden blev sen kommenterad av programledaren och han nämnde då att folk har ringt in och hävdat att trimning av marsvin är djurplågeri... Ja, vad ska man säga... Klart att marsvinen helst skulle slippa allt vad trimning heter och egentligen är det ju djurplågeri att släpa iväg dem på utställning eller för del delen att ens ha husdjur hemma.


Nåja, nu ringde Petri! Vi ska iväg och handla så jag måste rusa! Trevlig helg allihop! :-)

Av S - 13 mars 2009 12:30

Har bytt look på bloggen som ni kanske ser. :-) Tyckte att snöflingorna skulle bort nu även om det fortfarande ligger ett tjockt snötäcke kvar på marken i Gävle.


Ikväll kommer Petris ena syster på besök och stannar över helgen. Det är första gången som någon från hans familj kommer ner och hälsar på sedan vi flyttade ihop (snart 2 år sedan!) så det ska bli roligt! :-) Ska städa lite nu och klockan två har jag tvättstugan.


Grisarna mår fint allihop. Åssians böld däremot vägrar att ge med sig helt. Nu går han på en till kur antibiotika så får vi se om det går ner helt. Kanske behöver åka till veterinären en sväng till. Han är iaf pigg och glad och verkar inte det minsta besvärad av den, han har slutat krysta när han ska kissa också och det beror ju förmodligen på att bölden inte längre är så stor att den trycker på urinröret.


Alla dräktiga honor mår bra, de har nu ca 2,5 vecka kvar allihop. Calaisa blev parad på en tisdag och Elodie och Yalima dagen efter så de är alltså beräknade att föda nästan exakt samtidigt. Känns lite oroväckande för planerade babyboomar brukar aldrig sluta i just babyboomar som man tror... Calaisa och Madeira funkar kanonbra ihop och det är skönt. :-) Calaisa har förmodligen en massa hormoner i sig som spökar för hon putsar och tvättar Madeira på ögonen och öronen och Madeira står helt stilla, blundar och bara njuuuter! :-) Sötisarna!


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards