En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 19 augusti 2011

Av S - 19 augusti 2011 16:15

Det märks att antalet marsvin har minskat hemma! Varenda kväll skär jag upp alldeles för mycket grönsaker. Jag försöker ta mindre men det blir ändå för mycket. De kvarvarande grisarna kommer att rulla fram snart… Xhantus vägde imorse 325 gram så han ökar sakta i vikt nu, hur det blir när jag slutar mata honom med critical care återstår dock att se.


Igår var vi på en husvisning. Det var andra gången som vi tittade på just det här huset och nu måste vi bestämma oss för om vi ska buda på det eller inte. Utgångspriset är, enligt oss, satt för högt och ett bud är lagt sedan tidigare på ett lägre belopp än utgångspriset så nu är det upp till oss om vi vill lägga vårt bud (som också det kommer att vara under utgångspriset). Säljaren tyckte att det första budet var alldeles för lågt så jag tror inte att han kommer att acceptera vårt bud heller men man vet ju aldrig, tiderna är ju lite oroliga just nu och förhoppningsvis inser han att huset kanske faktiskt inte går att sälja för den summan som han vill ha. Men först måste vi förstås bestämma oss för OM vi ska buda på det. Det är mycket pengar det handlar om… Men å andra sidan är huset jättefint! Det är byggt 1929 och jättefint i modellen! Visst, det är en del att fixa på det men inga svåra saker, vår lägenhetsrenovering krävde nog mer huvudbry än detta hus och nu har vi ju även fått lite erfarenhet av renovering också, vi har förhoppningsvis lärt av våra misstag.


Det här huset är renoverat på 90-talet med tilläggsisolering, ny panel och halva (!) taket bytt, invändigt är det tidstypiskt renoverat med höga golvlister, spegeldörrar och fina lister runt dörrarna. Trädgården är alldeles vildvuxen nu (säljaren har inte bott där på några år) men kan bli jättefin! Jag bara längtar efter att få gå lös med gräsklippare/trimmer och häcksax. ;-) Två äppelträd och en stor hallonbuske finns det, och en syrénberså!    Dessutom garage med gästrum i samma byggnad samt en liten bod. Och alldeles vid tomtgränsen rinner en liten bäck. Just nu är den rätt uttorkad men på våren är det tydligen vatten i den och ibland t.o.m änder! Vi pratade lite med grannarna, ett par i 60-års åldern som var jättetrevliga och de trivdes väldigt bra i området, det var väldigt lugnt enligt dem.


Imorgon ska vi åka och hälsa på pappa och hans nya hund Sickan! Saknaden efter Flora blev så stor att Sickan fick rycka in. Han är en dansk svensk Gårdshund som är ett år gammal, en omplacering alltså och han kommer ända från Överkalix! Vi har köpt en tjurmuskel och en leksak i form av ett dragrep med tennisboll i ena änden och handtag i den andra, vi får se om det blir uppskattat.   

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards