En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg under december 2009

Av S - 18 december 2009 14:53

Nu har jag producerat en massa marsvinsvideos. :-) Håll till godo!


Kokostopp drömmer

http://www.vimeo.com/8258429


Calaisa tvättar alldeles nyfödda bebisar

http://www.vimeo.com/8258499


Krokas och Kokostopp springer på golvet

http://www.vimeo.com/8258589




Av S - 18 december 2009 14:37

Här kommer en bild på Calaisa och hennes döttrar. Förmodligen kommer Naranja (self saffron) och Nagara (crested saffron) att bli till salu. :-)


 

Av S - 18 december 2009 13:06

Igår flyttades det om en del bland grisarna. Vanilla och Krokas fick flytta ihop och lille Milton (som är till salu!   ) som bodde med Krokas fick istället flytta in till Nonne som blev ensam iom att Mauritz och Mowitz flyttade hemifrån igår. Nonne är verkligen världens snällaste mot bebishanar och det var inga problem alls att sätta in Milton direkt i buren till honom.


När Vanilla flyttade ut från Madeira och Leanna så blev de ju bara två kvar i en stor bur så min tanke var att låta Gizelle flytta in till dem, hon är ju dräktig nu och måste flyttas från Lucky Me innan hon blir alltför långt gången. Sagt och gjort, de fick träffas på golvet alla tre. För att underlätta sammanförandet fick marsvinsmedlaren Musse rycka in också.    Han är verkligen fenomenal på att medla mellan dumma honor. Det gick väl hyffsat på golvet och efter någon timme fick de flytta in i buren. Det funkade sådär. En del runtjagning men Musse vet precis vad han ska göra när två honor börjar mucka. Då springer han dit och kurrar och vickar på rumpan och går emellan honorna och fjäskar lite. Och det funkar uppenbarligen för de blir alldeles distraherade av hans fjanteri och glömmer bort att de just var på väg att mucka bråk.    Idag funkar det rätt bra faktiskt så de kommer nog att bli kompisar så småningom.


Jag tycker bara så synd om Madeira som är skruttig nu och verkligen bara skulle behöva lugn och ro istället för att behöva få en argbigga till burkompis helt plötsligt. Madeira har alltid varit en ganska ängslig själ som skriiiker rakt ut om någon kommer för nära henne och uppträder hotfullt. Hon är ju snällheten själv när det kommer till andra marsvin och jag tycker så synd om henne som ska behöva vara rädd nu med en ny kompis i buren.  Men det går förstås över när de vänjer sig med varandra och faktiskt så går inte Gizelle på Madeira, det är som om hon känner att Madeira inte utgör något hot och att hon faktiskt är gammal och skruttig och därför låter henne vara. Något värre är det med Leanna men det är ingen fara alls så det ska nog lösa sig inom kort. Musse får helt enkelt gå kvar där tills det är lugn och ro i buren.   


Här kommer en bild på medlaren när han är "in action". :-)


 

Av S - 17 december 2009 15:10

Nu har Mowitz och Mauritz flyttat. Deras nya familj åkte ända från Enköping för att hämta dem och jag tror att det kommer att bli kanonbra. Det kändes riktigt bra i maggropen när de åkte och det brukar alltid vara ett gott tecken. :-) Mamman i familjen har hela tiden varit väldigt förtjust i Milton men eftersom det var just Mowitz och Mauritz som redan bodde tillsammans så hade de ändå bestämt sig för att ta de killarna. När de nu kom hit och kikade på pojkarna så fick de se även Milton och det var nära att det blev ett byte gjort men till slut blev det ändå Mowitz och Mauritz som flyttade. Milton är alltså fortfarande kvar till salu, och han är förstås söt som socker! ;-) Väldigt lugn och mysig är han också så jag tror att han kan ha en ljus petclasskarriär framför sig om man är intresserad av det. :-)


Nytagna bilder på lillskrutten:

   



Av S - 16 december 2009 11:16

Så var tentan avklarad! Skönt!


Har en del att pyssla med idag så det var skönt att tentan inte tog så jättelång tid. Dagens sysslor ser ut som följer:

  • Bada Mauritz och Mowitz som flyttar imorgon
  • Städa några burar
  • Baka cupcakes (bidde inga igår)
  • Dammsuga lägenheten
  • Tvätta kl 14.00-17.30
  • Gärna hinna ner en sväng på stan för juklappsinköp
  • Laga någon typ av middag
  • Åka iväg till återvinningen med spån när Petri kommer hem med bilen

Ikväll kommer Petris systers kille förbi och hälsar på. Han är i krokarna med jobbet (i vanliga fall är han ju i Luleå liksom resten av Petris familj) så han tänkte komma förbi och se hur vi har det. Trevligt! :-)


Nej, dags att sätta fart!

Av S - 15 december 2009 13:19

Men uj vad det snöar! :-) Om vi ska var tävlingsinriktade Malin så kan jag säga att vi nog har 3 dm snö här i Gävle just nu! Det du! ;-p Men så bor vi ju i Norrland också... ;-)


Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit ute på äventyr. Gick iväg till simhallen och simmade i en halvtimme, på vägen dit ramlade jag nog 4 gånger. Det blir så jäkla halt när de plogar och det sedan faller ny snö på det så det sa bara svisch så låg jag på backen. Till slut kunde jag inte låta bli att skratta, det var så komiskt allting. Jag tog ett steg och så höll jag på att halka, återfick balansen och så i nästa steg svosch! Haha... Tur att jag föll mjukt iaf. ;-) När jag kommer fram till simhallen så står det ett litet barn på kanske 2 år bredvid sina föräldrar som ska betala i kassan. Barnet tittar på mig och säger "Tomten!" Det säger nog allt om hur jag såg ut då... ;-)


Efter simningen gick jag till Willys och handlade, det är en bra bit att gå från simhallen och det snöade konstant så det kändes kan jag lova. Sedan hem igen från Willys vilket cokså är en bra bit, så ja det har blivit lite motion idag. Skönt!


Nu ska jag tentaplugga lite till och sen städa lägenheten. Tänkte även baka lite juliga pepparkakscupcakes senare. Petri ska på julbord med jobbet i eftermiddag så han kommer inte hem förrän senare.


Av S - 15 december 2009 08:25

Åh så härligt det är! :-) Det började så smått igår och har sedan snöat sen dess. Stora, fluffiga flingor som sakta seglar ner. Så fint!


Så här ser det ut i Gävle på vår innergård just nu:


 

Av S - 14 december 2009 15:13

 

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards