En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 11 maj 2006

Det gick ju fort!

Av S - 11 maj 2006 19:41

Väntan på marsvinskull nr 24 blev inte lång. Några timmar efter att jag skrev inlägget igår anlände de. :) jag hade precis gått och lagt mig för att kolla lite på tv innan jag skulle sova när jag hör det karaktäristiska "förlossningsgrymtandet". Och visst var det så - Git hade börjat föda! Tre stora knubbiga bebisar blev det, alla crestade, två honor och en hane. Inga veck eller vita strån i crestarna så det blev ju verkligen en lyckad kull! Jätteroligt! :) Det är Gits första kull och hon är en så duktig mamma. Pysslar med sina små och låter dem sitta inkurade under magen så mycket de vill. jag är imponerad!

Idag flyttade jag ut Edilonas pojkar, de blir 4 veckor på måndag och diar inte längre så de fick flytta in till farbror Playboy och ynglingen Melchior. :) De fick byta upp sig till en större bur också så de var överlyckliga alla fyra - hoppade och skuttade och gjorde riktiga bocksprång. Till och med Playboy som är knappt 3 år hoppade rakt upp och vred sig i luften som en liten sprallig bebis. Jättekul att se. :) Melchior och Pablo ska flytta tillsammans på SM så nu hinner de lära känna varandra i lugn och ro innan.

Idag var Amabelle och Lucky på studiebesök på mitt jobb. :) Brukaren som jag jobbar hos var med och hämtade Lucky på tågstationen i höstas när jag fick hem henne så hon är lite av delägare till Lucky kan man säga. :) Nu ville hon så hemskt gärna träffa Lucky igen och se hur hon ser ut nu så då fick Lucky och burkompisen Amabelle helt enkelt följa med till jobbet. :) De var väl måttligt roade med spatserade iaf runt lite i köket och knaprade morötter och gurka som vi la ut åt dem. :) Katten Nisse som bor där var väldigt konfunderad över de konstiga varelserna men några jaktinstinkter har han nog inte alls... Han var snarare lite smårädd för grisarna och vågade inte ens gå fram och hälsa. ;)

Var och köpte vitkål, paprika, broccoli och selleri på Lidl idag. Även om grisarna får mycket gräs nu så får de ändå lite frukt och grönsaker varje dag, jag hinner sällan plocka så mycket gräs att det räcker som enda "grönt-källa" till grisarna.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2006 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards