En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under december 2009

Av S - 3 december 2009 15:42

Nu är Smoothie och Semifreddo tingade, de flyttar strax innan jul till en familj i Sandviken. :-)


Men kvar finns fortfarande tre söta pojkar till salu! Och även två honor, jag har bestämt mig för att spara Leanna tills vidare och istället låta Crepes få flytta med Melba om det dyker upp någon köpare. Jag ska inte avla något mer på Crepes då hon har börjat utveckla fatty eye så hon vill gärna flytta till ett mysigt kelhem, och gärna då tillsammans med sin dotter Melba.


 

Av S - 2 december 2009 16:13

Idag tog jag mig äntligen i kragen ochs kickade in mina champions till årsboken. Det fattas bara en och det är Nonne som måste(?) reggas och championreggas innan jag kan skicka in uppgifter om honom. Han är ju reggad i Danmark och jag har mailat registratorn flera gånger och frågat vad som egentligen gäller men jag får aldrig något svar... Frågan är ju om det räcker att han är reggad i Danmark för att han ska kunna championreggas i Sverige eller om han måste reggas i SMF först. Nu har jag iaf fyllt i en regblankett för honom och skickar in den för jag kan inte vänta längre känner jag.


I år har jag fått tre egenuppfödda champions och så Nonne då. Elodie finns ju tyvärr inte kvar hos oss men som tur är hade jag en jättefin bild på henne sedan tidigare så hon får vara med iaf. Gizelle är ju dräktig nu och ganska pluffsig så henne tog jag också en äldre bild på. Tosca däremot fick posera på nytt och likaså Nonne.


Av S - 2 december 2009 16:11

Hemsidan är nu uppdaterad med nya kullen! Kika in vettja! Och glöm inte att kolla in till salu-sidan. :-)

Av S - 2 december 2009 14:40

Oj, det var verkligen inte lätt att hitta på namn till N-flickorna! Gav upp dessert-namnen nästan på en gång eftersom det knappt finns några desserter eller bakverk som börjar på N, varken svenska eller engelska. :-/ Kom då på ett annat, kanske lite långsökt tema, och där gick det faktiskt att hitta tre N-namn som jag är nöjd med. :-)


Eftersom pappa Krokas namn betyder saffran (på grekiska?) så fick flickorna kryddnamn som alla börjar på N och som dessutom har anknytning till julen. Lilla buffhonan heter Nellike (nejlika på danska), self saffronhonan heter Naranja (apelsin på spanska) och crestade saffronhona heter Nagara (ingefära på sanskrit).


Lite långsökt men ändå klurigt och jag gillar att ha någon tanke bakom de namn jag väljer. :-)


Av S - 1 december 2009 08:12

Idag är jag ledig från skolan men ska strax dra iväg och jobba istället. Har fått förlängt till sista februari. :-)


Passar på och tipsar lite om Smoothie, Semifreddo, Mauritz, Milton och Mowitz som fortfarande är till salu. Jättesöta buffkillar allihop och särskilt Smoothie och Semifreddo är riktiga bamsingar men mycket bra kroppar så de spås en mycket ljus petclassframtid om man vill pyssla med sånt. :-) Vill man inte det så är de ändå väldans söta och goa. Kika in på hemsidan under "till salu" för mer info: http://www.luneas.se


Jag funderar och funderar ang Leanna... Och det svänger hela tiden... Hon är så himla FIN, världens nacke och kropp och kanontyp! Dessutom är färgen bra, cresten bra med nålfint centrum och öronen har bra storlek MEN det är ju det där med de dubbla vecken... :-/ Nu har jag ju dessutom fått flera honor i senaste kullarna varav minst två kommer att stanna. Det går ju inte att spara alla söta grisar som föds, tyvärr. Då skulle jag ju svämma över av marsvin snart. Men just Leanna... Nej, det är svårt. :-/ Funderar på om jag kanske ändå ska spara henne och para henne med någon pethane så småningom. Men njae, om hon skulle stanna så är det ju för att hon är så fin rasmässigt (bortsett från öronen då). Usch så svårt! Hon är anmäld både till ras och pet i Badelunda nästa helg, ska bli spännande att se hur domaren bedömer henne och öronvecken men förmodligen blir det väl bara 7 poäng på den punkten.


Nej, jobba var det!

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards