En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 19 mars 2009

Av S - 19 mars 2009 19:31

Bladpersilja var väldans populärt! Så mina farhågor ang Calaisa var nog onödiga den här gången. Hon vill väl bara bestämma själv vad hon ska äta, gärna sånt som är lite lyxigt och dyrt. :-p


Har trimmat lite på Lucky Me ikväll och även lite på Gizelle. Hon är dock, skönt nog, i rätt bra form fortfarande sedan Valbo-utställningen så det var bara lite finputs där. Imorgon blir det bad av grisarna som ska med. 

Av S - 19 mars 2009 10:07

Nu har jag fotat och vägt mina tre högdräktiga honor. Det är faktiskt lite intressant att se hur olika de både ser ut och väger just nu trots att de alla tre är nästan exakt lika långt gågna.


Yalima är markant störst med sina 1392 g, men magen ser inte så stor ut på bilden. Hon är en rätt stor hona i sig och väger nog runt 1100g i odräktigt tillstånd, hon är ju dessutom mycket äldre än de andra två honorna och har haft tre kullar tidigare. Jag tror att Yalima får fyra ungar.


Elodie är förstföderska och inte alls särskilt stor, på bilden syns det knappt att hon är dräktig men det är hon kan jag lova. Det sparkas där innen men jag tror att hon bara får två bebisar.


Calaisa sen då... Hon ser stor ut på bilden och det är hon också. Hon är en rätt liten och cobby hona så magen är stor och spänd nu. Hennes förra kull föddes ju två veckor för tidigt helt utan förvarning men hon var pigg och frisk efteråt och nu hoppas jag att det ska gå bättre den här gången. Jag tror att hon får fyra ungar.


 

Av S - 19 mars 2009 08:20

I måndags var vi och hämtade sex balar hö hos en bonde utanför Skärplinge. Fint och grönt hö som doftar gott och marsvinen gillar det. :-) Skönt att kunna köpa hem mer hö och förvara i matkällaren nu, tidigare har det bara blivit en bal i taget och så blev det panik varje gång den började ta slut. Men nu har jag alltså hö för ett bra tag framöver. :-)


Inget mer har hänt med Calaisa, mer än att hon är lite kräsen med maten kan jag tycka. Idag ska jag cykla iväg till Willys och leta efter bladpersilja, de burkar ha det där. Lite melon och annat gott kanske också kan slinka ner. Selleri är väldigt populärt men äpple ratade hon igår.


Jag har tenta på tisdag och börjar få lite småpanik inför den. Jag blir ju borta hela lördagen i Kallhäll så där går en hel dags pluggande bort. Idag på eftermiddagen ska vi göra lite intervjuer och observationer på sjukhuset för ett projekt i skolan och imorgon har jag en föreläsning och sedan ev till sjukhuset igen. På kvällen är det förberedelser inför utställningen som gäller. Och helst ska jag hinna trimma på de två djur som ska med innan dess också. Det är lite mycket nu. Och migränen hänger i huvudet mest hela tiden tycker jag. :-/

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19 20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards