En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 26 maj 2010

Av S - 26 maj 2010 20:12

Idag har Sockerkringla och Äppelmazarin påbörjat resan till sina nya mattar. :-) Snälla R tog med dem hem när hon ändå var i Gävle och på lördag får de följa med henne till Brändåsen. Sockerkringlas matte L ska själv på den utställningen så Sockekringla får följa med henne hem efteråt. Äppelmazarin däremot får mellanlanda hos S och sedan åka med henne till Älvängen helgen därpå där han blir upphämtad av sin matte. Det känns lite oroligt i magen att behöva skicka iväg en så liten bebis på en så lång resa men det hade nog varit svårt att lösa transporten på något smidigare sätt. Nu får vi bara hoppas på att Äppel är lika tuff utanför hemmets trygga vrå som han har varit här. :-)


Eftersom Leanna blev ensam när hennes dotter flyttade så fick hon ikväll en ny kompis. Lilla Pimpinella fick flytta rätt in i hennes bur och jag trodde väl egentligen inte att det skulle funka utan var beredd på att behöva ha dem på golvet ett tag och kanske t.o.m bada dem båda. Men faktiskt så funkar det riktigt bra! Visst, Pimpinella har fått ett och annat tjuvnyp men verkligen inte så att det är någon fara. Hon har ju en stark pipa den lilla tjejen och låter nog värre än vad det är för när jag lyfte upp henne nyss för att leta efter eventuella sår så kunde jag inte hitta en skråma. Förmodligen markerar Leanna bara lite och då skriker Pimpinella för säkerhets skull. ;-p


Anledningen till att just Pimpinella fick bli Leannas nya kompis är att Pimpinellas gamla burkompisar, mamma Vanilla och kompisen Nellike, ska sättas med hane. För enkelhetens skull kommer jag att sätta dem med samma hane och det blir nog Lucky Me. Han börjar bli lite smal och är ju hyffsat gammal även om han fortfarande är väldigt pigg, rörlig och matglad. Men det här blir kanske ändå hans sista kullar, man vet ju aldrig.

Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards