En marsvinsuppfödares liv och leverne

Alla inlägg den 1 april 2009

Av S - 1 april 2009 15:51

Så har man blivit telefonintervjuad då. Har sökt ett antal sommarjobb och i måndags ringde det en kille från ett av jobben och ville göra en telefonintervju idag. Det kändes faktiskt som om det gick jättebra men man vet ju aldrig. De hade tydligen fått in massor med ansökningar (det kan man ju förstå i dessa tider...) och gjort en första gallring nu. Han sa att han hade några till att ringa idag och några imorgon förmiddag men han skulle höra av sig redan imorgon eftermiddag med besked. Skönt med snabba besked så man slipper gå och vänta! Jobbet har med min utbildning att göra så det vore ju himla trevligt om jag kunde få det - kul att få omsätta sina teoretiska kunskaper i praktiken, och dessutom väldigt bra för kommande arbetssökande nästa sommar. :-)

Av S - 1 april 2009 14:35

Sådär ja... Hemkommen från veterinären. Åssians böld är tömd (på 2 ml segt, tjockt var!) och nu har han fått Baytril utskrivet, har lite dålig erfarenhet av det och veterinären höll med mig men eftersom han har gått på Bactrim tidigare och det inte riktigt fick bort bölden helt ska vi prova med Baytril och jag får hålla stenkoll på honom så att han äter som han ska och inte blir lös i magen.


Jag tog även med Madeira för att kolla hennes ögon. Hon har varit rinnig i ögonen en tid och sitter ofta och kisar. Hon hade som små vita fält mitt på ögonen med det färgades inte vid infärgningen så det är iaf inga färska sår. Hon fick Cloromycetindroppar utskrivet så jag ska prova om det kan hjälpa.


Så var man lite fattigare igen då... :-p Men vad gör man inte för sina djur? Blev ändå glatt överraskad vid kassan när jag skulle betala, hade väntat mig en saftigare räkning  men hela kalaset gick på 670:-, inte så farligt! Då var det ändå tömning av böld på Åssian + undersökning och infärgning av Madeiras ögon (+ två recept också då). Tydligen är återbesöken billigare för det kostade 320:- istället för 480:- som jag har fått betala tidigare när jag har varit dit första gången med någon. 


Känns faktiskt himla bra att gå till den här kliniken, personalen är trevlig och hjälpsamma och lyssnar faktiskt på mig som djurägare/uppfödare. Dessutom får man oftast en tid väldigt snabbt och det är positivt! Jag ringde imorse och hade kunnat få komma redan kl halv elva om jag hade kunnat. Så en eloge till Gefle Hund & kattpraktik (som alltså kan andra djurslag också! ;-) ).



Av S - 1 april 2009 12:58

En liten rapport om alla ungar och nyblivna mödrar...


Yalima mår bättre! Skönt! Hon äter en hel del självmant nu men jag tvingar i henne critical care fortfarande med jämna mellanrum. Hennes ungar mår däremot inte alls bra och kommer nog inte att klara sig. :-(


Calaisas ena bebis har vandrat vidare. :-( Hennes andra bebis lever och verkar vara en liten smygsnuttare för han vägrar ta tutten när jag har Calaisa och honom uppe i knät - därför har jag trott att han inte vill dia - men imorse satt han och diade och nu när de går i stora buren igen har jag sett honom dia några gånger. Han har heller inte tappat så mycket i vikt som Yalimas bebisar så han måste ju få i sig någon näring! Calaisa tvättar honom också så han är ren och fin i pälsen. Madeira är en utomordentlig barnvakt som gärna värmer den lille pojken när inte mamma är i närheten.


Elodies bebisar (varav en alltså är Calaisas egentligen) växer och frodas och mår bra. Elodie är en mönstermorsa. :-)


Nu ska jag strax bege mig till veterinären med Åssian, hans böld har vuxit till sig igen så den måste nog tömmas igen. :-/


Presentation


Välkommen till en blogg som för tillfället mest handlar om den nyanlända bebisen men även djur i form av marsvin och katter.

Håll till godo!

Fråga mig

13 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

Bloglovin

bloglovin

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards