En marsvinsuppfödares liv och leverne

Direktlänk till inlägg 19 augusti 2011

Köpa hus?

Av S - 19 augusti 2011 16:15

Det märks att antalet marsvin har minskat hemma! Varenda kväll skär jag upp alldeles för mycket grönsaker. Jag försöker ta mindre men det blir ändå för mycket. De kvarvarande grisarna kommer att rulla fram snart… Xhantus vägde imorse 325 gram så han ökar sakta i vikt nu, hur det blir när jag slutar mata honom med critical care återstår dock att se.


Igår var vi på en husvisning. Det var andra gången som vi tittade på just det här huset och nu måste vi bestämma oss för om vi ska buda på det eller inte. Utgångspriset är, enligt oss, satt för högt och ett bud är lagt sedan tidigare på ett lägre belopp än utgångspriset så nu är det upp till oss om vi vill lägga vårt bud (som också det kommer att vara under utgångspriset). Säljaren tyckte att det första budet var alldeles för lågt så jag tror inte att han kommer att acceptera vårt bud heller men man vet ju aldrig, tiderna är ju lite oroliga just nu och förhoppningsvis inser han att huset kanske faktiskt inte går att sälja för den summan som han vill ha. Men först måste vi förstås bestämma oss för OM vi ska buda på det. Det är mycket pengar det handlar om… Men å andra sidan är huset jättefint! Det är byggt 1929 och jättefint i modellen! Visst, det är en del att fixa på det men inga svåra saker, vår lägenhetsrenovering krävde nog mer huvudbry än detta hus och nu har vi ju även fått lite erfarenhet av renovering också, vi har förhoppningsvis lärt av våra misstag.


Det här huset är renoverat på 90-talet med tilläggsisolering, ny panel och halva (!) taket bytt, invändigt är det tidstypiskt renoverat med höga golvlister, spegeldörrar och fina lister runt dörrarna. Trädgården är alldeles vildvuxen nu (säljaren har inte bott där på några år) men kan bli jättefin! Jag bara längtar efter att få gå lös med gräsklippare/trimmer och häcksax. ;-) Två äppelträd och en stor hallonbuske finns det, och en syrénberså!    Dessutom garage med gästrum i samma byggnad samt en liten bod. Och alldeles vid tomtgränsen rinner en liten bäck. Just nu är den rätt uttorkad men på våren är det tydligen vatten i den och ibland t.o.m änder! Vi pratade lite med grannarna, ett par i 60-års åldern som var jättetrevliga och de trivdes väldigt bra i området, det var väldigt lugnt enligt dem.


Imorgon ska vi åka och hälsa på pappa och hans nya hund Sickan! Saknaden efter Flora blev så stor att Sickan fick rycka in. Han är en dansk svensk Gårdshund som är ett år gammal, en omplacering alltså och han kommer ända från Överkalix! Vi har köpt en tjurmuskel och en leksak i form av ett dragrep med tennisboll i ena änden och handtag i den andra, vi får se om det blir uppskattat.   

 
 
Ingen bild

Sia

20 augusti 2011 11:13

En sak att tänka på vid köp av hus är att det är alltid något som är trasigt och måste fixas. Det är dyrt att bo i hus med alla kostnader som tillkommer i form av renovering och annat oväntat som dyker upp. Kom ihåg och fråga om det har gjorts nån stamrenovering. Och om elen är utbytt och fräsch så ni inte blir innebrunna pga elfel. Sen är det ett helvete med att ha trädgård.

S

20 augusti 2011 18:14

Hahaha... Vad du var positiv då. ;-) Självklart har vi koll på alla saker du nämner (förutom att det skulle vara ett helvete att ha trädgård), vi har tittat på hus länge och varit på många visningar så vi vet vad man ska kola efter. Det här huset är renoverat på 90-talet och då byttes fasad, el, det tilläggsisolerades och stammarna byttes.

 
Ingen bild

katarina westblom

20 augusti 2011 11:15

hoppas det går vägen för er med husköpet,de är helt underbart att få bo i hus när man har djur,för då kan dom vara ute på ett helt annat vis än man bor i lgh, och det blir andra förutsättningar för djuren,självklart för er också, förhoppnings vis inga grannar som gnäller,jag har så 8 sommarburar på tomten för marsvinen,och jag har även 2 kaniner,sen katten som kommer och går som hon vill,Lycka till med allt=)

S

20 augusti 2011 18:15

Ja vi har inte helt bestämt oss för om vi ska lägga ett bud eller inte. Det är förstås mycket pengar det handlar om så man måste tänka efter både en och två och tre gånger.

 
Ingen bild

Maria Larsson

21 augusti 2011 21:50

Lycka till! Hoppas ni får köpa er tomtebo lycka snart, om det inte blir nu så håller vi tummarna att det inte ska dröja alltför länge:-)

 
Malin

Malin

22 augusti 2011 08:40

Var ligger huset? Långt från själva Gävle eller?

http://www.wilmapalmen.blogg.se

S

22 augusti 2011 10:45

Det ligger i utkanten av Gävle kan man säga, Hemlingby heter det. Ett bra "ansett" område och det tar ca 10-15 minuter att cykla ner på stan därifrån. Finns ett friluftsområde med flera motionsspår/elljusspår och grillplatser mm i närheten. Så det är inte på landet utan väldigt centralt för att vara ett hus.

 
Malin

Malin

22 augusti 2011 12:49

Aha men då låter det väl som nåt för er!?

http://www.wilmapalmen.blogg.se

S

22 augusti 2011 15:36

Ja, absolut! :-) Men det känns läskigt att så mycket hänger på att vi får lägenheten såld, och inte till vilket pris som helst heller utan vi måste verkligen få ut en viss vinst för att husköpet ska bli en bra affär så att säga. I normala fall skulle vi inte vara oroliga alls men just nu är ju hela världsekonomin upp och ned känns det som. :-p

 
Karin F

Karin F

22 augusti 2011 14:05

Gulligt hus! Men oljepanna... vilket nerköp i dessa dagar. Kolla att oljetanken är besiktigad, får vara max 6 gammalt intyg.

http://www.myosotis.se

S

22 augusti 2011 15:33

Åh, du hittade det? :-) Ja oljepannan skulle förstås bytas ut direkt, antingen mot bergvärme eller luft-värmeväxlare. Vi har inte tänkt köra med olja. Förstår inte hur han kunde installera en oljepanna på 90-talet, trodde knappt att det fanns att köpa då.

 
Malin

Malin

22 augusti 2011 23:07

Är det ett radhus eller villa?

http://www.wilmapalmen.blogg.se

S

23 augusti 2011 10:57

En villa!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av S - 24 september 2012 21:45

Ikväll hittade jag Crepes död i buren. Hon låg under huset och jag trodde först att hon sov men sen såg jag. :-( Imorse var hon som vanligt så jag vet inte vad som hände. Antagligen var det bara ålderdomen som slog till, hon var ju ändå 4 år. Vid sån...

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards