En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 25 augusti 2011

Av S - 25 augusti 2011 16:45

Just nu är det lite kaos hemma. Inte psykiskt men fysiskt så att säga. ;-) Eftersom vi går i husköpartankar känner vi att det vore bra att ha lägenheten helt iordninggjord inför en eventuell försäljning. Det som har varit kvar att göra är marsvinsrummet och lilla ”hallen” utanför toan. I marsvinsrummet ska vi byta golv, sätta nya golvlister och måla väggarna. Golvet blir en plastmatta från Forbo Novilon Piso, rutig i ljusbeige/vitt och väggarna blir antagligen vita. I lilla hallen ska vi bara fixa till runt dörrlisterna och måla väggen ytterligare en gång, golvet är redan klart. Men marsvinsrumsrenoveringen innebär att rummet måste tömmas så marsvinen fick flytta in till vardagsrummet igår. Det är tur att jag inte har så jättemånga grisar nu!


Kokostopp och Chokladbiskvi kommer antagligen att flytta söderut i september. Snälla L tar med dem från Järbo och sedan vidare ner till Helsingborg helgen efter i samband med NM. Det känns jätteskönt att de äntligen har hittat sin nya matte och jag är säker på att de kommer att få ett riktigt bra hem. :-)


Vi funderar alltså på att sätta ut lägenheten till försäljning, kommer det inget bud som vi accepterar så behöver vi ju inte sälja den. Och om vi får det vi vill ha för den så är det ju jättebra! Sen kanske vi ändå inte får köpa det här huset som vi är intresserade av men det får vi lösa då, antingen genom att hitta ett annat hus på en gång (vilket inte är lätt…) eller genom att hyra något tills vi hittar ett lämpligt hus.


Det känns kul att fixa iordning lägenheten inför en ev fotografering och visning men samtidigt är ju djuren ett ganska stort problem. Var ska alla marsvinen vara under fotograferingen/visningen? Det är inte helt lätt att lösa när man har så många. För att inte tala om burskåpet som väger massor… Det måste ju ut ur lägenheten då och var ska vi ställa det..? :-/ Bokhylleburen måste också flyttas på men den är iaf lättare att flytta än burskåpet.


Katterna känns som ett enklare problem att lösa, de kan man ju faktiskt bara lämna hos någon under tiden som visningen pågår, under fotograferingen kan de ju vara hemma.


Nåja, det måste ju lösa sig på något sätt, vi får klura ut något smart.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards